Πόλο

Καθάρισε την σκληροτράχηλη ΑΕΚ με άμυνα ατσάλι και… έφυγε για τελικό ο Ολυμπιακός!

Μπορεί η ΑΕΚ να του έβαλε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ολυμπιακός με μια «επαγγελματική» εμφάνιση στη συνέχεια, προκρίθηκε στο τελικό του Κυπέλλου (6-3) και πάει φουλ για κούπα!

Σε ρυθμό για ένα ακόμα Κύπελλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (6-3), λίγο πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε κανείς, εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Final Four της Λάρισας!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο ημίχρονο (2-2), όμως στη συνέχεια ο Μπούσλιε... ανέλαβε δράση και με τρία γκολ έστειλε την ομάδα μια ανάσα από την κούπα.

Το ματς

Στην πρώτη επίθεση ο Γκίλλας δοκίμασε ένα σουτ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Φλέγκα, ο οποίος στη συνέχεια νίκησε ξανά τον περιφερειακό του Ολυμπιακού σε τετ-α-τετ. Ο Μπούσλιε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (1-0), όμως ο Ηλιόπουλος εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και ισοφάρισε με μακρινό σουτ (1-1). Ο Γραμματικός ήταν αυτός που έδωσε ξανά προβάδισμα στους «ερυθρολεύκους» (2-1) με το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Καζάζης αποβλήθηκε με αντικατάσταση λόγω έντονης διαμαρτυρίας προς τους διαιτητές, με την ΑΕΚ να συνεχίζει παρόλα αυτά την καλή άμυνα, την ώρα που Ολυμπιακός δεν είχε πιάσει υψηλά στάνταρ. Ο Κολόμβος έκανε ένα σουτ, αρχικά δόθηκε γκολ, όμως οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους σε ένα ματς που είχε μεγάλη ένταση. Ο Κριγέστορατς νίκησε τον Ζερδεβά με πέναλτι (2-2) και έτσι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στα ίσα.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-3

Ο Φλέγκας συνέχισε να κάνει απίστευτο ματς, την ώρα που οι παίκτες του Βλάχου είχαν μπλοκάρει επιθετικά, με τον Ζερδεβά να κρατά το σύνολο των Πειραιωτών όρθιο. Ο Φουντούλης «χτύπησε» από την περιφέρεια για να δώσει ανάσα στον Ολυμπιακό (3-2), με τον Μπούσλιε να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα με +2 στην ομάδα του (4-2). Ο Κροάτης σκόραρε ξανά (5-2) και ουσιαστικά ξεμπλόκαρε ολοκληρωτικά τους «ερυθρόλευκους».

Μπορεί ο Φουντούλης να βγήκε ολομόναχος με τον Φλέγκα στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου, όμως ο Φλέγκας τον νίκησε. Ο Ζερδεβάς έβγαλε το πέναλτι του Κριγέστορατς και στη συνέχεια της φάσης ο Φιλίποβιτς έδειξε την κλάση του με μακρινό σουτ (6-2). Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έπιασε ένα ακόμα πέναλτι, με τον Βούκσεβιτς απλά να διαμορφώνει το τελικό σκορ (6-3).

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-1, 3-0, 1-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός 1, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Κριγιέστορατς 1, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης, Τσαταλιός, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x