Πόλο

Στον τελικό με Ολυμπιακό μετά από πέναλτι και θρίλερ η Βουλιαγμένη!

Την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεκδικήσει κόντρα στον Ολυμπιακό η Βουλιαγμένη, αφού σε έναν ημιτελικό θρίλερ ξεπέρασε το εμπόδιο του ψυχωμένου Υδραϊκού στα πέναλτι 16-14!

Την πρόκριση στον 17o τελικό Κυπέλλου της ιστορίας της πανηγύρισε η Βουλιαγμένη λυγίζοντας τον Υδραϊκό στα πέναλτι (16-14).

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη, με τον Υδραϊκό να παίρνει το προβάδισμα (12-11) δύο λεπτά πριν το φινάλε, αλλά ο Λόζινα στα 54'' ισοφάρισε για τον ΝΟΒ και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί ο Τζωρτζάτος κατέβασε ρολά, απέκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτι και έστειλε τον ΝΟΒ σε έναν ακόμα τελικό, όπου θα διεκδικήσει την πέμπτη κούπα της ιστορίας του στη διοργάνωση.

Αντίπαλός του στον δρόμο για την κούπα θα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε 6-3 της ΑΕΚ.

Το ματς
Ο Πρέκας έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού τον Υδραϊκό (1-0), όμως με ένα καλοζυγισμένο σουτ μέσης απόστασης ο Καπότσης ισοφάρισε σε 1-1. Στην επόμενη επίθεση ο Πάπαριτς έβαλε σε θέση οδηγού τη Βουλιαγμένη (1-2) με τον ίδιο τρόπο, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι Άτζιτς να κάνει το 2-2. Μπορεί ο Αλβέρτης να έδωσε ξανά προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους (3-2), όμως λίγο πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου ο Γκιουβέτσης έγραψε το 3-3 με ωραίο τελείωμα.

Η Βουλιαγμένη μπήκε δυναμικά προηγήθηκε εκ νέου με τον Κουρούβανη (3-4), το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γκιουβέτση έδωσε αέρα +2 (3-5) στους τυπικά φιλοξενούμενους, ενώ λίγο αργότερα «ξαναχτύπησε» για το +3 (3-6). Ο Αλμύρας μείωσε μετά από ώρα (4-6) και ο Κοκκινάκης (5-6) έβαλε τον Υδραϊκό ξανά στη διεκδίκηση του ματς. Ο Καλογερόπουλος «έσπασε» (5-7) με τη σειρά του αυτό το μίνι σερί των αντιπάλων του, για επαναφέρει το ματς στο γκολ ο Γιάνκοβιτς (6-7), πριν ο Τρούλος «κλείσει» το πρώτο ημίχρονο στο +2 (6-8).

Με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου ο Φώσκολος μείωσε (7-8), όμως ο Καλογερόπουλος με το δεύτερο γκολ του επανέφερε το +2 (7-9). Ο Γιάνκοβιτς κράτησε για ακόμα μια φορά στον Υδραϊκό στο ματς (8-9), με τον Αλμύρα να ισοφαρίζει (9-9) και τις σπουδαίες μάχες να συνεχίζονται!

Ο Γαλανίδης ξεκίνησε το τέταρτο οκτάλεπτο με τεράστια επέμβαση, ενώ το σουτ του Σκουμπάκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη φάση όμως ο πανύψηλος περιφερειακό δεν αστόχησε και έδωσε προβάδισμα στη Βουλιαγμένη (9-10), με τον Θαλασσινό να απαντά άμεσα, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς (10-10). Ο Χαλυβόπουλος έδωσε λύση στην επίθεση (10-11), αλλά ο Φώσκολος απάντησε ξανά (11-11)! Ο Πρέκας έβαλε φωτιά (12-11)και έδωσε προβάδισμα στον Υδραϊκό περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε, αλλά στα 54’’ ο Λόζινα έκανε το 12-12 και έστειλε τον ημιτελικό στα πέναλτι!

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-5, 3-1, 3-3

Τα πέναλτι:
Γιάνκοβιτς (επέμβαση Τζωρτζάτος)
Καπότσης 12-13
Πρέκας (επέμβαση Τζωρτζάτος)
Μυλωνάκης 12-14
Χατζηγούλας 13-14
Μπλάνης 14-15
Κλαογερόπουλος 14-16

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης, Θαλασσινός 1, Κοκκινάκης 1, Πρέκας 2, Αλμύρας 2, Μπλάνης 1, Γιάνκοβιτς 2, Φώσκολος 2, Άντζιτς 1, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης 1, Παρτσόγλου, Τζόκας, Βαλαβάνης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 3, Τρούλος 1, Πάπαριτς 1, Λόζινα 1, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος 1, Καπότσης 2, Κουρούβανης 2, Σκουμπάκης 1, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x