Πόλο

Πήρε το πειραιώτικο ντέρμπι και φουλάρει για το Κύπελλο ο Ολυμπιακός!

Με όπλο του την εξαιρετική άμυνα, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Εθνικό (9-6) στον… «ευρωπαϊκό» ημιτελικό του Final Four του Κυπέλλου και είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο κόντρα στη Γλυφάδα!

Σε ένα ματς ανάμεσα στις δύο τροπαιούχες ομάδες της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τον Εθνικό (9-6) στον ημιτελικό του Final Four του Κυπέλλου στη Λάρισα και αύριο (17/4, 17:00) θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την τέταρτη κούπα του στον θεσμό!

Οι «ερυθρόλευκες» πήραν από νωρίς προβάδισμα, κάτι που διατήρησαν μέχρι το φινάλε με σχετική ευκολία. Πρώτες σκόρερ του παιχνιδιού αναδείχθηκαν οι Ελευθεριάδου και Ξενάκη με τρία γκολ, ενώ για την ομάδα της Αντιγόνης Ρουμπέση, οι Πάρκες και Ιωάννου σημείωσαν από δύο τέρματα.

Το ματς

Ο Εθνικός είχε δοκάρι και στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού, η Ξενάκη άνοιξε το σκορ (1-0). Η Πλευρίτου Ελ. έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού αστόχησε σετ τετ-α-τετ, το σουτ της Χαραλαμπίδη σταμάτησε στο δοκάρι και η Τζόνσον έφτασε γρήγορα τις δύο επεμβάσεις. Με τη λόμπα της Πλευρίτου Ελ. και το εύστοχο πέναλτι της Ελευθεριάδου οι «ερυθρόλευκες» πήραν αέρα τριών γκολ (3-0) νωρίς νωρίς, παρά το γεγονός ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν σκόραρε στις συνολικά 10 φορές με παίκτρια παραπάνω. Στα αξιοσημείωτα και η αποβολή της Μυριοκεφαλιτάκη με αντικατάσταση στο πρώτο οκτάλεπτο.

Η άμυνα της ομάδας του Αλεξάνταρ Τσίριτς ήταν κυριολεκτικά για σεμινάριο. Η Πλευρίτου Β. ανέβασε τον δείκτη του σκορ (4-0) μετά από καταπληκτική πάσα της Σλίκινγκ, αλλά κάπου εκεί ο Εθνικός έβγαλε αντίδραση. Πρώτα το όμορφο τελείωμα της Ελληνιάδη (4-1) και στη συνέχεια το σουτ της Παρκς (4-2) ψαλίδισαν τη διαφορά, για να έρθει όμως η Ελευθεριάδου και να επαναφέρει το +3 (5-2) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ολυμπιακός-Εθνικός 9-6

Με την Ξενάκη να μπαίνει και πάλι δυναμικά, ο Ολυμπιακός επανέφερε το +4 (6-2), κάτι που δεν κράτησε για πολύ αφού η Ιωάννου πέτυχε ένα όμορφο γκολ (6-3). Η Ξενάκη έφτασε τα τρία τέρματα με ωραίο γύρισμα από κοντά (7-3), την ώρα που η Τριχά σε υποδειγματική κόντρα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο +5 (8-3). Η Χαραλαμπίδη Ι. βρήκε στόχο για το 8-4, ενώ η Πάρκες συνέχισε να προσπαθεί για τον Εθνικό (8-5) λίγο πριν την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου.

Εκμεταλλευόμενη την παίκτρια παραπάνω, η Ελευθεριάδου σκόραρε ξανά για το 9-5, με την Τζόνσον να κρατά το σκορ στα ίδια επίπεδα, έπειτα από επέμβαση στο πέναλτι που εκτέλεσε η Βάσω Πλευρίτου. Οι τυπικά φιλοξενούμενες συνέχισαν να προσπαθούν, με την Ιωάννου να μειώνει σε 9-6 με το δεύτερο προσωπικό της γκολ. Μάλιστα ο Εθνικός είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο, όμως το τελικό σκορ δεν άλλαξε, αφού το πέναλτι της Ιωάννου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της Σταματοπούλου.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-2, 3-3, 1-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 3, Κανετίδου, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 1, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Δρακωτού.

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 2, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 1, Ελληνιάδη 1, Κοντονή, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ιόλη Μπενέκου, Καραμπέτσου, Τζόνσον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x