Στίβος

Πέρασε στον τελικό της σφυροβολίας ο Αναστασάκης - Εκτός ο Φραντζεσκάκης

Ο Μιχάλης Αναστασάκης πέρασε στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, με τον Χρήστο Φραντζεσκάκη να μένει εκτός.

Το «παρών» στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης θα δώσει ο Μιχάλης Αναστασάκης.

Ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να ρίξει τη σφύρα στα 75,76 μέτρα στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια (είχαν προηγηθεί μία άκυρη και 73,43 μ.) και τερμάτισε έτσι στην 8η θέση του προκριματικού γύρου, με τον Χρήστο Φραντζεσκάκη από την άλλη να μένει εκτός, καθώς τερμάτισε 14ος με καλύτερη επίδοση τα 74,05μ.

Εκτός έμεινε επίσης ο Κώστας Ζάλτος, με καλύτερη ρίψη στα 69,98μ. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/8) στις 18:50.





Στον πρώτο χρονικά αγώνα της ημέρας για τους Έλληνες αθλητές, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατετάγη 38ος στα 20χλμ βάδην, με χρόνο 1:24.26, που αποτελεί το φετινό του ρεκόρ.

Ο καιρός προκάλεσε αναστάτωση στον αγώνα, αφού ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση λόγω καταιγίδας. Το χρυσό κατέκτησε ο Ισπανός Αλβάρο Μάρτιν (1:17.32), το ασημένιο ο Σουηδός Περσέους Κάρλστρομ (1:17.39) και το χάλκινο ο Βραζιλιάνος Τσάο Μπονφίμ (1:17.47).



Καθυστέρηση μιας ώρας προκλήθηκε και στους αγώνες που έγιναν εντός σταδίου, με τον Οδυσσέα Μουζενίδη να… ανοίγει τον χορό τον ελληνικών συμμετοχών. Ο 24χρονος σφαιροβόλος κατετάγη 31ος στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, με καλύτερη βολή στα 19.08.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x