Στίβος

Τεντόγλου: «Κυνηγάω μόνο το χρυσό, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, το 'χω»

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πανέτοιμος να σκαρφαλώσει στην κορυφή του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Πανέτοιμος να κατακτήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του είναι ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο σπουδαίος άλτης επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του ΣΕΓΑΣ πριν την αναχώρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όπου στοχεύει μόνο στην κατάκτηση του χρυσού.

«Το έχω φτιάξει τέλεια στο κεφάλι μου. Είμαι έτοιμος. Κυνηγάω μόνο το χρυσό, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο. Κυνηγάω μια καλή επίδοση, εννοείται, είναι στα πόδια μου να την κάνω. Οι προπονήσεις πήγαν καλά και οι αγώνες πάνε τέλεια. Στους μεγάλους αγώνες πάντα βγάζω κάτι παραπάνω. Το' χω πιστεύω», ανέφερε αρχικά.

Για το ότι είναι σταθερά στα ψηλά είπε: «Είμαι στην κορυφή, είμαι νούμερο ένα στο ράνκινγκ, δεν μου είναι δύσκολο. Καταφέρνω κάθε χρόνο να κάνω καλούς αγώνες και να είμαι ψηλά στο ράνκινγκ. Και φέτος είμαι φαβορί, αλλά δεν το σκέφτομαι έτσι. Με ενδιαφέρει να πάω εκεί και να κάνω έναν καλό αγώνα, μια καλή μάχη με τους άλλους αθλητές. Να περάσω καλά».

Κλείνοντας είπε: «Συνήθως πριν τις μεγάλες διοργανώσεις βάζω μια μάξιμουμ επίδοση που μπορώ να κυνηγήσω, αυτή τη φορά έχω κάνει το αντίθετο, έβαλε στον εαυτό μου την χαμηλότερη επίδοση που μπορώ να πετύχω, που είναι ικανή να μου δώσει ακόμη και το χρυσό, κι από εκεί και πέρα να κυνηγήσω και ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Είμαι έτοιμος για πολύ μεγάλες επιδόσεις».



Έτοιμος για τη δοκιμασία του Παγκόσμιου εμφανίστηκε και ο Εμμανουήλ Καραλής, τονίζοντας τη δυσκολία που έχει ακόμα και ο προκριματικός του επί κοντώ.

«Το να βρίσκομαι σε ένα παγκόσμιο είναι πολύ σημαντικό. Ο προκριματικός είναι πιο δύσκολος από τον τελικό. Θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση στον προκριματικό και να μπω στον τελικό. Σίγουρα μου δίνει αυτοπεποίθηση το 5,82 μ. που πέτυχα πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ο προκριματικός σε μια μεγάλη διοργάνωση πάντα έχει πολλές δυσκολίες. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι υψηλό, είμαστε πολλοί αθλητές που μπορούμε να ανέβουμε ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Τον στόχο της πρόκρισης στον τελικό του άλματος εις ύψους τόνισε, από τη μεριά της, η Τατιάνα Γκούσιν: «Είναι η τρίτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση, πέρυσι βρέθηκα πολύ κοντά στην πρόκριση, αφού ήμουν 13η φέτος θα επιδιώξω να βρεθώ στις 12 του τελικού. Σίγουρα το γεγονός ότι έχω κάνει 1,92 μ,. που δίνει αυτοπεποίθηση, ωστόσο από τότε έχουν συμβεί διάφορα, ανάμεσα σε αυτά και κάποιοι τραυματισμοί. Πραγματικά θα προσπαθήσω να είμαι ανάμεσα στις 12 του τελικού»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x