Τένις

Δίχως πρόβλημα η Σάκκαρη στην πρεμιέρα του Roland Garros

Εύκολο έργο στην πρεμιέρα για την Μαρία Σάκκαρη, επικρατώντας με 2-0 σετ της Κάρλα Μπιουρέλ και στον επόμενο γύρο του Roland Garros θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Μούτσοβα.

Το καθήκον της έκανε η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο εφετινό Roland Garros, νικώντας την Κάρλα Μπιουρέλ με 2-0 σετ, σφραγίζοντας το εισιτήριο στον επόμενο γύρο. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Μούτσοβα!

Στο πρώτο σετ η Μαρία Σάκκαρη έπρεπε να επιβεβαιώσει τις πιθανότητες και την λογική, που την είχαν ως το αδιαπραγμάτευτο φαβορί της αναμέτρησης. Η Ελληνίδα τενίστρια με μόνη σκέψη να περάσει τον πρώτο γύρο του Roland Garros, μπήκε στο κορτ απέναντι στην Κάρλα Μπιουρέλ που κατάστρωνε τα πλάνα της για την μεγάλη έκπληξη. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να βρει τα χτυπήματά της, όμως με τα γκέιμς υπέρ της (2-1), προχώρησε σε ένα καθοριστικό μπρέικ για το 3-1, όμως η Γαλλίδα την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα αμέσως μετά. Η Σάκκαρη δεν απογοητεύτηκε, δέχθηκε το αποτέλεσμα και προχώρησε σε ένα ακόμα μπρέικ! Στην συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς και έκλεισε όσο πιο ιδανικά γινόταν, με μπρέικ για την κατάκτηση του σετ.



Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλήτριες παρουσιάστηκαν πιο προσεκτικές στις κινήσεις τους, χωρίς να επιδιώκουν λάθη, μολονότι είδαμε πάρα πολλά ράλι στα γκέιμς. Μπορεί η Σάκκαρη να δέχθηκε μπρέικ εξ αρχής, αλλά χωρίς να πανικοβληθεί «πλήγωσε» με παρόμοιο τρόπο την αντίπαλό της. Από εκεί και ύστερα, σε ένα μπαράζ αυταπάρνησης, θέλησης και ανάγκης, οι δύο τενίστριες υπερασπιζόταν το σερβίς τους με θάρρος και έψαχναν το πέρασμα, ώστε να αποκτήσουν το προβάδισμα στο σετ. Στο πιο κομβικό σημείο η Σάκκαρη πραγματοποίησε ηχηρό μπρέικ για το 5-3 και στην συνέχεια το κεφαλαιοποίησε για να φτάσει στην νίκη με 2-0.

Πλέον, η Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Μούτσοβα στο επόμενο γύρο και ευελπιστεί να φτάσει έως το τέλος του κορυφαίου τουρνουά της χωμάτινης εποχής στο τένις.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x