Γιώργος Ζαχαριάδης

Σσσσσσς, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε!

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ του Λημνιού και του Πασχαλάκη, που παρά τις… εκκαθαρίσεις με τη μέθοδο «Τζαβέλλα», έδειξε βελτιωμένος και σχεδόν… πρωταθλητής.

Η κρισιμότητα του αγώνα της Ξάνθης δικαιολογεί τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία ότι από δω και στο εξής θα δούμε βελτιωμένο τον ΠΑΟΚ, που επιθυμεί το πρωτάθλημα και θα πάψει να γίνεται ανέκδοτο για τις αποτυχημένες (συνήθως αναπάντεχα) εξορμήσεις του.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Η νίκη με καθαρό σκορ, με εμφάνιση που δεν αντικρίσαμε ούτε στα εντός έδρας παιχνίδια του, υπό καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να γίνουν δικαιολογία για μια ακόμη μίζερη ισοπαλία ή –στη χειρότερη περίπτωση- ήττα, προσφέρει οξυγόνο, βαθιές αναπνοές για να γεμίσουν τα πνευμόνια και να ανταποκριθεί στη συνέχεια και κυρίως στη διάρκεια (μεγάλη μέχρι το τέλος…) μιας δύσβατης πορείας.

Η επιτυχία στην Ξάνθη, τα γκολ, η διάθεση, το σοκ που ήρθε από μερικά λόγια του Λουτσέσκου ή του ιδιοκτήτη ή ακόμη και κάποιου άλλου στελέχους της ομάδας ή της διοίκησης, είναι σημαντική μέχρι να «δέσει» με αρκετές ακόμη ανάλογες νίκες και να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Αυτές θα τον οδηγήσουν στο πρωτάθλημα και ευτυχώς για όλους, δεν είναι αργά, καθότι κανείς από τους άμεσους αντιπάλους του, δεν είναι ούτε καλύτερος, ούτε και έχει ξεχωρίσει στον βαθμολογικό πίνακα, όσο ο ΠΑΟΚ έκανε ανοησίες με έξι στραβοπατήματα εκτός έδρας.

Εκτιμάται δε, ότι η αναστάτωση που θα μπορούσε να δημιουργήσει η δραστική ανακατάταξη στο εσωτερικό της ομάδας με την αποπομπή του Λέοβατς και του Ζαμπράνο, σχεδόν με τη… μέθοδο «Τζαβέλλα», ήταν απλά ένας κραδασμός που δεν αποκλείεται να ωφέλησε. Ίσως, ειδικά στη νίκη της Ξάνθης, πιο πολύ να ωφέλησε η θλάση του Ελ Καντουρί, που σκανδαλωδώς προτιμάται και ο Λουτσέσκου επιμένει να τον χρησιμοποιεί περιμένοντας πράγματα που δεν μπορεί να εισπράξει από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Αλλά, εκείνο πλέον που είναι απόλυτα ευδιάκριτο και το αντιλαμβάνονται ακόμη και όσοι έχουν προβλήματα όρασης, είναι ότι ο Λημνιός, που ήθελαν να τον στείλουν δανεικό πριν από μερικούς μήνες και να αποτελεί κομμάτι από το… ευρύ ρόστερ του ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνει τη χρησιμότητά του σε ομάδα που παίζει σε υψηλούς ρυθμούς. Ικανός να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα, να δημιουργήσει και ίσως, σε κάποιο σημείο να τελειώσει φάσεις. Και με εντυπωσιακές ταχύτητες.

Στο κάδρο των ποδοσφαιριστών που αποσπούν ένα μεγάλο μέρος από τα εύσημα για τη νίκη στην Ξάνθη, είναι ο Πασχαλάκης. Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο καλύτερος είναι ή θα γίνει, μέσα από τους αγώνες, από τον συνάδελφό του, τον Ρέι, αλλά, στα Πηγάδια έδειξε χαρακτήρα και όποιος τον έσπρωξε στην ενδεκάδα, (μάλλον ο Λουτσέσκου), καλά έπραξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x