Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στο ΟΑΚΑ είναι… παντρεμένος με τις νίκες

Η σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Γκραν Κανάρια, το λάθος που μπορεί να διορθωθεί και το βάθος του ρόστερ που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι κοινά αποδεκτό ότι κάθε παιχνίδι δεν έχει την ίδια σημασία, όμως είναι πραγματικότητα ότι κάθε νίκη δίνει τους ίδιους βαθμούς. Η Γκραν Κανάρια δεν αποτελεί μεγαθήριο και ενδεχομένως να ήταν ο αντίπαλος που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να ξεχάσει το Μόναχο και να επιστρέψει στις νίκες. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι από το νικηφόρο αποτέλεσμα δεν προέκυψαν θετικά συμπεράσματα και δεν έγιναν βήματα προς τα εμπρός.

Στο παιχνίδι με την ισπανική ομάδα οι πράσινοι μπήκαν νωθρά, αλλά η κατσάδα του Πασκουάλ στο πεντάλεπτο επανέφερε την τάξη. Το τριφύλλι έκανε ώριμο παιχνίδι, έλεγξε απόλυτα το ματς και κατάφερε να βάλει στην εξίσωση και άλλους παίκτες.

Πρώτος και καλύτερος ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ήταν αναμενόμενο ότι ο 24χρονος φόργουορντ ήθελε μια… σπίθα για πάρει μπρος και να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα. Το ΟΑΚΑ είναι το ιδανικότερο μέρος για να συμβεί αυτό. Ο «Πάπα» έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα σύμφωνα με την αξιολόγηση, έπαιξε 27 λεπτά, έβαλε 15 πόντους, έτρεξε, έδωσε ενέργεια και το σημαντικότερο, δεν είχε ούτε ένα λάθος παρά το γεγονός πήρε πολλές μπάλες και έπαιξε πολύ.

Βήματα προς τα εμπρός έκαναν και άλλοι παίκτες. Ο Λεκαβίτσιους που βγαίνει μπροστά τώρα που ο Καλάθης ψάχνει τα πατήματά του, αλλά και ο Παπαγιάννης που χρόνο με τον χρόνο, παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερος. Στους διακριθέντες συγκαταλέγεται και ο Ντεσόν Τόμας που βρήκε σκοράρισμα και έβγαλε πάθος. Κοινός παρανομαστής για τους προαναφερθέντες, το κέρδος σε αυτοπεποίθηση, πράγμα πολύ σημαντικό στον αθλητισμό.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένα ακόμη στοιχείο που αφορά τη συγκεκριμένη επισήμανση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν στη νίκη επί της Γκραν Κανάρια(Παπαπέτρου-Λεκαβίτσιους-Τόμας-Παπαγιάννης)είχαν όλοι μαζί στη Γερμανία 11 πόντους… Οι ίδιοι παίκτες απέναντι στην ισπανική ομάδα έβαλαν συνολικά 47! Στο μπάσκετ τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυτό αποδεικνύει το βάθος των πράσινων στο φετινό ρόστερ. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Παππάς αποτελεί πλέον σταθερά για τον Παναθηναϊκό και ότι ο Λάγκφορντ είναι πανέτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που θα του δώσει η ομάδα.

Ένα ακόμη δεδομένο που προκύπτει από το μικρό δείγμα γραφής των τριών αγωνιστικών είναι το διαφορετικό πρόσωπο της ομάδας στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ, σε σχέση με αυτά μακριά από αυτό. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυσκολεύεται σπίτι του κόντρα σε ομάδες όπως η Μακάμπι, αλλά θα νικάει. Σε ματς σαν αυτό με την Κανάρια, όχι μόνο θα επικρατεί, αλλά θα μπορεί να δοκιμάζει και πράγματα ή και πρόσωπα. Κοινώς στο ΟΑΚΑ θα είναι και πάλι παντρεμένος με τη νίκη!

Εκτός έδρας τα δεδομένα αλλάζουν. Ένα παιχνίδι έπαιξε η ομάδα του Πασκουάλ με ομάδα χαμηλότερου επιπέδου στην Ευρωλίγκα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, καθώς κατάφερε για άλλη μια φορά να γιγαντώσει τον αντίπαλο. Ουσιαστικά από το δικό του ψυχολογικό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα θέματα που καλείται να λύσει ο Τσάβι για να μην τον ταλαιπωρεί η κάθε Μπάγερν.

Η εβδομάδα που ακολουθεί δεν περιλαμβάνει ευρωπαϊκό ταξίδι και θα δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα να δουλέψει και να εμφανιστεί καλύτερη την επόμενη αγωνιστική με την υπολογίσιμη Ζαλγκίρις του πανούργου Σάρας στο ΟΑΚΑ. Και το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας συνεχίζεται.

Συμπερασματικά, μπορεί σε αυτή την τριάδα αγώνων η ήττα από την Μπάγερν να χάλασε το σχέδιο του τριφυλλιού για νικηφόρο σερί, αλλά στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι να κρατήσει την έδρα, να βελτιωθεί και να ψάξει στη πορεία ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα τον ξαναβάλει στο αρχικό πλάνο.

Όσον αφορά τώρα αυτούς που έχουν προεξοφλήσει από την 3η αγωνιστική την μοίρα του Παναθηναϊκού με βάση την τωρινή εικόνα, μάλλον είναι οι ίδιοι που έλεγαν πέρσι και πρόπερσι ότι μπορεί να έμενε εκτός 8αδας…αλλά το τέλος των 30 αγωνιστικών τον έβρισκε στην τετράδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x