Games

Τα eSports μπαίνουν στους Ασιατικούς Αγώνες!

Ας προετοιμαστούμε για να ρίξουμε τα τείχη για ένα χρυσό στο Fifa, ή ακόμη και στο League of Legends... Απόφαση προάγγελος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι gamers θα έχουν λόγο για να πανηγυρίζουν... Άλλοι να αντιδράσουν. Όπως και να έχει, η απόφαση της Ασιατικής Ολυμπιακής Επιτροπής έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για τον αθλητισμό έτσι τον γνωρίζουμε σήμερα και να θέσει πολλά ερωτήματα για το μέλλον.

Τι είναι αυτό που ανακοίνωσε η OCA; Την είσοδο των eSport στο πρόγραμμα των Ασιατικών Αγώνων του 2022 που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Χανγκτσόου στην Κίνα.

Στην επίσημη δήλωσή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αχμαντ Φαχάντ Αλ-Σαμπάχ επεσήμανε ότι πήραν την απόφαση αυτή αφού έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τη μεγάλη εξέλιξη που υπάρχει στον τομέα των e-sports και τον αριθμό των «αθλητών» αλλά και ενδιαφερομένων που συνεχώς αυξάνεται.

Οι Ασιατικοί Αγώνες είναι αναγνωρισμένοι από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και –μετά από επίσημες μετρήσεις- είναι το δεύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως βάσει του αριθμού των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος αλλά και των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτούς.

Ενδεικτικά, στους τελευταίους Αγώνες που έγιναν στην Ιντσεόν της Νοτίου Κορέας, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 10.000 αθλητές από 45 χώρες.

Η απόφαση αυτή της Ολυμπιακής Ασιατικής Επιτροπής κατά πολλούς αποτελεί προάγγελο για μια αντίστοιχη απόφαση από την ΔΟΕ, με τα e-sports να μπαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Όνειρο απατηλό; Ίσως όχι. Ίσως η στιγμή που θα ρίχνουμε τα τείχη για ένα χρυσό μετάλλιο στο Pro Evolution Soccer, στο Fifa ή ακόμη και στο... League of Legends να μην απέχει τόσο πολύ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x