sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η αρχηγική επιστροφή του «Παπ» και το «παρών» του Μιλουτίνοφ: Τα σημεία από το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Το www.sportfm.gr συγκέντρωσε τα σημεία-κλειδιά της εμφατικής νίκης του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα, στο Game 4.

Ένας καταιγιστικός ο Ολυμπιακός… ενισχυμένος με την επιστροφή των Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ, διέλυσε 92-58 την Μπαρτσελόνα, στο Game 4.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Πειραιά έκανε το 2-2 στη σειρά και πλέον παίζει τα… ρέστα του στο πέμπτο και τελευταίο ματς στη Βαρκελώνη.

Το www.sportfm.gr συγκέντρωσε τα σημεία-κλειδιά του ματς:

Τα σημεία του Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Η αρχηγική επιστροφή και το «παρών» του Μιλού

Ιδανικό δεύτερο δεκάλεπτο με «βουνά» τους Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ

Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό στο -2 (21-23). Αλλά, στο δεύτερο η ομάδα του Πειραιά είχε αλλάξει το… τσιπάκι. Με την ταυτόχρονη παρουσία των Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» έκρυψαν τον… ήλιο στους Καταλανούς, εξασφαλίζοντας σχεδόν κάθε αμυντικό ριμπάουντ. Αυτό, παράλληλα έδωσε και πόντους στο ανοικτό γήπεδο στον ΜακΚίσικ, με τον Ολυμπιακό να ορίζει απόλυτα τον ρυθμό του ματς. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει ένα σερί 15-0 σε τέσσερα λεπτά και από το -2 (21-23), να πηγαίνει στο +13 (36-23). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ανέλαβαν δράση οι δύο Σέρβοι «πύργοι» και με… ολίγη από ΜακΚίσικ πήγαν στα αποδυτήρια με το +16 (53-37).

Επιτέλους πήρε τα ριμπάουντ ο Ολυμπιακός

Ένας τομέας που είχε στοιχίσει αρκετά στην ομάδα του Πειραιά ήταν τα ριμπάουντ. Οι αντίπαλοί του έκαναν «πάρτι» στα επιθετικά. Έτσι, οι παίκτες του Μπαρτζώκα στην ουσία «ακύρωναν» την καλή τους άμυνα στα άσχημα σουτ των Καταλανών, αφού εκείνοι είχαν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Αυτή τη φορά, όμως, ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση για τέτοιες παραχωρήσεις. Στο τέλος της τέταρτης αναμέτρησης της σειράς, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει συνολικά 47 ριμπάουντ έναντι μόλις 31 των «μπλαουγκράνα».

Η θεαματική βελτίωση έξω από τα 6,75μ.

Ακόμη ένα στοιχείο που δεν βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό στο Game 4 ήταν τα τρίποντα. Στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς οι «ερυθρόλευκοι» σούταραν με ποσοστό κάτω του 30% έξω από τα 6,75μ. Συγκεκριμένα, στο break της πρεμιέρας είχαν 5/17 (29,4%), στο δεύτερο ματς 8/27 (29,6%) και στο τρίτο στο ΣΕΦ ακόμη πιο… κάτω με 7/26 και το απογοητευτικό 26,9%. Ωστόσο, αυτό άλλαξε εντελώς στο τέταρτο ματς. Σ’ αυτό, η ομάδα του Πειραιά έκανε το δικό της παιχνίδι, βρίσκοντας με υπομονή τον ελεύθερο παίκτη και έτσι «καρπώθηκε» αυτή την επιτυχία, τελειώνοντας το ματς με το εκπληκτικό 50% και 12/24 τρίποντα.

Αρχηγική επιστροφή από τον Παπανικολάου

Στα πρώτα τρία ματς με τη συγκομιδή με το σκορ στο 1-2 υπέρ της Μπαρτσελόνα έλειπε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός ταλαιπωρήθηκε από μία βαριά ίωση, χάνοντας τα πρώτα δύο παιχνίδια στη Βαρκελώνη. Στο τρίτο είχε ελπίδες να αγωνιστεί, αλλά ο οργανισμός του είχε εξασθενίσει και δεν ήταν σε θέση να παίξει τελικά, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα στο ΣΕΦ, όπως τη… γνώρισε στην παράταση. Ωστόσο, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε το… ρητό ότι «με καλό αρχηγό και ο Ολυμπιακός είναι καλά». Στο πρώτο κομμάτι του ματς που αγωνίστηκε, ο Παπανικολάου ήταν λίγο κρύος επιθετικά (με 0/2 τρίποντα), αλλά γενικά είχε περιορίσει αρκετά τον Τζαμπάρι Πάρκερ στο διάστημα που ήταν «πάνω του». Από ‘κει και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο «Παπ» έβαλε την… υπογραφή του στη νίκη. Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα και το +24 (61-37) στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μετά έκανε μία… κοιλιά, με την Μπαρτσελόνα να κάνει από την πλευρά της σερί 8-0 (61-45), μέχρι το 27’. Εκεί, ήταν η σειρά του «Παπ» να βγει μπροστά και με τρία δικά του απανωτά τρίποντα να βγάλει τον Ολυμπιακό από τα… σχοινιά και να τον στείλει στο +25 (72-47), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x