Βαγγέλης Νεραντζιάς

Θα βρει τον τρόπο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός που υπέστη άλλη μια ήττα, αλλά εχει το ταλέντο για να μάθει και ο Ολυμπιακός του fair play... Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δύο αναγνώσεις έχει για τον Παναθηναϊκό η επόμενη μέρα της ήττας από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η πρώτη είναι ότι οι πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να νικήσουν τον «λαβωμένο» από προβλήματα αιώνιο αντίπαλο και μπήκαν σε μια διαφορετική διαδικασία, όσον αφορά την πορεία τους στην Ευρωλίγκα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε πολλούς και κομβικούς παίκτες του να είναι εκτός αγώνα. Σημαντικότερος ο Νικ Καλάθης, που έκανε το χειρότερο φετινό του παιχνίδι και θύμισε κάτι από το ξεκίνημα της σεζόν. Οι πράσινοι στηρίζουν συνήθως στον αρχηγό τους τριάντα λεπτά οργάνωσης και στο ΣΕΦ ο Νικ έπαιξε είκοσι και ήταν σκιά του εαυτού του. Μαζί του χάθηκαν πολλά από τα επιθετικά σχέδια του Ισπανού τεχνικού.

Φυσικά επειδή όλοι δικαιούνται ένα κακό βράδυ, το θέμα δεν είναι μόνο ο Καλάθης αλλά που πήγαν όλοι οι υπόλοιποι! Διασώθηκαν οι Ρίβερς(23), Τζέιμς(24) και Σίγκλετον(10) που σημείωσαν τους 57 από τους 69 πόντους, την ώρα που τέσσερις παίκτες με ενεργό ρόλο στο ροτέϊσον και αρκετά λεπτά στο παρκέ έμειναν άποντοι... Δε νομίζω ότι φταίει το πλάνο του Πασκουάλ όταν παίκτες τέτοιου επιπέδου δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα.

Ακόμη κι έτσι ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο τρίτο δεκάλεπτο και προδόθηκε από την επίθεση του, τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι ήταν κολλημένοι και σκόραραν μόνο με βολές. Η αδυναμία του τριφυλλιού να διαχειριστεί και να χτίσει διαφορά υπέρ του σε εκείνο το χρονικό σημείο έκρινε τα πάντα. Στη συνέχεια ήταν δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι θα βρουν στην πορεία του ματς έναν πρωταγωνιστή(Παπαπέτρου) και ένα ξέσπασμα.

Φυσικά υπάρχουν θέματα προς επίλυση. Στην παρούσα φάση οι πράσινοι έχουν χτυπητό μειονέκτημα στους ψηλούς απέναντι στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, στα κρίσιμα την Άνοιξη ο Γκιστ θα επιστρέψει, λογικά ο Γκάμπριελ θα μπει στην εξίσωση, ενώ οι πολύπειροι Μπουρούσης και Φώτσης δεν γίνεται να παίξουν χειρότερα.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια διαδικασία που θα πάθει για να μάθει μέσα από τα λάθη του, θα χάσει αλλά σε πείθει ότι θα τον βρει τον τρόπο του και θα επιστρέψει σοφότερος. Το θέμα είναι ότι το φετινό ρόστερ είναι τοπ επιπέδου. Παίκτες με το ταλέντο των Ρίβερς και Τζέιμς δεν είχε τα τελευταία χρόνια το τριφύλλι. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας, αλλά το «ταβάνι» του Παναθηναϊκού παραμένει άγνωστο…

Μπορεί τα πράγματα στην Ευρωλίγκα πλέον να δυσκολεύουν, όμως με το συμπάθιο…δεν είναι όλα μαύρα. Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερος και θα αποκτά χημεία. Είναι πραγματικότητα ότι ο Πασκουάλ ανήκει στην προπονητική ελίτ της Ευρώπης και δικαιούται πίστωση χρόνου.

Με υπομονή και έναν τοίχο προστασίας γύρω από την ομάδα, οι νίκες θα έρθουν με μαθηματική ακρίβεια. Ο μηδενισμός και η γκρίνια είναι χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν στο DNA του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Η σεζόν είναι μεγάλη και όποιος βιάζεται μπορεί να σκοντάψει... Γιατί απλά, τον Μάιο κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε στην κανονική περίοδο…


Υ.Γ. Μοιάζει ξεκάθαρο πλέον ότι στην μετά Διαμαντίδη εποχή, στα κρίσιμα σουτ η μπάλα πρέπει να πηγαίνει στα χέρια του Ρίβερς.

Υ.Γ. 1 Μεγάλη ομάδα δεν γίνεσαι όταν έχεις εξασφαλίσει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία και κάνεις επίθεση στα 20 δευτερόλεπτα όταν όλα έχουν κριθεί… Μεγάλη ομάδα είσαι όταν έχεις βάσιμους λόγους να γκρινιάξεις, αλλά κοιτάς τα δικά σου λάθη, αποδέχεσαι την ήττα και κοιτάς μπροστά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x