Βαγγέλης Νεραντζιάς

Θα προτιμούσαν το πέναλτι στον Μακ...

Το φιάσκο της Τούμπας οι λάθος πρωταγωνιστές και η οριστική λύση για το ποδόσφαιρο. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια απόφαση που επί της ουσίας δείχνει αδυναμία να δώσει πραγματική λύση, πήρε μετά τα γεγονότα της Τούμπας ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες είχε προβληματισμό αν θα διακόψει το πρωτάθλημα ή το κύπελλο και τελικά κατέληξε στο δεύτερο… Ανάλογη απόφαση ήταν αυτή που έλαβε ο κ. Κοντονής με το κλείσιμο Θ13, τώρα ας κλείσει την «4», μέχρι να μην πατάει άνθρωπος στα γήπεδα να τελειώνουμε με αυτή την φαρσοκωμωδία που εξελίσσεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα πει κανείς ότι φταίνε και οι κακομαθημένοι οπαδοί και δεν θα έχει άδικο. Η απάντηση όμως είναι ότι οι «εκρήξεις» που έχουμε δει και την τρέχουσα σεζόν στα ελληνικά γήπεδα προκύπτουν πάντα από την ίδια αιτία… τις κακές διαιτησίες και τις λάθος αποφάσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει στο ποδόσφαιρο είναι οι διαιτητές και αυτοί που τους ορίζουν.

Δεν γίνεται ο κ. Παππάς να πηγαίνει στην Λεωφόρο με σκοπό την αναβολή του ματς και στην Τούμπα να λειτουργεί εκ διαμέτρου αντίθετα(στο μεσοδιάστημα των δύο ντέρμπι ο συγκεκριμένος διαιτητής έκανε ρεκόρ ορισμών!). Ότι κασκόλ κι αν φοράει κάποιος αντιλαμβάνεται ότι δεν γίνεται να περνάνε δύο χρόνια για να αποβληθεί παίκτης συγκεκριμένης ομάδας. Όπως δεν κολλάει άλλη ομάδα που είναι στα ευρωπαϊκά εισιτήρια να έχει στατιστικά σε φάουλ και κάρτες, ανάλογα με ομάδες που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.

Όλα αυτά είναι πράγματα που τα βλέπουν όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, αλλά τι φταίει που την μέρα κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι μισοάδειο το γήπεδο του; Μάλλον αυτοί που απέχουν από το Καραϊσκάκη θα προτιμούσαν να δοθεί το πέναλτι στον Μακ και να διεξαχθεί ένας επαναληπτικός με ενδιαφέρον στο Καραϊσκάκη. Αντί αυτού, δεν θα γίνει καν ρεβάνς.

Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο κατά γενική ομολογία καλύτερος Έλληνας διαιτητής ορίστηκε μόνο σε ένα ντέρμπι του πρώτου γύρου. Αναφέρομαι στον Σιδηρόπουλο, τον οποίο για όσους δεν γνωρίζουν πριν λίγες μέρες η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία επέλεξε να διευθύνει αγώνες των τελικών του EURO 2016 στην Γαλλία, αλλά εμάς δεν μας κάνει…

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όλη η κουβέντα ξεκινάει και περιστρέφεται γύρω από τη διαιτησία και εκεί πρέπει να ψάξει πρώτα τα αίτια ο κ. Κοντονής και η Πολιτεία. Αν θέλουμε πρωτοσέλιδα και κοντινά πλάνα του Παππά αντί του Μπεργκ, του Γιάχου αντί του Φορτούνη και του Αρετόπουλου αντί του Βάργκας συνεχίζουμε έτσι.

Διαφορετικά αλλάζουμε την ΚΕΔ καθαρίζουμε την ΕΠΟ από αυτούς που διώκονται ποινικά και δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν και προχωράμε. Αν χρειαστεί ας σφυρίξουν ξένοι διαιτητές στον τελικό κυπέλλου και στα πλέι οφ, μέχρι να δοθεί οριστικά λύση. Το λουκέτο πάντως σημαίνει ήττα του αθλητισμού.

Υ.Γ. Πείτε μου τώρα εσείς… Γίνεται να είσαι πρόεδρος της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και να δηλώνεις ότι δεν παρακολούθησες καν τον ημιτελικό της Τούμπας. Αλλά θα μου πεις εδώ μπερδεύει το EURO με το Μουντιάλ…

Υ.Γ. 1 Την ώρα που στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν όλα αυτά, στην Ισπανία θαυμαστής του Διαμαντίδη ταξιδεύει 600 χλμ για να τον παρακολουθήσει από κοντά για τελευταία φορά στην Μάλαγα. Υπάρχει σωτηρία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x