sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι φτιάχνεις Κάναντι στον Ατρόμητο…

Ο πρώτος γύρος ενίσχυσης του ρόστερ για τη δεύτερη θητεία του Νταμίρ Κάναντι ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Γκαλβάο και αυτός είναι ο Ατρόμητος που έχει δημιουργήσει ο Αυστριακός.

Νέα θητεία, νέο ρόστερ και όπως όλα δείχνουν νέος Νταμίρ Κάναντι!

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν για τον Ατρόμητο της νέας σεζόν, που όπως συνηθίζει βάζει ψηλά τον πήχη (Ευρώπη), όμως το μεγαλύτερο στοίχημα τόσο για τη διοίκηση, όσο και για τον ίδιο τον Αυστριακό είναι να «σβήσει» την εφιαλτική σεζόν 2019/20 σε ό,τι αφορά το επίπεδο ποδοσφαίρου. Άλλωστε, όπως συνηθίζει να λέει και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός, έχει συνηθίσει να παλεύει έχοντας σφεντόνες κόντρα σε μυδραλιοβόλα.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, η αποστολή του Νταμίρ Κάναντι δεν διαφέρει πολύ από αυτή που ανέλαβε το 2017, όταν αιφνιδίως κι ενώ είχε αρχίσει ο σχεδιασμός του καλοκαιριού αποχώρησε ο Ρικάρντο Σα Πίντο, αποδεχόμενος την πρόκληση της Σταντάρ Λιέγης. Και τότε ο 50χρονος τεχνικός, πέρα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, το κυριότερο που είχε να κάνει ήταν να δώσει μία ταυτότητα σε μία ομάδα που έδειχνε να χάσει τον προσανατολισμό της, έπειτα από δύο σεζόν που είχε μόνο εξάρσεις κι όχι σταθερή πορεία.



Θα πει κανείς ότι πλέον ο Ατρόμητος ξέρει ποιον προπονητή έχει, αφού η διετής θητεία μέχρι το 2019 αποτελεί πειστήριο για τη δουλειά του. Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι. Τον χρόνο που μεσολάβησε ο Κάναντι αποχώρησε πολύ γρηγορότερα από όσο και ο ίδιος θα στόχευε από τη Νυρεμβέργη και η εμπειρία αυτή τον άλλαξε, τον ωρίμασε και οι περίπου εξάμηνες διακοπές του τον έκαναν να ηρεμήσει και να ξαναγεμίσει κίνητρα. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τη Ραπίντ Βιέννης, πριν αναλάβει για πρώτη φορά τους Περιστεριώτες.

Πλέον, και ο ίδιος ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, οπότε γνωρίζει με το «καλημέρα» πώς θα περάσει ακριβώς αυτά που θέλει. Όπου «θέλει», μπορεί κάποιος σε διάλεκτο τακτικής να βάλει το «3-4-3», που ήθελε από την πρώτη του σεζόν να το εφαρμόσει, αλλά δεν κατέστη εφικτό, καθώς ούτε ο ίδιος γνώριζε τι ακριβώς διαθέτει στα χέρια του, ούτε είχε τον χρόνο για μια τέτοια ριζοσπαστική αλλαγή.

Τώρα η κατάσταση, όπως φανερώνει η πρώτη εικόνα των φιλικών είναι διαφορετική, καθώς ο Αυστριακός έχει απόλυτη γνώση των περισσότερων ποδοσφαιριστών του, ενώ και οι ίδιοι είναι σαφώς πιο εξοικειωμένοι στις απαιτήσεις του προπονητή τους.


Σάλομον, Αγκάγεφ, Τομάσεβιτς, Μουνίθ

Το 3-4-3

Η άμυνα

Με την απόκτηση ενός ακόμα σέντερ-μπακ και δη αριστεροπόδαρου, καθώς θεωρείται θέμα χρόνου η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Λούκας Γκαλβάο, είναι ξεκάθαρο ότι πλέον το 3-4-3 έρχεται σε πρώτο πλάνο, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ τέσσερις στόπερ, μαζί με τους Ρισβάνη, Γούτα και Στρούγγη. Βέβαια, στα φιλικά προέκυψε εσωτερική μεταγραφή σε αυτή τη θέση και ο Ροντρίγκο Γκάλο, οπότε βάσει αυτού, ο Βραζιλιάνος πολύπειρος αμυντικός υπολογίζεται και για αυτή τη θέση. Άλλωστε, με τη χρησιμοποίησή του στα μετόπισθεν, ο Νταμίρ Κάναντι μπορεί να εκμεταλλευθεί την ποιότητά του για να βγάζει την ομάδα του σε φάση δημιουργίας πιο αξιόπιστα από κάθε άλλον.



Στις θέσεις των δύο μπακ-χαφ, υπάρχει εκτός του Γκάλο, που εκεί είναι η κανονική του θέση, η νέα μεταγραφή, Γιόζιπ Τομάσεβιτς θα καλύψει την απέναντι πτέρυγα, ωστόσο τα πραγματικά ευχάριστα νέα (βάσει πάντα της προετοιμασίας και των φιλικών, προκύπτουν από τον 19χρονο, Νίκο Αθανασίου και τον Κυριάκο Κιβρακίδη. Ο πρώτος αποτελούσε «hot prospect» από τις Ακαδημίες, αλλά παρά τις αναποδιές που του έτυχαν, το ταλέντο βρίσκεται εκεί. Παρά τη ρήξη χιαστού που υπέστη, ο «τσαμπουκάς» ξεχειλίζει και αυτή τη στιγμή ίσως είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την αξιοποίησή του. Όσο για το «τούρμπο», όπως λένε στο Μαζαράκη, είναι αναγεννημένος, επιτέλους οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι πίσω και δεν τίθεται ζήτημα ότι θα είναι μέσα στου πρώτους παίκτες του ροτέισον. Για τα δεξιά υπολογίζεται και ο Νταβιώτης.

Το κέντρο

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, υπάρχουν πολλές λύσεις. Σίγουρος αυτή τη στιγμή δείχνει ο Αζέρ Μπουσούλατζιτς και παρτενέρ του σε πρώτη φάση θα είναι νεοαποκτηθείς Σάλομον, που επίσης δείχνει στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλον παίκτη του ρόστερ. Ο Χαρίσης λόγω του διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί έχει μείνει πιο πίσω, ωστόσο, πάντα υπάρχει ο Χαβιέρ Ούμπιδες, που είναι μια κατηγορία μόνος του, αλλά και ο πολύ βελτιωμένος Νάτσος.

Η επίθεση

Για τη μεσοεπιθετική τριάδα, στην κορυφή υπάρχει ο Βέλλιος, ο Μανούσος και ο Κωτσόπουλος, που επίσης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την πορεία του στην προετοιμασία. Βέβαια, οι δύο τελευταίοι άνετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις θέσεις πιο πίσω, ενώ πάντα υπάρχει ενδεχόμενο, το 3-4-2-1 να παραλλαχθεί σε 3-4-1-2, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Από εκεί και πέρα, Αγκάγεφ, Μουνίθ, Ραμπέλο, Γιακουμάκης και Νταβιώτης είναι παίκτες που έχουν ποιότητα, μπορούν να δώσουν λύσεις, αλλά οι τρεις πρώτοι έχουν το προβάδισμα για τις θέσεις της ενδεκάδας.

O τερματοφύλακας

Τέλος, στη θέση του γκολκίπερ, εξυπακούεται ότι ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι βασικός, κάτι που αποτελεί καλή συγκυρία, τόσο για τον Μανδά, όσο για τον Θεοδωράκη. Ο Έλληνας γκολκίπερ μπορεί να μεταδώσει πράγματα από την εμπειρία του πλέον, ενώ επειδή πρόκειται για δανεισμό ενός έτους, δεν τους «κόβει» τον δρόμο για το μέλλον.



Το 3-4-2-1 όπως διαμορφώνεται με τους παίκτες του ρόστερ:



Το 3-4-1-2 όπως διαμορφώνεται με τους παίκτες του ρόστερ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x