Γιώργος Ζαχαριάδης

Το βράδυ της πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ του κυπέλλου

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε υπό το φως του ήλιου και ολοκληρώθηκε βράδυ με δροσιά, με πανηγύρι και μια υποχρέωση, να κατακτήσει τον κύπελλο.

Ήταν ακόμη μέρα, φώτιζε, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός τελικού κι ο ΠΑΟ είχε τον αέρα της ομάδας που έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Ήταν εκείνο το 2-0 της Λεωφόρου, ήταν και η ιστορία με τους αποκλεισμούς από τον Παναθηναϊκό, ήταν η κατάρα (το λέμε κι έτσι…) που τον θέλει μακριά από τους τίτλους για περισσότερο από δέκα χρόνια.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είχε ακόμη ήλιο όταν ξεκίνησε το παιχνίδι κι όταν ο Πέλκας σημείωνε το πρώτο γκολ. Ήλιο είχε και με τον Κλωναρίδη να χάνει τα άχαστα, να χάνει τις μπάλες, να τα έχει χάσει γενικώς.

Ήταν και… κάτι σαν πέναλτι από κλωτσιά του Βαρέλα, αλλά, εγώ ποτέ δε στέκομαι στη διαιτησία.

Και ο Ουζουνίδης, το ίδιο έκανε. Τον Κλωναρίδη και τις ευκαιρίες που χάθηκαν, ειδικά στο πρώτο μέρος νοιώθει εφιάλτες του κι όχι τον Κύζα.

Αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για όλους μας. Και κυρίως για τους συναδέλφους του Μαρίνου που φάνηκε ότι ο άνθρωπος είναι πολύ σπουδαίος.

Όσο σπουδαίος κι ο ΠΑΟΚ της πρόκρισης.

Ο φίλος μου ο Στέλιος, «έπαιζε» το 4-0 από την αρχή της εβδομάδας. Παλιός ποδοσφαιριστής, κάτι σαν τον Βαζάκα, από όσο μπορώ να καταλάβω από τις περιγραφές του. Να σου μιλά ο «Βαζάκας», ο μετρ της σκληρής άμυνας, ότι θα μπούνε τέσσερα γκολ πανηγυρικής πρόκρισης, κάτι δεν πάει καλά.

Ο Στέλιος είναι καλά; Αναρωτιόμουνα. Καλύτερα από όλους μας ήταν και δεν έκανε τίποτε λιγότερο από το να μεταφέρει την πίστη του ΠΑΟΚτσή για μια ιστορική πρόκριση. Το «ιστορική» θα το αποσύρω σύντομα, καθότι το θέμα μας πλέον είναι ο τελικός κι όχι η πρόκριση του διπλού ημιτελικού.

Αν δεν κατακτήσει το κύπελλο ο ΠΑΟΚ, όπως αναφέρθηκε σε προγενέστερη αρθρογραφία μου, με ανάλογο τίτλο-ερώτημα, θα το κατακτήσει η ΑΕΚ του προχθεσινού ημιτελικού;

Από την ίδια αφετηρία ξεκινούν οι δύο ομάδες; Όχι, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος, αρκεί να το εισπράξει και στον τελικό, όπου κι αν τελικά διεξαχθεί.

Αυτός ο ΠΑΟΚ, που όσο βράδιαζε του άνοιγε η όρεξη για γκολ και πρόκριση στον τελικό, ήταν μια ευχάριστη εικόνα που θα την πάρουν όλοι στο σπίτι τους και θα νοιώσουν ότι υπάρχει πλέον ένας τουλάχιστο σοβαρός λόγος για να συντροφεύσουν την ομάδα τους στην προσπάθεια για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ήταν θέμα θέλησης, ήταν θέμα απόλυτης αφοσίωσης σε ένα και μοναδικό σκοπό, να γίνει η ανατροπή και να γίνει με πειστικό τρόπο, για να κοντέψει στο κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος εδώ και πολύ καιρό να πάρει ένα κύπελλο, καθότι το πρωτάθλημα δεν ήταν ουσιαστικά κάτι που μπορούσε να προσεγγίσει. Δεν έχει ακόμη όλες τις βάσεις και τα εφόδια για κάτι τέτοιο.

Το κύπελλο ήταν πάντα μια καλή ευκαιρία για όσους δεν… είχαν το πρωτάθλημα, να διακριθούν και τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Μάλλον έχει έρθει η ώρα του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x