Γιώργος Ζαχαριάδης

Το ντέρμπι που δεν τέλειωσε ποτέ

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το ντέρμπι στους δρόμους που έχει φουντώσει με ενέδρες, ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και επιθέσεις σε άμαχο πληθυσμό.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Αυτό είναι δυστυχώς το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης:

Τα ραντεβού για κλοτσοπατινάδα, μέρα μεσημέρι σε κεντρικά σημεία. Οι επιθέσεις σε λεωφορεία με ΠΑΟΚτσήδες ή Αρειανούς που επιστρέφουν σπίτι τους.

Το γεγονός ότι την πληρώνει κι άμαχος πληθυσμός, ανυποψίαστοι γονείς και τα παιδιά τους που τρομοκρατούνται αν δεν τραυματίζονται κιόλας… Που οδηγεί;

Όχι ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν όλα αυτά. Οι ηλίθιοι δεν έπαψαν να δημιουργούν προβλήματα, κάνουν το κομμάτι τους, νοιώθοντας περήφανοι με τα ανδραγαθήματά τους και δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι όλα αυτά δεν είναι πλέον στη μόδα. Δεν τα χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε να τα βρίσκουμε μπροστά μας. Πολύ καιρό τώρα, μας έχουν πνίξει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και το γήπεδο, η συμμετοχή σε αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας, είναι μια εκτόνωση από μόνη της, χωρίς να χρειάζεται… περιτύλιγμα με φασαρίες.

Καλό είναι που η Θεσσαλονίκη νοιώθει πιο ζωντανή, χάρη στην επάνοδο του Άρη και στη μέχρι τώρα παρουσία του στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Και στο μπάσκετ, ο,τι μπορεί κάνει, με τα οικονομικά δεδομένα που καθορίζουν –ουσιαστικά- την πορεία του.

Κι ο ΠΑΟΚ είναι που έχει ξεφύγει και είναι πρωταθλητής και στο μπάσκετ είναι πιο ώριμος, πιο πλούσιος και με παραστάσεις. Το αναφέρω ως… ουρά του πρόσφατου ντέρμπι που άναψε λίγο τα αίματα στη Θεσσαλονίκη.

Ερχεται κι ο Ηρακλής από… δυό μεριές, του έχω μια εμπιστοσύνη ότι τελικά θα τα καταφέρει.

Κι όλοι μαζί είναι καλό που θα ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και θα ισχυροποιήσουν την πόλη, που είχε χάσει πολύ σε δυναμική όσο οι δύο ή έστω και ένας από τους τρεις μεγάλους δεν είναι παρόντες στις ψηλότερες κατηγορίες.

Θέλω να πω ότι είναι καιρός να μάθουμε ότι όλα αυτά με τα επεισόδια, είτε κοντά είτε μακριά από το γήπεδο, είτε αφορούν σε έναν αγώνα ή μια αιώνιο κόντρα ηλιθίων, δεν είναι κομμάτι του αθλητισμού και δεν ήταν ποτέ.

Σε όλο αυτό, η αδυναμία της αστυνομίας να παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν, πόσο μάλλον να τα προλάβει, είναι μια ιστορία που δεν θα λυθεί ποτέ. Και γι αυτό είμαι σίγουρος. Εχει τις δικές της αδυναμίες, τις ελλείψεις, αλλά, αν θέλει, όλοι γνωρίζουμε, ότι μπορεί να βάλει μια σειρά στην πόλη και να κόψει τον βήχα των ανεγκέφαλων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x