Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το «κλειδί» στα σχέδια του Παναθηναϊκού

Η θέση που πονάει περισσότερο το τριφύλλι και η σωστή κίνηση που μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι λίγο οξύμωρο να μιλάς για μεταγραφές και σχεδιασμό στην Ελλάδα του 2016 και ειδικά αυτές τις μέρες, ωστόσο οι ομάδες ελπίζουν να αποφευχθεί έστω και στο…90΄ o αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, που η αλήθεια είναι ότι θα το στείλει πολλά χρόνια πίσω…

Σε ότι αφορά το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού τα ονόματα των υποψηφίων όλο και πληθαίνουν, έστω κι αν κάποια από αυτά δεν απασχολούν ουσιαστικά το τριφύλλι. Όπως έχουμε τονίσει οι πράσινοι έχουν κάνει την… μισή και κάτι παραπάνω δουλειά και πλέον το καλοκαίρι πηγαίνουν για ακόμη 4-5 καλές προσθήκες.

Μπορεί όλες αυτές οι κινήσεις που θα γίνουν μεταγραφικά να είναι σημαντικές, όμως η αίσθηση που βγάζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα μέσα στο γήπεδο, είναι ότι η απόκτηση ενός πολυσύνθετου και ποιοτικού αμυντικού μέσου θα τον ανεβάσει αυτομάτως επίπεδο. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούμαστε μετά την ουσιαστική ενίσχυση επιθετικά, αλλά και στο κέντρο της άμυνας.

Η πικρή αλήθεια για το τριφύλλι είναι ότι ουσιαστικά ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν πέτυχε αυτό που ήθελε αποκτώντας παίκτες στη συγκεκριμένη θέση. Τελευταίο και τρανό παράδειγμα ο Μάικλ Εσιέν, ο οποίος ήρθε με τυμπανοκρουσίες, αλλά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ήταν μεγάλος παίκτης, αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός και το ρίσκο της απόκτησής του δεν βγήκε.

Οι πράσινοι ουσιαστικά στρέφονται σε δύο δρόμους… Για να το θέσουμε με παραδείγματα ή για έναν Μάτος του 2007 ή για έναν Ζιλμπέρτο του 2008. Ο ένας ήρθε στα 24 του χρόνια για να καταξιωθεί και να χτίσει την καριέρα του και ο άλλος στα 31 του αλλά έχοντας την ποιότητα, την φυσική κατάσταση και την θέληση να προσφέρει. Η ουσία είναι ότι έστω κι αν ο δεύτερος αποδείχθηκε πολύ ανώτερος, ότι και οι δύο ήταν παίκτες επιπέδου Παναθηναϊκού.

Υπάρχουν και άλλα ενδεχόμενα, αλλά θα είναι καλό να μην τα δοκιμάσουν οι πράσινοι. Είναι μεγάλο ρίσκο η απόκτηση ενός παίκτη άνω των 35, το ίδιο ενός ποδοσφαιριστή με βαρύ ιατρικό ιστορικό.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι αναζητά ένα τρεχαντήρι που θα έχει τις ικανότητες και την ποιότητα να συμμαζέψει την μεσαία γραμμή. Ταυτόχρονα είναι αυτονόητο ότι λείπει ένας παίκτης που θα έχει το ειδικό βάρος να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση και να «παγώσει» όταν χρειαστεί τον ρυθμό.

Όλοι αυτοί οι λόγοι καθιστούν κάτι παραπάνω από σημαντική τη συγκεκριμένη μεταγραφή και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η θέση του αμυντικού μέσου αποτελεί «κλειδί» στα σχέδια του Παναθηναϊκού για να επιστρέψει στην κορυφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x