Γιώργος Ζαχαριάδης

Το λογισμικό του ΠΑΟΚ χρειάζεται ενημέρωση

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Λουτσέσκου και τις εμμονές του, τον ΠΑΟΚ της ισοπαλίας στη Νέα Σμύρνη και το… λογισμικό του που έπαψε να ανανεώνεται.

Άλλη ώρα σ΄ άλλη χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Λουτσέσκου. Ομάδα που ψάχνει να βρει την ταυτότητά της και στηρίζεται σε όσα καταφέρνει ο Μάτος κι ο Βιεϊρίνια από τις πτέρυγες, εφόσον «σκάσει» ο αντίπαλος και μείνει από αλλαγές, (όπως κι ο Πανιώνιος), είναι ένα μεγάλο θέμα κι ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι προβληματικός.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ομάδα με ρόστερ που θα πρέπει να της απονεμηθεί το πρωτάθλημα πριν καν μπει στο γήπεδο και πρέπει να ισοπεδώνει τον αντίπαλο από τη σέντρα, μοιάζει με… δευτεράντζα. Αναζητεί τη στημένη μπάλα (του την έδινε ο Σιδηρόπουλος με ευκολία), δεν έχει δημιουργήσει τίποτε σπουδαίο και κάτι γιόμες από τα κόρνερ για το κεφάλι του Πρίγιοβιτς και του Κουλούρη.

Από πού να αρχίσεις και που να σταθείς…

Φτάσαμε αισίως στην 12 αγωνιστική και ο επίδοξος πρωταθλητής Ελλάδας, φωνάζει ότι δεν μπορεί να κόψει πρώτος το νήμα και βρίσκεται μόνιμα σε τροχιά απογοήτευσης, όταν φεύγει από τη Θεσσαλονίκη. Όχι ότι έχει θέλξει με τις εμφανίσεις του στην Τούμπα. Ποιος θα πεισθεί με την τεσσάρα με τη Λαμία ή την άνετη επικράτηση με τον Αστέρα. Σας παρακαλώ…

Που έχει βελτιωθεί αυτή η ομάδα που ακόμη να νικήσει εκτός έδρας κι αν δεν υπήρχε μια φάση που του «κάθισε», από ένα σωρό ίδιες, με τον Μάτος να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η άμυνα δεν είχε καλά καλά πάρει θέση, να σκοράρει και να σώζει την παρτίδα.

Να σας πω: Είναι τελικά καλύτερα που πήρες βαθμό ή μήπως αν τελικά έμενε το 2-1 θα είχαμε τέτοιες εξελίξεις που ενδεχομένως να προέκυπτε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό.

Ο Λουτσέσκου έχει εμμονές. Κι αυτό αποδεικνύεται από την επιμονή του σε παίκτες σαν τον Ελ Καντουρί, που δεν δικαιολογεί σε τίποτε τη συμμετοχή του, ή το δίδυμο του Κάνιας με τον Τσίμιροτ που μοιάζουν διαφανείς και παράταιροι.

Επίσης, αποδεικνύεται ότι ο ΠΑΟΚ του σπουδαίου ρόστερ, είναι τόσο προβλέψιμος και εύκολα αντιμετωπίσιμος από ομάδες που παίζουν αποδεκατισμένες και με άγνωστους, στο ευρύ κοινό, ποδοσφαιριστές.

Όταν φτάνουν στο σημείο να του βάζουν γκολ, τραυματίες (Γιεσίλ) και νεογνά που υπέγραψαν προ ημερών συμβόλαιο (Στρούγγης) κάποιοι θα πρέπει να προβληματιστούν…

Καλά, το αποσύρω αυτό το «καλύτερα να έχανε». Χρήσιμο να του μείνει ο βαθμός της ισοπαλίας. Αλλά, μου φαίνεται ότι όσα θα πρέπει να μαθαίνει αυτή η ομάδα και το τεχνικός τιμ, από αγώνες εκτός έδρας, όπου αποτυγχάνει, δεν φαίνεται να… ανανεώνουν το λογισμικό του ΠΑΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιλαμβάνεται ο καθένας μας ότι κάτι δεν πάει καλά με το υποτιθέμενο καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ, που μετά από 12 αγωνιστικές δεν μας πείθει ότι μπορεί να γίνει ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, χωρίς να αμφισβητηθεί.

Η μέρα που θα αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ ίσως να είναι πολύ κοντά. Μάλλον αυτό θα πιστεύει και η διοίκηση στηρίζοντας τις επιλογές του Λουτσέσκου είτε στα πρόσωπα είτε στον τρόπο με τον οποίο στήνει την ομάδα. Κι αυτό είναι καλό από τη μια και δείχνει ότι έχει ξεπεραστεί αυτή η ερασιτεχνική λογική με τις συχνές αλλαγές προπονητών. Αλλά, όλοι, και οι φίλοι της ομάδας και όσοι τη διοικούν, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για θυσίες που ίσως τελικά κοστίσουν περισσότερο από μερικά άτυχα αποτελέσματα.

Σκέφτομαι ότι ο χρόνος θα πιέζει, θα πιέζουν και οι άμεσοι αντίπαλοι, που δεν είναι το ίδιο ποιοτικοί κι ο ΠΑΟΚ θα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Ίσως τότε να λειτουργήσει καλύτερα. Ποιος ξέρει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x