sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το θαύμα που ψάχνει η Βέρντερ…

Η ομάδα της Βρέμης βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε έναν ιστορικό υποβιβασμό από τη Bundesliga μετά από 40 χρόνια! Η μάχη της τέταρτης θέσης για το «σεντόνι» και τα άλλα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Λένε (και ορθώς) ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τις ρίζες του, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να ζει και να αναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος.

Μπορεί να έχει στεφθεί 4 φορές πρωταθλήτρια, άλλες 6 φορές Κυπελλούχος Γερμανίας και μια φορά να έχει ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης ως κάτοχος του Κυπέλλου UEFA, αλλά εν έτη 2020 η Βέρντερ Βρέμης βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε έναν ιστορικό υποβιβασμό από τη Bundesliga, για πρώτη φορά μετά από 40 ολόκληρα χρόνια!

Ήταν τη σεζόν 1979-80 η μια και μοναδική φορά που αποχαιρέτησε τα μεγάλα σαλόνια η Βέρντερ Βρέμης, η οποία κατέχει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες (55) στη Bundesliga (ίδιες έχει και το Αμβούργο, αλλά αγωνίζεται στην Zweite Liga) και η δεύτερη σε συγκομιδή βαθμών πίσω μόνο από τη Μπάγερν Μονάχου.



Μια στροφή πριν το φινάλε του φετινού μαραθωνίου, λοιπόν, η ομάδα της βόρειας Γερμανίας αναζητά ουσιαστικά ένα θαύμα για να αποφύγει το μοιραίο. Κι αυτό γιατί μετά την τελευταία ήττα από τη Μάιντς, παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς, δύο λιγότερους από τη Φορτούνα, η οποία βρίσκεται στη θέση των μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση της Zweite Liga.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Βέρντερ, πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κολωνία. Οι «τράγοι» είναι μεν αδιάφοροι βαθμολογικά, ωστόσο, η νίκη στο «Βέζερ Στάντιον» μοιάζει με απαγορευμένη λέξη για τους «πράσινους», οι οποίοι έχουν να κερδίσουν στο γήπεδό τους από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Θα τα καταφέρουν μετά από σχεδόν 10 μήνες;

Αν συμβεί αυτό, η ομάδα της Βρέμης θέλει ταυτόχρονα να χάσει η ομάδα του Ντίσελντορφ από την επίσης αδιάφορη Ουνιόν στο Βερολίνο. Αν πάρει ισοπαλία, τότε η Βέρντερ πρέπει να κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά, ώστε να υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Αν πάλι η Φορτούνα πάρει τους τρεις βαθμούς, όλα τελειώνουν…

Η μάχη της τέταρτης θέσης…

Κάτοχο αναζητούν τυπικά τα δύο από τα τέσσερα εισιτήρια για τους ομίλους του Champions League. Τα δύο πρώτα πάνε στην πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου και την δεύτερη της βαθμολογίας, Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το τρίτο ουσιαστικά το έχει ήδη καπαρώσει η Λειψία και μένει να το σφραγίσει τυπικά. Κι αυτό γιατί μπορεί να την χωρίζουν τρεις βαθμοί από την 5η θέση και τη Λεβερκούζεν (63 έναντι 60), αλλά υπάρχει και ένα +27 στη διαφορά τερμάτων, που δεν καλύπτεται σε πιθανή ισοβαθμία…



Αυτή τη στιγμή, στην 4η θέση με 62 βαθμούς βρίσκεται η Γκλάντμπαχ, η οποία την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την αδιάφορη Χέρτα. Με νίκη, θα κουνήσει «σεντόνι», ενώ και η ισοπαλία δεν την… χαλάει, αφού έχει +9 από τη Λεβερκούζεν στη διαφορά τερμάτων. Για να υπάρξει ανατροπή δεδομένων, θα πρέπει η Μπάγερ να νικήσει στο εντός έδρας παιχνίδι τη Μάιντς και να περιμένει ήττα της Μπορούσια για να την προσπεράσει. Αν υπάρξει ισοπαλία, πρέπει η ίδια να κερδίσει με εννιά γκολ διαφορά, κάτι που μάλλον αγγίζει τα όρια της φαντασίας…

…και το «κακό» ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο «ηττημένος» της μάχης Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν για μια θέση στο Champions League, θα καταλάβει την 5η θέση και ταυτόχρονα θα πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τους ομίλους του Europa League. Το δεύτερο διεκδικούν Βόλφσμπουργκ (49β. / +6) και Χόφενχαϊμ (49β. / -4). Η πρώτη φιλοξενεί τη Μπάγερν Μονάχου και η δεύτερη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.



Όποιος φέρει καλύτερο αποτέλεσμα, πάει απευθείας στους ομίλους, με τους «λύκους» να βολεύονται και με ίδιο αποτέλεσμα, καθώς υπερτερούν από την αντίπαλό τους στη διαφορά τερμάτων. Ο «ηττημένος» αυτής της μάχης για την 6η προνομιούχο θέση, θα τερματίσει 7ος, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x