Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό και το αρνητικό για τους «απέναντι»

Ο Γιαννακόπουλος, η κουβέντα για το ΟΑΚΑ και η επιθυμία που δεν θα πραγματοποιηθεί… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Για να ξεκινήσουμε με τις τελευταίες εξελίξεις, η επικείμενη αλλαγή του κανονισμού στο θέμα της αδειοδότησης και η αφαίρεση της ποινής του υποβιβασμού είναι το καλύτερο νέο για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που θα έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί αμιγώς με το πρότζεκτ του «Athens Alive».

Προς αποφυγή παρερμηνειών η συγκεκριμένη απόφαση(σ.σ. αν τελικά προχωρήσει) αφορά συνολικά τη Σούπερ λίγκα, καθώς εκτός του Παναθηναϊκού άλλες 7-8 ομάδες δεν μπορούν με τα τωρινά δεδομένα να πάρουν άδεια. Επίσης σε αυτό το σενάριο να ξεκαθαριστεί ότι και ποινή θα επιβληθεί, αλλά και τίποτα δεν θα χαριστεί στο τριφύλλι, όπως έχουμε δει με άλλες ομάδες στο παρελθόν.

Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό και το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ είναι απολύτως θετικές. Εκτός αν κάποιος θέλει να τις δει αρνητικές… Ο Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος και «ψημένος» όσο ποτέ άλλοτε, ο Αλαφούζος είναι θετικός και ανοιχτός να βρεθεί η χρυσή τομή υπό προϋποθέσεις, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πει και «ευχαριστώ»… Όσον αφορά τις εταιρείες-κολοσσούς που θα στηρίξουν τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, έχουν μιλήσει οι ίδιες.

Πώς να δει αρνητικά κάποιος μια επένδυση που θα φέρει ξένο χρήμα, θα σώσει το ΟΑΚΑ και θα ξαλαφρώσει το κράτος από το κόστος συντήρησης του(5.5 εκατ. ευρω τον χρόνο) δίνοντας στην Ελλάδα του 2018 πολλές θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα λύση στον μεγαλύτερο Σύλλογο της Αθήνας.

Κι όμως υπάρχουν… Αυτοί που δεν θέλουν να δοθεί στου ξένους το ΟΑΚΑ. Λογικό, αφού ως χώρα αντισταθήκαμε στις ιδιωτικοποιήσεις και όλα παραμένουν στα χέρια μας(αεροδρόμια, εθνικές οδοί, λιμάνια κλπ) γιατί να δώσουμε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις; Ας τις αφήσουμε να ρημάξουν λοιπόν, να δημιουργηθούν υδροβιότοποι και να μας επισκέπτονται συχνά τα ξένα δίκτυα ΜΜΕ με τα ωραία αφιερώματα της εγκατάλειψης. Για όσους έχουν ενδοιασμούς ένα απλό γκουκλάρισμα για την εικόνα του χώρου αυτή τη στιγμή θα σας πείσει…

Κι όμως υπάρχουν… Αυτοί που αντιμετωπίζουν με χλευασμό ένα πρότζεκτ που αποτελεί αποτέλεσμα σοβαρής προεργασίας και προέρχεται από την πιο επιτυχημένη οικογένεια στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Αλλά είπαμε ο Δημήτρης είναι οξύθυμος, ενώ οι υπόλοιποι που περιμένουν στην ουρά για την ΠΑΕ είναι ήρεμοι, αξιόπιστοι και δηλώνουν παρών… Επίσης οι επικριτές καλό θα ήταν να ψάξουν ποιος είναι ο Σταύρος Κωνσταντινίδης που αποτελεί το δεξί χέρι του «dpg». Αλλά τι λέμε τώρα, εδώ έχουμε Άραβες και Κινέζους με έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στην Ελλάδα θα ασχοληθούμε...

Το θετικό για όσους αγαπούν τον Παναθηναϊκό είναι ότι μπροστάρης σε αυτή τη προσπάθεια είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αυτό είναι αυτομάτως αρνητικό για όσους είναι «απέναντι».

Υ.Γ. Για τον πρόεδρο της ΕΟΕ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το γεγονός ότι εμφανίζεται κάθετα αντίθετος σε κάτι που ήταν υπέρμαχος μέχρι πριν λίγο καιρό τα λέει όλα. Ο κόσμος μαθαίνει και καταλαβαίνει…

Υ.Γ.1 Κάποιοι θέλουν τον Παναθηναϊκό «ελεύθερο» στη Β Εθνική. Κατανοητό γιατί έτσι θα ταιριάζει στη μιζέρια τους, αλλά δύσκολο να πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x