sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέντε προπονητές που θα μεταμόρφωναν άμεσα την Τότεναμ!

Ο Αντόνιο Κόντε αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ και το sport-fm.gr παρουσιάζει πέντε προπονητές που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν άμεσα τη λονδρέζικη ομάδα!

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην αρχή της σεζόν, πως ο Αντόνιο Κόντε θα αποχαιρετούσε τόσο σύντομα την Τότεναμ, και μάλιστα ενόσω οι Λονδρέζοι βρίσκονταν 4οι στη βαθμολογία, μία θέση αρκετά ικανοποιητική.

Κι όμως, παρά το περσινό «θαύμα» που παρουσίασε στο γήπεδο ο Ιταλός προπονητής, τα «σπιρούνια» δεν κατάφεραν να κάνουν φέτος το βήμα παραπάνω που περίμενε ο κόσμος τους, και ίσα ίσα βρέθηκαν και μερικά μέτρα πιο πίσω από εκεί που ξεκίνησαν τη σεζόν. Η τοξικότητα εντός της ομάδας χτύπησε «κόκκινο», ενώ πολλοί από τους παίκτες-«κλειδιά» της Τότεναμ, όπως ο Σον ή ο Γιορίς, διένυσαν ένα τρομερό ντεφορμάρισμα φανερά επηρεασμένοι από τις δυσκολίες στο εσωτερικό των αποδυτηρίων.

Η διοίκηση της ομάδας του Λονδίνου, αποφάσισε, επομένως, να λύσει τη συνεργασία της με τον Αντόνιο Κόντε, και να ψάξει αλλού τον άνθρωπο που θα κάτσει στην άκρη του πάγκου και θα επαναφέρει την… όρεξη για ποδόσφαιρο στο «Tottenham Hotspur Stadium». Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει, λοιπόν, πέντε περιπτώσεις προπονητών που θα μπορούσαν άμεσα να αναλάβουν την Τότεναμ και να την μετατρέψουν σε κάτι πολύ πιο θελκτικό.

Μαουρίσιο Ποτσετίνο


Τότεναμ: Πέντε προπονητές που θα τη μεταμόρφωναν

Μπορεί το γνωστό τραγούδι των Πυξ Λαξ να λέει «για τις παλιές αγάπες μη μιλάς», όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση το σμίξιμο των δύο πρώην μοιάζει ιδανικό σενάριο για αμφότερες τις πλευρές. Από τη στιγμή που χώρισαν οι δρόμοι τους το 2019, κανείς από τους δύο δεν απόλαυσε την επιτυχία που χάραξαν στην πενταετία που ήταν μαζί.

Η Τότεναμ μπορεί να βελτιώθηκε την περσινή σεζόν υπό τις οδηγίες του Κόντε, όμως ποτέ δεν έπαιξε το θελκτικό ποδόσφαιρο ούτε έκανε τις διαρκείς υπερβάσεις της εποχής Ποτσετίνο. Ο Αργεντινός, από την άλλη, είχε ένα δεδομένων των συνθηκών αρκετά αποτυχημένο πέρασμα από την Παρί Σεν Ζερμέν, όμως το πρότζεκτ των «σπιρουνιών» είναι φανερό πως ταιριάζει περισσότερο στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία.

Ο Ποτσετίνο έχει το σαφές πλεονέκτημα πως γνωρίζει τα πάντα και τους πάντες στο Λονδίνο, οπότε δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Επιπλέον, έχει δείξει στο παρελθόν ικανός να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του συνόλου που διαθέτει (κάτι στο οποίο απέτυχε ο Κόντε), ενώ θα απολαμβάνει της αμέριστης εμπιστοσύνης του κοινού της Τότεναμ, που τον έχει δει στο παρελθόν να επιτυγχάνει.

Γιούλιαν Νάγκελσμαν


Τότεναμ: Πέντε προπονητές που θα τη μεταμόρφωναν

Μετά τον «βίαιο» τρόπο απομάκρυνσής του από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, ο Γερμανός προπονητής αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο οποίος πολύ πιθανό να είναι η Τότεναμ, αφού ήδη κάποια δημοσιεύματα τον μπλέκουν με τους Λονδρέζους.

Ο 35χρονος αποχώρησε από τη Βαυαρία χωρίς να τα πηγαίνει και τόσο… άσχημα. Η Μπάγερν είναι μόλις έναν πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ στη Bundesliga, ενώ εξασφάλισε πρόσφατα την παρουσία της στους «8» του Champions League αποκλείοντας την Παρί.

Ο Νάγκελσμαν είναι ένας προπονητής που έχει δείξει στο άμεσο παρελθόν ικανός να αναλάβει απαιτητικά πρότζεκτ και να τα φέρει όχι απλά εις πέρας, αλλά μάλιστα με υπερβάσεις. Έσωσε τη Χόφενχαϊμ και την έστειλε λίγο καιρό αργότερα στο Champions League, ενώ με τη Λειψία έγινε ο νεότερος προπονητής που φτάνει στην τετράδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συν τοις άλλοις, πρόκειται για έναν νέο τεχνικό με φρέσκες ιδέες, του οποίου οι ομάδες πάντα αποδίδουν θελκτικό ποδόσφαιρο, κάτι που έλειψε από την υπερβολικά «περιορισμένη» Τότεναμ του Κόντε.

Ρομπέρτο ντε Ζέρμπι


Τότεναμ: Πέντε προπονητές που θα τη μεταμόρφωναν

Κανείς δεν περίμενε όταν αποχώρησε ο Γκρέιχαμ Πότερ από τον πάγκο της Μπράιτον, πως ο αντικαταστάτης του θα οδηγούσε τους «γλάρους» σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Μοιάζει απίστευτο, όμως η Μπράιτον αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση της Premier League, πέντε βαθμούς πίσω από την 4η Τότεναμ με τρία ματς λιγότερα! Κι όλα αυτά, έχοντας κερδίσει 10 από τα 16 τελευταία παιχνίδια της και εξασφαλίσει την παρουσία της στα ημιτελικά του FA Cup!

Είναι βέβαιο πως τα κατορθώματα του Ιταλού προπονητή, τα οποία συνδυάζονται και με σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα στο Λονδίνο, καθώς ήδη το όνομά του έχει συνδεθεί με την Τότεναμ. Είναι βέβαιο πως τα «σπιρούνια» θα ήθελαν έναν φρέσκο τεχνικό με την ικανότητα να αναλάβει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Το μόνο «αγκάθι» είναι το γεγονός πως ο Ντε Ζέρμπι έχει συμβόλαιο με την Μπράιτον, αν και φημολογείται πως υπάρχει μία ρήτρα περίπου στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Λούις Ενρίκε


Τότεναμ: Πέντε προπονητές που θα τη μεταμόρφωναν

Μετά το τέλος της θητείας του στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας, είναι φανερό πως έχει έρθει η ώρα για τον Λούις Ενρίκε να επιστρέψει στο διασυλλογικό επίπεδο. Ο Ισπανός παλαίμαχος χαφ κατέκτησε τα πάντα μέσα στην τριετία που προπόνησε την Μπαρτσελόνα, κατάφερε να οδηγήσει τη «ρόχα» στη δύσκολη μετάβαση στη νέα εποχή, και πλέον αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τα πλεονεκτήματα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρα. Ο Ενρίκε είναι ένας τεχνικός «μπαρουτοκαπνισμένος» από το υψηλότερο επίπεδο, που έχει δείξει έμπρακτα την ικανότητα του να φτιάχνει ομάδες που νικούν, παίζουν καλή μπάλα και έχουν χαρακτήρα. Έχει επίσης, τη δυνατότητα να αναδιοργανώσει όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως είχε κάνει στην Μπαρτσελόνα όταν προσελήφθη. Ακόμα και στην Ισπανία, ανέλαβε ένα νεανικό και άπειρο σύνολο, το οποίο οδήγησε ένα πέναλτι μακριά από ευρωπαϊκό τελικό το 2021.

Συν τοις άλλοις, ο Ισπανός είναι ελεύθερος και σίγουρα θα αποζητά την επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο, επομένως δύσκολα θα αρνηθεί μία πρόκληση όπως αυτή της Τότεναμ.

Μαρσέλο Μπιέλσα


Τότεναμ: Πέντε προπονητές που θα τη μεταμόρφωναν

Είναι απορίας άξιο πώς ο τεράστιος Αργεντινός προπονητής έχει μείνει για παραπάνω από έναν χρόνο χωρίς ομάδα. Μετά την αποπομπή του από τη Λιντς τον Φλεβάρη του 2022, ο Μπιέλσα «φλέρταρε» με την επιστροφή στην Premier League για λογαριασμό της Έβερτον, και ίσως η Τότεναμ να είναι το ιδανικό του εισιτήριο για να κάνει το comeback.

Μπορεί να έχει τη φήμη του… ιδιότροπου, ωστόσο δεν χωράει αμφιβολία πως ο Μπιέλσα είναι ο πλέον ικανός προπονητής στο να παίρνει πολύ περισσότερα απ’ όσα έχουν να του δώσουν πραγματικά οι παίκτες του και να αναδεικνύει όλο τους το ταλέντο στο γρασίδι. Το αγωνιστικό στυλ των ομάδων του είναι αρκετά θελκτικό έτσι ώστε να ανανεώσει το ενδιαφέρον στους ξενερωμένους από το «άγευστο» παιχνίδι του Κόντε φίλους της Τότεναμ, ενώ είναι σίγουρο πως και ο ίδιος θα ήθελε μετά από αρκετά χρόνια να αναλάβει μία πραγματικά top-class ομάδα.

Επιπλέον, η φιλοσοφία του όσον αφορά την εκγύμναση των ομάδων είναι πολύ κοντά σε αυτή του Αντόνιο Κόντε, επομένως θα βρει στην Τότεναμ ένα σύνολο ικανό να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του ποδοσφαίρου του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x