sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το όνειρο της Γ' Εθνικής για Αθήνα και Πειραιά περνάει από τα τοπικά: Τι γίνεται σε ΕΠΣΑ και ΕΠΣΠ!

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τι συμβαίνει στις... γειτονιές Αθήνα και Πειραιά, αναφορικά με τις προσπάθειες ανόδου των ομάδων από τα τοπικά στην Γ' Εθνική!

Όνειρο, στόχος ή... δεδομένο. Για πολλές ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά, αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς του πήγε η σεζόν. Παρόλα αυτά, οι «δυνατότεροι» αγωνιστικά, είναι σε καλό δρόμο για να πλησιάσουν τον πολυπόθητο στόχο που είναι φυσικά η Γ' Εθνική!

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όσα ισχύουν αναφορικά με τα δύο μεγαλύτερα και ιστορικά πρωταθλήματα της Περιφέρειας, με αναφορά στους πρωταγωνιστές τους που έχουν ακόμα... δρόμο στα τοπικά μέχρι το εισιτήριο για τα μεγάλα «σαλόνια»!

ΕΠΣ Αθηνών


Στο… μεγαλύτερο από αριθμό ομάδων πρωτάθλημα της Περιφέρειας, με ονόματα συλλόγων που στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν είδαμε να πρωταγωνιστούν στις εθνικές κατηγορίες. Τα πράγματα φέτος, στους τρεις ομίλους που περιλαμβάνει η 1η κατηγορία, είναι ήταν άκρως συναρπαστικά, αφού σε όλους η πρωτιά κρίθηκε στο φινάλε, ενώ σε έναν ακόμα… δεν έχει βγει άκρη!

Στον 1ο όμιλο, μετά το τέλος των 20 αγωνιστικών που ολοκληρώθηκαν, Χαϊδάρι και Μικρασιατικός ισοβαθμούν στην κορυφή με 47 βαθμούς. Παράλληλα έχουν αμφότερες ενεργητικό 39 γκολ και παθητικό 11 γκολ! Οι συμπτώσεις… συνεχίζονται, αφού στο πρώτο ματς ο Μικρασιατικός πήρε εκτός έδρας νίκη με 1-0 και στον δεύτερο το Χαϊδάρι, έδωσε τη δική του απάντηση με «διπλό» 2-1! Αυτό σημαίνει ότι θα δώσουν παιχνίδι μπαράζ την Τετάρτη 05/04 στη Νέα Ιωνία με σκοπό να «βγει» ο νικητής που θα συνεχίσει για το… όνειρο.



Στον 2ο όμιλο το Χαλάνδρι ήταν αυτό που με 47 βαθμούς κατέκτησε το πρωτάθλημα και άφησε πίσω του με 42 βαθμούς την Αγία Ελεούσα, η οποία τις τελευταίες αγωνιστικές γκέλαρε. Στον 3ο όμιλο, ο Ηλυσιακός το… σήκωσε με 54 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον Χολαργό με 51. Όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική με το 0-0 στο «Μαρκ Μαρσώ», που φυσικά ήταν άκρως επεισοδιακό. Έτσι κάνοντας μια «ανακεφαλαίωση», Χαλάνδρι, Ηλυσιακός και ο νικητής του Χαϊδάρι-Μικρασιατικός, θα μπουν σε μεταξύ τους μίνι-πρωτάθλημα, με τους δύο πρώτους να μπαίνουν στη συνέχεια σε μάχες με τους άλλους νικητές των Ενώσεων για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική.

Χαραυγιακός, ΑΟ Καλαμακίου, Άταλλος Νέας Φιλαδελφείας, Άμιλλα Περιστερίου, Βύρων και Ελπίδα Αγίων Αναργύρων υποβιβάστηκαν στην Β’ κατηγορία, ενώ Ανθούπολη, Αθηναϊκός και ΓΣ Καισαριανής θα μπουν σε μίνι-πρωτάθλημα για την σωτηρία τους. Ο Γιάννης Τζώρτζης από τον Άγιο Θωμά, βγήκε πρώτος σκόρερ με 18 τέρματα.


ΕΠΣ Πειραιά


Σε ένα από τα επίσης σπουδαιότερα και πιο ιστορικά πρωταθλήματα της Ελλάδας, αυτό του Πειραιά, στον 1ο όμιλο η μάχη ακόμα… αντέχει, όμως στον 2ο η κατάσταση είναι ξεκάθαρη και μένει το τυπικό, στις εναπομείναντες τέσσερις αγωνιστικές. Ατρόμητος Πειραιά (59π.), Αμφιάλη (57π.) και Καραβάς (55π.) θα μονομαχήσουν μέχρι τέλους για την πρωτιά, ενώ από την άλλη ο Περαμαϊκός με 61 βαθμούς είναι στο +9 από τη δεύτερη Ελλάς Ποντίων.



Οι πρώτοι των δύο ομίλων, όπως και στην ΕΠΣΑ, θα μπουν συνέχεια σε μάχες με τους άλλους νικητές των Ενώσεων για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Μαύρος Αετός και Φαληρικός είναι οι επικρατέστερες για τον απευθείας υποβιβασμό. Σάββας Ηλιάδης και Δημήτρης Κοντάκος από Καραβά και Ατρόμητο Πειραιά αντίστοιχα, μετρούν αμφότεροι από 9 γκολ.

Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον κομμάτι και στα... play-out που θα γίνουν. Ήφαιστος, Αναγέννηση Μοσχάτου, Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού, Νίκη Ρέντη, Νέοι Ευγενείας έχουν σχεδόν «κλεισμένη» θέση σε αυτά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x