sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χάνσι Φλικ: Από το «sextuple», στην πόρτα της εξόδου…

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση ενός ανεπανάληπτου «6 στα 6» με τη Μπάγερν Μονάχου, ο Χάνσι Φλικ βρίσκεται με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου.

Όσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή της Μπάγερν Μονάχου ο Χάνσι Φλικ, άλλο τόσο γρήγορα, αλλά και «φορτωμένος» με τρόπαια, ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις στη σύντομη καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Κι αν του έλεγε κάποιος πως μέσα σε 18 μήνες θα έκανε το «sextuple», κατακτώντας και τα έξι τρόπαια που διεκδίκησε πέρυσι με τους Βαυαρούς και το φετινό καλοκαίρι θα ετοίμαζε βαλίτσες προκειμένου να αναλάβει το τιμόνι της εθνικής Γερμανίας, θα τον πέρναγε για τρελό.

Μπορεί να ακούγεται… τρελό, αλλά στην παρούσα φάση μοιάζει και το πιο πιθανό. Ο Γιόακιμ Λεβ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη «νάσιοναλμανσαφτ» μετά το EURO που θα γίνει το καλοκαίρι, ενώ ο ίδιος ο Φλικ αφήνει να αιωρείται πως δεν θα μείνει στους Βαυαρούς μετά το τέλος της σεζόν, παρότι έχει συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ και λήγει το 2023. Και ο αποκλεισμός από την Παρί Σεν Ζερμέν στα προημιτελικά του Champions League, βοηθάει στο να παραμένει στον… αφρό το θέμα της παραμονής του ή όχι στην τεχνική ηγεσία.

Φρόντισε και ο ίδιος με τις απαντήσεις του στις σχετικές ερωτήσεις, λίγη ώρα μετά τη λήξη του χθεσινού (13/4) αγώνα στο Παρίσι. Το σίγουρο είναι πως δεν ήταν ξεκάθαρες, ενώ και οι εκφράσεις του προσώπου του έδειχναν άνθρωπο που έχει αποφασίσει να φύγει, παρά να μείνει. Ο 56χρονος προπονητής είναι περισσότερο αινιγματικός από ποτέ, ενώ από τη διοίκηση τηρείται «σιγή ασυρμάτου». Και συνήθως όταν τα θέματα παραμένουν ανοιχτά χωρίς ξεκάθαρες κουβέντες, τότε κάτι δεν πάει καλά.



Το μεγάλο… ζόρι του Χάνσι Φλικ είναι ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς. Είναι μια κόντρα που ξεκίνησε πέρυσι τον Ιανουάριο, δηλαδή μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και φαίνεται ότι θα τον οδηγήσει και στην έξοδο. «Η σχέση μας είναι σταθερή. Τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό. Έχει τη δουλειά του, έχω τη δουλειά μου. Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι κάνω όλη τη σεζόν, γι’ αυτό άλλωστε και όλα είναι σταθερά» απάντησε ο Γερμανός προπονητής μετά το παιχνίδι στο Παρίσι. Και από τις λέξεις καταλαβαίνει κανείς πολλά. Μια σχέση που είναι σταθερή, δεν είναι απαραίτητα και καλή, ενώ και η ατάκα περί δουλειάς του ενός και του άλλου λέει εξίσου πολλά.

Ο Φλικ θεωρεί -δικαίως για μένα- πως ειδικά μετά τα όσα πέτυχε την περυσινή σεζόν, θα έπρεπε να έχει λόγο στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Και εξέφρασε δημοσίως την άποψή του λίγο πριν την έναρξη της φετινής. Επίσης, διαφώνησε ανοιχτά με την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεωθούν τα συμβόλαια των Αλάμπα και Μπόατενγκ, κάτι για το οποίο επίσης μίλησε δημόσια. Και όπως γνωρίζουν και οι… πέτρες, στη διοίκηση δεν αρέσουν οι… αντιρρησίες.

Όσο για τον Σαλιχάμιτζιτς δεν συζητά για κανέναν λόγο να συνεργάζεται με τον προπονητή για τις μεταγραφές, αφού θεωρεί ότι αυτά τα θέματα είναι αποκλειστικά δικής του αρμοδιότητας. Συγγνώμη, όμως, αλλά αυτό, δεν είναι συνεργασία. Λέγεται συνύπαρξη και όπως φαίνεται θα έχει ημερομηνία λήξεως. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει Κύπελλο, ο εντός έδρας αγώνας με την Άουγκσμπουργκ στις 22 Μαΐου, θα είναι εκτός απροόπτου ο τελευταίος του Φλικ στον βαυαρικό πάγκο. Μένει να φανεί αν θα φύγει και πρωταθλητής.



«Η οικογένειά μου θα είναι πάντα δίπλα μου, οτιδήποτε και αν αποφασίσω. Ανεξάρτητα ή παράλληλα με το αν πάνε καλά ή όχι τα πράγματα εδώ, πρέπει πάντα να σκέφτεσαι όλες τις επιλογές σου. Δεν έχω κανονισμένο ραντεβού με τη διοίκηση. Αν ο Όλιβερ Καν θέλει να μου μιλήσει, θα δεχτώ μετά χαράς», ήταν μια ακόμη δήλωση του Φλικ μετά τον αποκλεισμό στο Champions League για να κλείσει ως εξής: «Για μένα, η επιτυχία είναι μια δυναμική διαδικασία και έχω ήδη στραφεί στις επόμενες προκλήσεις». Αν δεν είναι αυτές δηλώσεις που να δείχνουν ξεκάθαρα την έξοδο, τότε ποιες είναι;

Στην Ομοσπονδία τον θέλουν σαν… τρελοί και είναι κοινό μυστικό ότι έχει γίνει κρούση. Είναι παλιός γνώριμος στα «πάντσερ», αφού από το 2006 έως το 2014 βρισκόταν στο πλευρό του Γιόγκι Λεβ ως άμεσος συνεργάτης. Συνεπώς, μιλάμε για μια σχέση που έχει δοκιμαστεί και όχι για κάτι καινούργιο, που θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.



Όσο για την διάδοχη κατάσταση στη Μπάγερν Μονάχου; Και εδώ, ο κόσμος βοά πως θα είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ο ίδιος διεκδικεί στα ίσια με τη Λειψία φέτος τη… σαλατιέρα και σίγουρα θα ήθελε αν αναλάβει, να το κάνει ως πρωταθλητής. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε τα πάντα και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η αλήθεια είναι, όμως, πως το θέλει σαν τρελός, αφού εκτός των άλλων κατάγεται από τη Βαυαρία. Μπορεί να μην έχει κλείσει καν τα 33, αλλά εδώ και μια πενταετία μέσα από τη δουλειά του σε Χόφενχαϊμ και Λειψία, έχει δείξει ότι αξίζει μια ευκαιρία σε top ομάδα. Το αν θα πετύχει, είναι μια άλλη ιστορία…

Η Μπάγερν Μονάχου σίγουρα θα βρει τον δρόμο της αν αποχωρήσει ο Χάνσι Φλικ, αλλά είναι κρίμα να «καίει» μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έναν απόλυτα πετυχημένο προπονητή, αναγκάζοντάς τον σε φυγή. Ο 56χρονος Γερμανός προσαρμόστηκε εύκολα, είχε ιδέες, τις οποίες υλοποίησε και οδήγησε την ομάδα στο «6 στα 6». Φέτος, μπορεί να μην τα κατάφερε το ίδιο καλά, αλλά η αλήθεια είναι πως το ρόστερ είχε σημαντικές ελλείψεις σε σχέση με το περυσινό. Και από τη στιγμή που δεν είχε λόγο στο σχεδιασμό, δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όσα συνέβησαν. Ας κοιταχτούν, λοιπόν, κι άλλοι στον καθρέφτη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x