sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χωράει στην Ντόρτμουντ ο Σάντσο;

Η επιστροφή του Τζέιντον Σάντσο μοιάζει ιδανική για την αγωνιστική του επάνοδο. Το ρόστερ όμως των Βεσταφλών του επιτρέπει να βρει το χώρο και το χρόνο για να το καταφέρει;

«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για να πάρουμε πίσω τον Σάντσο. Τον θέλουμε δανεικό, δεν είναι μυστικό, όμως ακόμη δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι οριστικό», δήλωσε ο Χανς Γιόακιμ Βάτσκε, διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ.

Η επιστροφή του προφανώς έχει δρομολογηθεί και εκ πρώτης όψεως φαντάζει ιδανική για τον ταλαντούχο Άγγλο. Εκεί διέπρεψε, εκεί ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο του, από εκεί πήρε το εισιτήριο για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Λίγο η διαφορά έντασης στο παιχνίδι ανάμεσα σε Premier League και Bundesliga, λίγο οι τραυματισμοί και η σταθερά απογοητευτική πορεία της Γιουνάιτεντ έριξαν στη μετριότητα την παρουσία του στο Μάντσεστερ. Ουδέποτε κατάφερε να δικαιολογήσει τα 85 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι του 2021 για την μετακόμισή του από τη Γερμανία.



Αυτή η διετία και κάτι παραπάνω, χωρίς αγωνιστικό ρυθμό τον έριξε ψυχολογικά. Αποκορύφωμα η επεισοδιακή σχέση με τον Έρικ Τεν Χαγκ, που τον περασμένο Σεπτέμβρη τον έθεσε εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Ο Σάντσο έδωσε τοποθέτηση – απάντηση στον Ολλανδό τεχνικό, ο οποίος τον κατέκρινε για να έλλειψη συγκέντρωσης στις προπονήσεις. «Μην πιστεύετε ότι ακούτε, είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος» δήλωσε και «έσπασε» το γυαλί ανάμεσά τους.

«Πρέπει να απολογηθεί για να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα ξανά» τόνισε ο Τεν Χαγκ. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και πλέον ο 23χρονος αναζητεί την ανόρθωση της καριέρας του εκεί όπου νιώθει καλύτερα.

Επί μία τετραετία στη Ντόρτμουντ έκανε πράγματα και θαύματα. 137 συμμετοχές με 50 γκολ και 64 ασίστ. Ασύλληπτα νούμερα για έναν τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως το γερμανικό. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Ήταν οι ντρίμπλες, ο τρόπος που ξετρύπωνε από δύο και τρεις αμυντικούς, η απόλαυση αυτού που έκανε. Χαιρόταν το ποδόσφαιρο. Αυτή τη χαρά ψάχνει τώρα με την ενδεχόμενη επιστροφή στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».



Η Ντόρτμουντ όμως έμαθε να ζει χωρίς αυτόν, πόσο μάλλον χωρίς τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, την «αρχή και το τέλος» της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Προχώρησε τον σχεδιασμό και έβαλε στο ρόστερ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, όπως ο Αντεγιέμι, ο Ενμέτσα και ο Γκίτενς που προωθήθηκε από τη δεύτερη ομάδα. Σε συνδυασμό με τον καλύτερο εαυτό του Γιούλιαν Μπράντ, τη «σημαία» του συλλόγου Μάρκο Ρόις και τον εκκολαπτόμενο Μουκόκο έχει καλύψει όλες τις θέσεις της επίθεσης.



Εκεί δηλαδή όπου αγωνίζεται ο Σάντσο. Η θεωρία λέει ότι με την παρούσα κατάσταση δεν χωράει στη Ντόρτμουντ και άρα δεν θα ευνοηθεί από τις υπάρχουσες συνθήκες. Η αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους και η ταυτόχρονη εξέλιξη των παραπάνω αναγκάζουν τον Σάντσο να δώσει μάχη για να καθιερωθεί.

Σαφώς, εφόσον πιάσει τα υψηλά «στάνταρ» του πρόσφατου παρελθόντος δεν… βλέπει κανέναν αντίπαλο ή συμπαίκτη. Το θέλει για να δικαιωθεί πρώτα ο ίδιος, να αποδείξει ότι δεν είναι «τελειωμένος» και η πηγή του κακού στη Γιουνάιτεντ.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x