sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το έχει με τις ασίστ, δυσκολεύεται (ακόμη) στο γκολ ο Ντάρβιν Νούνιεζ!

Απέναντι στη Φούλαμ ο Ντάρβιν Νούνιεζ μέτρησε την δέκατη ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, μία λιγότερη από τον πρώτο της κατηγορίας Μπουκάγιο Σάκα.

Η Λίβερπουλ ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του πρώτου ημιχρόνου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό το League Cup απέναντι στη Φούλαμ.

«Λυτρωτής» ήταν ο Κόντι Χάκπο που με μαγικό «άγγιγμα» της μπάλας μετέτρεψε σε γκολ την πάσα του Νούνιεζ για το τελικό 2-1. Ο Ουρουγουανός είχε δώσει την πάσα και στον Κέρτις Τζόουνς για την ισοφάριση των «κόκκινων» και έφτασε έτσι τις 10 ασίστ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.



Αξιοσημείωτο για τη δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο και ταυτόχρονα περίεργο στατιστικό, αφού η Λίβερπουλ έδωσε στη Μπενφίκα 75 εκατομμύρια ευρώ για… τα γκολ του! Αυτά φέτος είναι μόλις οκτώ σε 29 συμμετοχές, έχοντας μάλιστα αστοχήσει σε θεωρητικά εύκολες φάσεις, που στοίχισαν βαθμούς. Συγκεκριμένα είναι πρώτος στην Premier League σε μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, 18 στον αριθμό.

Την πρωτιά έχει ωστόσο και σε γκολ/ασίστ προερχόμενος από τον πάγκο με τρία και τέσσερα αντίστοιχα. Δείγμα του πόσο επιδραστικός γίνεται κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Έχει συμμετοχή σε 18 φετινά γκολ της Λίβερπουλ, γεγονός που φανερώνει ότι ο Κλοπ έχει βρει τον τρόπο να τον αξιοποιήσει και να πάρει από αυτόν αριθμούς. Ο Γερμανός προπονητής άλλωστε στηρίζεται φέτος στον πλουραλισμό της επίθεσης και έτσι γίνεται διεκδικητής τίτλων.



Με μία ασίστ ανά 167 λεπτά αγώνα, ο Νούνιεζ κατατάσσεται δεύτερος στην κατηγορία παικτών από την Premier League. Σε μία πεντάδα ποδοσφαιριστών που φημίζονται για τη δημιουργία τους. Πρώτος ο Σάκα της Άρσεναλ με 11 ασίστ, ενώ μέσα είναι Γουόρντ Πράους, Άλβαρεζ και Γκρος.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x