Andy Gray

Βάζει βασικούς και κερδίζει εύκολα η Άρσεναλ

Συνήθως ένας τελικός είναι «ανοιχτός» σε προγνωστικά, αλλά αυτός ο τελικός του Carling Cup θα συνοδευτεί από άνετη επικράτηση της Arsenal, όπως εκτιμά ο Andy Gray, που δεν δίνει τύχη στην Birmingham.

Συνήθως ένας τελικός είναι «ανοιχτός» σε προγνωστικά, αλλά αυτός ο τελικός του Carling Cup θα συνοδευτεί από άνετη επικράτηση της Arsenal, όπως εκτιμά ο Andy Gray, που δεν δίνει τύχη στην Birmingham. Ο έμπειρος σχολιαστής εξηγεί στο ελληνικό blog της Betfair ότι ο Arsene Wenger θα βάλει τους καλύτερους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και θα τους ζητήσει να τα δώσουν όλα, ώστε η ομάδα του Λονδίνου να κερδίσει το πρώτο της τίτλο έπειτα από το 2005.

Οι καλύτερες αποδόσεις στον τελικό του Carling Cup στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Δεν μου αρέσει που το λέω, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να βρω στοιχεία υπέρ της Birmingham. Η Arsenal έχει την πιο δυνατή ενδεκάδα, τις περισσότερες λύσεις στον πάγκο, έναν προπονητή που έχει περισσότερη εμπειρία από προετοιμασία μεγάλων αγώνων, καθώς και πολλούς παίκτες που έχουν συμμετάσχει σε τελικούς κυπέλλων στο παρελθόν. Πριν από μερικά χρόνια, όταν η Arsenal είχε φτάσει στον τελικό του Carling Cup και βρήκε απέναντί της την Chelsea, είχε παρατάξει σε μεγάλο βαθμό την ίδια ενδεκάδα με την οποία είχαν φτάσει μέχρι εκεί. Είχε βάλει παίκτες όπως τους Jeremie Aliadiere, Julio Baptista, Justin Hoyte και τον νεότατο Theo Walcott. Μπορώ να καταλάβω με ποια λογική γίνεται αυτό, αφού αποτελεί επιβράβευση για αυτούς τους παίκτες που έχουν σπάνια την ευκαιρία να παίξουν σ' ένα μεγάλο τελικό. Ωστόσο, όσο τα χρόνια περνούν και η Arsenal αποτυγχάνει να κατακτήσει τίτλους, η πολιτική του Arsene Wenger έχει αλλάξει κατά κάποιον τρόπο και τον έχουμε δει να κατεβάζει όλο και πιο ισχυρές ενδεκάδες σ' αυτό το θεσμό.

Δεν θα μου προκαλούσε καμία έκπληξη αν η Arsenal παρέτασσε την καλύτερη ενδεκάδα της στον τελικό της Κυριακής, μηδενός εξαιρουμένου. Είναι γεγονός ότι στα μέσα της εβδομάδας θα έχει να δώσει τον επαναληπτικό αγώνα με τη Leyton Orient για το FA Cup, αλλά με όλο τον σεβασμό για την αντίπαλό της, νομίζω ότι ο Wenger θα σκεφτεί ότι η ομάδα του μπορεί να κερδίσει εκείνο το ματς έστω και χωρίς μερικά από τα αστέρια της.

Μου αρέσει ο Alex McLeish και ο τρόπος που η Birmingham χειρίζεται τα πράγματα. Πρόκειται για έναν καλό σύλλογο με πιστούς οπαδούς και παίζει σωστά, αλλά αν η Arsenal αρχίσει τις διαδοχικές πάσες όπως ξέρει και μπορεί να κάνει, κρατώντας για πολλή ώρα την κατοχή της μπάλας, φοβάμαι το χειρότερο για την Birmingham. Και δε νομίζω ότι οι Λονδρέζοι θα κάνουν συντήρηση δυνάμεων αν προηγηθούν με ένα ή δύο γκολ. Πριν από την αναμέτρηση, ο Wenger θα πει στους παίκτες του ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του συλλόγου και ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το παιχνίδι σαν να ήταν ο τελικός του Champions League. Πολύ απλά, δεν έχουν περιθώριο λάθους.

Ένας παίκτης που δεν είναι εξοικειωμένος μ' αυτού του είδους τους αγώνες είναι ο νεαρός Jack Wilshere, αλλά ο τρόπος που παίζει δεν φανερώνει κάτι τέτοιο. Κρατήθηκε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στους σπουδαίους Xavi και Andres Iniesta την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας ότι γίνεται καλύτερος κάθε φορά. Ο διαφορετικός, πιο οπισθοχωρημένος ρόλος στον οποίο τον χρησιμοποίησε ο Fabio Capello στον πρόσφατο αγώνα Αγγλίας - Δανίας αποτέλεσε απόδειξη του πολύπλευρου ταλέντου και της αξίας του. Εγώ πάντως προτιμώ να τον βλέπω περισσότερο σε ρόλο οργανωτή. Μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος στα τελευταία 30 - 35 μέτρα του γηπέδου και παρότι δεν έχει βάλει πολλά γκολ μέχρι στιγμής, είμαι βέβαιος ότι εν καιρώ θα προσθέσει και αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του.

Πολύ πιο σταθερή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα έχει ο υπέροχος Samir Nasri, ο οποίος επανήλθε από τραυματισμό και η επιστροφή του έχει δώσει στην ομάδα μεγάλη ώθηση. Ποντάρω τα χρήματά μου στο ότι ο Γάλλος διεθνής θα σκοράρει ξανά την Κυριακή, σε μια αρκετά άνετη νίκη της Arsenal.

Προτάσεις:
Υπέρ στην Arsenal για νίκη μέσα στα 90 λεπτά αγώνα @ 1,45 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στην Arsenal για νίκη με Ακριβές Σκορ 2-0 @ 7,40 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στον Samir Nasri για να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (anytime) @ 2,80 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x