Andy Gray

Οι κορυφαίοι της χρονιάς στην Premier League

Λίγο πριν πέσει η αυλαία στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League, ο Andy Gray δίνει τα δικά του βραβεία, επιλέγοντας τον κορυφαίο προπονητή, τον καλύτερο παίκτη, την πιο επιτυχημένη μεταγραφή, την αναμέτρηση που θα μείνει αξέχαστη, αλλά και έναν «αθόρυβο» αλλά ιδιαίτερα χρήσιμο ποδοσφαιριστή..

Λίγο πριν πέσει η αυλαία στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League, ο Andy Gray δίνει τα δικά του βραβεία, επιλέγοντας τον κορυφαίο προπονητή, τον καλύτερο παίκτη, την πιο επιτυχημένη μεταγραφή, την αναμέτρηση που θα μείνει αξέχαστη, αλλά και έναν «αθόρυβο» αλλά ιδιαίτερα χρήσιμο ποδοσφαιριστή...

Η φετινή σεζόν ήταν μεγάλη και γεμάτη σημαντικά περιστατικά. Από την πρώιμη κυριαρχία της Chelsea στο ξεκίνημα μέχρι την μακρά αήττητη διαδρομή της Manchester United και τελικά την κατάκτηση του 19ου τίτλου που αποτελεί ρεκόρ, η χρονιά που τελειώνει περιλάμβανε πολλές συγκινήσεις. Είναι λοιπόν η στιγμή να ρίξουμε τα φώτα στους πρωταγωνιστές, αποδίδοντάς τους τα εύσημα. Δεν θα ασχοληθώ, πάντως, με εκείνους που αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, γι’ αυτό και στο «τοπ 5» μου έβαλα μόνο πρόσωπα και γεγονότα που δικαιούνται επαίνου.

Καλύτερος παίκτης

Ο Carlos Tevez ήταν καταπληκτικός και απολαυστικός να τον παρακολουθείς, σε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Μπορεί να χρειάστηκε κάποιο διάστημα μέχρι να «δέσουν» οι νεοαποκτηθέντες, αλλά ο Tevez ήταν εκείνος που βοήθησε καταλυτικά σ’ αυτό, προς όφελος της ανερχόμενης City. Πέτυχε πολλά γκολ και δημιούργησε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, αποτελώντας τον έναν από τους μόλις δύο επιθετικούς που σημείωσε περισσότερα από 20 τέρματα. Ο Αργεντινός θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια εφόσον αποχωρήσει από την City, αλλά νομίζω ότι θα λείψει από ολόκληρη την Premier League εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Ας ελπίσουμε ότι θα μείνει...

Καλύτερος προπονητής

Η κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος του Sir Alex Ferguson αποτελεί ένα φανταστικό κατόρθωμα. Στα 69 του χρόνια, ο προπονητής της Manchester United παραμένει ακμαίος και οξύνους, περισσότερο από ποτέ. Με εντυπωσίασε επίσης ο Roberto Mancini της συμπολίτισσας City. Ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην πρόκληση να διαχειριστεί ένα σύνολο από σύνθετες προσωπικότητες. Η κατάκτηση του FA Cup, αλλά πιθανόν και της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα, σηματοδοτούν μεγάλη πρόοδο για την City. Γι’ αυτό, θα μοιράσω τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς στα δύο. Σε κάθε περίπτωση, ήταν υπόθεση της πόλης του Manchester...

Καλύτερος αγώνας

Θα μου επιτρέψετε να ξεφύγω από τα όρια της Premier League, αφού κατά τη γνώμη μου ο κορυφαίος αγώνας της φετινής περιόδου είχε ευρωπαϊκή χροιά. Ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στην Tottenham και τη Milan για τους «16» του Champions League, στο White Hart Lane. Το πιστεύω αυτό, επειδή αποτέλεσε μια υπενθύμιση του πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το ποδόσφαιρό μας. Ο Gareth Bale ήταν συγκλονιστικός εκείνο το βράδυ και, τουλάχιστον για εκείνα τα 90 λεπτά, όλα έμοιαζαν να είναι δυνατά για την ομάδα του Harry Redknapp.

Καλύτερη μεταγραφή

Από το ξεκίνημα της σεζόν έλεγα ότι είχα μεγάλες προσδοκίες από το νέο απόκτημα της Manchester United, τον Javier Hernandez, ο οποίος σε καμία περίπτωση δε με απογοήτευσε. Με την εντυπωσιακή συγκομιδή των 20 γκολ στην πρώτη του σεζόν, ο Hernandez αποδείχθηκε πραγματικό «κελεπούρι» για τη United, που πλήρωσε 7 εκατομμύρια στερλίνες για τον Μεξικανό επιθετικό πέρσι το καλοκαίρι. Στο πλευρό του Wayne Rooney, εξελίχθηκε σε πραγματική αποκάλυψη και έβγαλε στην επιφάνεια το καλύτερο πρόσωπο του Άγγλου παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης. Μπορεί να τον αποκαλούν «μπιζελάκι», όπως είναι το υποκοριστικό του, ίσως όμως καταφέρει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τελικό του Champions League το επόμενο Σάββατο.

«Αθόρυβος» ήρωας

Ίσως κάποιοι με κατηγορήσουν γι’ αυτό που θα πω, αλλά η αλήθεια είναι ότι έμεινα ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τον Nigel de Jong στη φετινή σεζόν. Ο Ολλανδός επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα σ’ ένα «σύννεφο» δίκαιης κριτικής εναντίον του, για όσα έκανε στον τελικό εκείνης της διοργάνωσης. Στην City όμως, μέσα σε μια ομάδα γεμάτη από ταλαντούχους παίκτες διεθνούς εμβέλειας, ο de Jong ήταν εκπληκτικός στη μεσαία γραμμή. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι η ομάδα του Roberto Mancini γίνεται σαφώς καλύτερη όποτε ο Ολλανδός χαφ βρίσκεται μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x