Οι λίστες του 2011

Ραντεβού… τον Σεπτέμβρη!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το σινεμά δεν είναι η πρώτη… επιχείρηση που σου ‘ρχεται στο μυαλό για να παρομοιάσεις το αθλητικό στερέωμα (sic) του τόπου. Αν ήταν, όμως, τέτοιο, αλήθεια είναι πως -μετά το «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» που θα κρεμούσε στην πόρτα του- θα επέστρεφε με «ταινίες» για όλα τα γούστα του κοινού. Διαβάστε την ανασκόπηση του sport-fm.gr για τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Ας είμαστε ειλικρινείς.

Το σινεμά δεν είναι η πρώτη… επιχείρηση που σου ‘ρχεται στο μυαλό για να παρομοιάσεις το αθλητικό στερέωμα (sic) του τόπου.

Αν ήταν, όμως, τέτοιο, αλήθεια είναι πως -μετά το «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» που θα κρεμούσε στην πόρτα του- θα επέστρεφε με «ταινίες» για όλα τα γούστα του κοινού.

Σίγουρα με κάποιες του τύπου «το έργο το ‘χω ξαναδεί» (όπως την αλλαγή προέδρου στη Σούπερ Λίγκα και την εκλογή του Απόστολου Παπουτσάκη).

Οπωσδήποτε με επιστημονικής φαντασίας -όπως το ενδεχόμενο να έβρισκε η ΑΕΚ τη σωτηρία της στην «Petit Chateau».

Αναμφίβολα με κάποιες που σ’ αφήνουν με γλυκόπικρη γεύση στο στόμα -όπως η πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ που δεν την έφερε ψηλά (6η) αλλά της έδωσε την πρόκριση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά.

Και σίγουρα με κάποιες που θα σηκωνόσουν να τις χειροκροτήσεις στο τέλος -όπως το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Νέων του πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το τεράστιο διπλό της Εθνικής ποδοσφαίρου στο Ισραήλ με το γκολ του Νίνη.



Εκτός από μικρού μήκους όμως (σαν αυτό της μεταγραφής του Άλμπερτ Ριέρα στη Γαλατασαράι) και φιλμάκια που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες σου (σαν την καθοριστική, όπως αποδείχθηκε, ήττα του Ολυμπιακού απ’ τη Μαρσέιγ και τη μάταια εξαιρετική εμφάνισή του έπειτα στο «Emirates»), θα έβλεπες κι άλλα πολλά…

Ιστορικά ντοκιμαντέρ -σαν αυτό της περίφημης συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά -όπως και να το κάνεις- σήμανε το τέλος 32 χρόνων της οικογένειας στον Παναθηναϊκό.

Πολεμικές περιπέτειες -σαν αυτή που ξεκίνησε (αλλά δεν τελείωσε ποτέ) ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να επιστρέψει στα διοικητικά του «τριφυλλιού». Και φυσικά… σίριαλ! Όπως αυτό που ξεκίνησε με την είσοδο του Βλάση Τσάκα στη ζωή του Παναθηναϊκού (ως εκπρόσωπος τότε του Αλ Σαούντ) και μετά από ποικιλόμορφες συγκινήσεις, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.



Θα είχε, όμως και… έπη! Σαν εκείνο που έγραψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open, επικρατώντας (έπειτα από ύμνο στο άθλημα) του Ρότζερ Φέντερερ και μετατρέποντάς τον εαυτό του στον έκτο μόλις τενίστα που έχει κερδίσει μέσα σε μια χρονιά τους τρεις από τους τέσσερις μεγάλους τίτλους.



Θα είχε και δράματα όμως -σαν αυτό που έζησε ο Ηρακλής με τον υποβιβασμό του (μετά από 103 χρόνια ιστορίας) στην Δ’ Εθνική. Θα είχε δικαστικά -σαν αυτά που προηγήθηκαν μέχρι Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου να έχουν (κατόπιν απόφασης της ΕΕΑ) την ίδια κατάληξη.

Μα πάνω απ’ όλα θα είχε το καλύτερο αστυνομικό θρίλερ της χρονιάς. Αυτό με τη σύλληψη αρχικά του Μάκη Ψωμιάδη, την ώρα που έβλεπε τηλεόραση στην Ανάβυσσο και πριν ζητήσει απ’ τους αστυνομικούς να πάρει μαζί του τα πούρα του. Και αυτό που έριξε (προσωρινά όπως αποδείχθηκε) «to be continued», όταν ο ανακριτής τον άφησε ελεύθερο να διαδηλώσει μέχρι τα Σκόπια πως ήταν πολιτικός κρατούμενος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x