Κώστας Νικολακόπουλος

Ανιψιός του Λούμπος Μίχελ, ο… 29χρονος VAR του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον VAR του χθεσινού ντέρμπι που δεν είδε από την τηλεόραση του τον «ορισμό του πέναλτι».

· Ανιψιός του πρώην τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ είναι ο Κρίστιαν Μίχελ VAR του χθεσινού ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, που δεν έκρινε σκόπιμο να στείλει τον συμπατριώτη του διαιτητή Μαρέφκα στην οθόνη για να επανεξετάσει τη φάση του πέναλτι πάνω στον Φραν Ναβάρο.

· Και δεν το λέω εγώ. Το λέει το Transfermarkt, εδώ στο προφίλ του μόλις 29χρονου Σλοβάκου διαιτητή, τον οποίο έφερε η ΚΕΔ για να ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

· Ο Κρίστιαν Μίχελ είναι μόλις 29 ετών και το πιο μεγάλο παιχνίδι που έχει σφυρίξει στην καριέρα του, που ξεκίνησε το 2018, είναι ένα Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ρούζομπεροκ, δηλαδή την 1η της βαθμολογίας κόντρα στην 8η, σε πρωτάθλημα 12 ομάδων. Μιλάμε για ένα παιδί…

· Να θυμίσω ότι ο Λούμπος Μίχελ, παλιός διεθνής γνωστός αυτός διαιτητής, ήταν τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τις 17 Φεβρουαρίου του 2016 έως τις 13 Νοεμβρίου του 2018.

· Στην Σλοβακία διεθνείς διαιτητές είναι ο πολύ έμπειρος Ιβάν Κρούζλιακ (Τσάμπιονς Λιγκ), ο Φίλιπ Γκλόβα (Γιουρόπα Λιγκ), ο Μίχαλ Οσένας (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ), ο Πέτερ Κράλοβιτς (Κόνφερενς Λιγκ) κι ο Μάρτιν Ντόχαλ (Κόνφερενς Λιγκ). Όλοι αυτοί οι διαιτητές έχουν παίξει φέτος παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ στις διοργανώσεις που καταγράφουμε.

· Η ΚΕΔ της ΕΠΟ, όμως, έφερε τον 36χρονο Μαρέφκα, που δεν είναι διεθνής από το 2020! Κι ενώ το πρωτάθλημα της Σλοβακίας έχει διακοπή το χειμώνα, άρα οι Σλοβάκοι διαιτητές είναι χωρίς υποχρεώσεις. Τελευταίο διεθνές παιχνίδι του Μαρέφκα ήταν τον Οκτώβριο του 2020, ένα Κ21 Γερμανία-Βοσνία 1-0. Και προτελευταίο ήταν ένα χρόνο πριν (!), το Νοέμβριο του 2019, ένα για το Youth League, Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπάγερ Λέβερκουζεν 1-3. Μιλάμε για ΤΗΝ παρακμή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x