Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτογκόλ, δοκάρια, οφσάιντ και πέναλτι. Ή... πώς χάνει ο Ολυμπιακός φέτος τα ντέρμπι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr ένα απολογισμό των ποδοσφαιρικών εγκλημάτων του Ολυμπιακού στα φετινά ντέρμπι, βλέποντας και την καλή πλευρά τους!

· Ο Ολυμπιακός έχει δώσει ήδη 10 ντέρμπι, οκτώ πρωταθλήματος, και δύο Κυπέλλου, με απολογισμό δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες στο πρωτάθλημα και από μία νίκη και μία ήττα στο Κύπελλο με αποκλεισμό λόγω της διαφοράς τερμάτων (0-3, 2-1).

· Ποιο είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των εφτά ντέρμπι που δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός; Ας τα θυμηθούμε επί τροχάδην!

· Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 με το 0-1 από αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου

· Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 με την ισοφάριση από πέναλτι του Άβιλα στο 97

· Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 με ακύρωση γκολ του Χάμες για οριακό οφσάιντ του Μασούρα

· ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 με δοκάρι του Χάμες

· ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0 με δύο δοκάρια του Γκάρι, το 1-0 από γλίστρημα του Βρουσάι, το 2-0 από αυτογκόλ του Σαμασέκου και το 3-0 από πέναλτι του Ντόη στο 97’

· Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 με δοκάρι του Μπακαμπού, ακύρωση γκολ του Βρουσάι για οριακό οφσάιντ του Ελ Αράμπι κι αποβολή του Παπασταθόπουλου στα τελευταία λεπτά

· Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0 με το 1-0 δώρο του Παπασταθόπουλου και το 2-0 αυτογκόλ του Ελ Αράμπι

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Απολογισμός σε εφτά ντέρμπι: τρία αυτογκόλ, δύο γκολ δώρο, δύο πέναλτι δώρο, δύο ακυρωθέντα γκολ για οφσάιντ άλλων παικτών κι όχι των σκόρερ και τέσσερα δοκάρια!!! Τέτοιο πράγμα δεν έχει υπάρξει ποτέ! Κι αποκλείεται να το ξαναδούμε σε άλλη σεζόν, μπορώ να τολμήσω την πρόβλεψη!

· Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να μιλάμε για επαναλαμβανόμενες προσπάθειες αυτοκτονίας! Αν το δούμε από την άλλη όψη; Ο Ολυμπιακός όταν αποφεύγει τις αυτοκτονίες κερδίζει (!): 3-1 την ΑΕΚ εκτός έδρας, 3-1 τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και 2-1 πάλι την ΑΕΚ εντός έδρας (για το Κύπελλο). Όταν τις αποφεύγει όχι και…εντελώς: βλέπε αποβολή του Μπιέλ στη Φιλαδέλφεια στο 70ο λεπτό και αυτογκόλ του Μπα στο 2-1 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη…

· Δεν είναι πάντως καθόλου ειρωνικό, ότι στα ντέρμπι στα οποία ο ίδιος ο Ολυμπιακός δεν κάνει εγκλήματα, τα κάνουν οι αντίπαλοι του κι αυτός παίρνει τις νίκες. Καθώς π.χ. τα δύο από τα τρία γκολ επί του ΠΑΟΚ ήταν δώρα, το 2-1 του Μασούρα από τον Κουλιεράκη και το πέναλτι του Ελ Αράμπι από τον Ζίφκοβιτς. Όπως ήταν τυχερό και το γκολ του Μπιέλ, το πρώτο του Ολυμπιακού στο 3-1 επί της ΑΕΚ.

· Παρεμπιπτόντως, από που κι ως που η Λίγκα εκείνο το γκολ του Μπιέλ το χρεώνει ως αυτογκόλ του Μουκουντί; Παγκοσμίως τα γκολ μετράνε σε αυτόν που σουτάρει όταν κατευθύνονται στην εστία. Το γκολ της ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη χρεώθηκε αυτογκόλ του Μπα, γιατί η μπάλα στο σουτ του Λιβάι πήγαινε άουτ. Στο σουτ του Μπιέλ ήταν απολύτως ξεκάθαρο ότι πήγαινε προς την εστία του Αθανασιάδη. Δεν το καταλαβαίνω το λάθος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x