Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Σαββίδης δεν ήταν ένας από εσάς

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το φινάλε –τυπική διαδικασία στα πλέι-οφ- και τα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Το φινάλε έμοιαζε τυπική διαδικασία. Περισσότερο στο… φιλικό το έριξαν ο ΠΑΟΚ κι ο ΠΑΟ. Το ξεκαθάρισμα, μεταξύ τους, έγινε νωρίτερα. Ο ΠΑΟΚ περίμενε τη νίκη του Ατρομήτου για να τελειώνει με τη δεύτερη θέση των πλέι-οφ αλλά, δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει σκοπό να ασχοληθεί είτε με το ματς της Τούμπας, είτε με οποιοδήποτε άλλο του πρωταθλήματος που τέλειωσε. Ο απολογισμός έχει γίνει από τη στιγμή που χάθηκε και το παιχνίδι στην Τρίπολη κι ο ΠΑΟΚ δεν είχε λόγους πλέον να ελπίζει για την κορυφή των πλέι-οφ.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Το πιο σημαντικό ήταν να αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι-οφ. Όλα τα υπόλοιπα είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμα.
Υπάρχει πολλή δουλειά. Για όλους στον ΠΑΟΚ. Για να δημιουργηθεί ομάδα και να αποκτήσει χαρακτήρα. Για να δοθεί ταυτότητα όχι μόνο στο αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ, αλλά, γενικότερα σε μια προσπάθεια που δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από το μηδέν. Δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι λιγότερο.

Δεν υπάρχει τίποτε στην αφετηρία. Ούτε πρόεδρος, ούτε προπονητής, ούτε παίκτες, ούτε… Τσιστιακόφ. Μέχρι κι αυτόν θα πρέπει να αντικαταστήσει ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Και σε αυτά όλα, προσθέστε ίσως το πιο σπουδαίο, που έχει να κάνει με τα χρέη. Στριμώξτε κάπου και το προπονητικό. Αλλά, αυτό, θα το ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά: αφορά στον Σαββίδη του ΠΑΟΚ κι όχι στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Είναι επιχείρηση του Σαββίδη και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Ετσι πρέπει να το αντιμετωπίζουν και οι ΠΑΟΚτσήδες. Δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από το Μακεδονία Παλλάς και τη ΣΕΚΑΠ, επιχειρήσεις του Σαββίδη. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Στην ουσία του… προβλήματος, ο Ιβάν έχει μπροστά του τόση δουλειά που αν δεν βρίσκεται εδώ και αφήσει στο πόδι του τον επόμενο Τσιστιακόφ, μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Βέβαια, ούτε και η δική του (πιο) ενεργή συμμετοχή σημαίνει ότι θα πετύχει σε όσα απέτυχε τη χρονιά που τέλειωσε. Ίσα ίσα που έχει δείξει αδυναμίες παράγοντα από κατώτερη κατηγορία. Η διαφορά είναι στο οικονομικό μέγεθος, που είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το να δώσει τα κλειδιά σε έναν άνθρωπο που θα τα κάνει όλα ή σε μια ομάδα που θα συγκροτήσει για αυτό το σκοπό, δηλαδή, να λειτουργήσει καλύτερα την ΠΑΕ και κυρίως την ομάδα, είναι μια συζήτηση που θα μας πάρει πολύ ώρα. Και πολύ δύσκολα θα βρεθεί ο κατάλληλος. Ακόμη κι ο καταλληλότερος να τοποθετηθεί σε καίρια θέση, το ερώτημα είναι αν τελικά θα του παρέχει τα απαραίτητα μέσα ώστε να διεκδικήσει διακρίσεις. Πράγμα που δεν έκανε φέτος.

Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν αρκετές παράμετροι, αρκετά ανοικτά θέματα, αναζητούνται λύσεις και μάλλον είναι μικρό το χρονικό διάστημα μέχρι τη μέρα που θα πρέπει να τοποθετηθεί η έναρξη της προετοιμασίας. Πόσο απομένει; Λιγότερο από ένας μήνας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Σαββίδης, θα πετύχει στην καλύτερη οργάνωση και στελέχωση μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ εδώ και δυό χρόνια οδηγείται σε αδιέξοδο;Οι ακριβές επιλογές συνήθως μειώνουν το ρίσκο. Οι επιλογές των φίλων, των γνωστών και των συμπατριωτών από τη μητέρα Ρωσία, δεν οδήγησαν πουθενά. Τα μεγάλα ονόματα προπονητών κι αυτά αποδείχθηκαν μειωμένης απόδοσης.

Καιρός είναι, ο… «ένας από εσάς» να αποδείξει ότι σκέφτεται σαν εσάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x