Stoiximan Super League

Έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά δεν κάηκε στη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, έδωσε δικαιώματα στον Απόλλωνα αλλά με το 14ο γκολ του Κούρτιτς (με πέναλτι) κλείδωσε στο φινάλε το τρίποντο (0-2), που τον στέλνει στο +5 από την τρίτη ΑΕΚ.

Εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΑΕΚ και έφυγε στο +5 από την τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ! Παρότι ήταν καλύτερη, η ομάδα του Λουτσέσκου σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και δεν καθάρισε από νωρίς το ματς, δίνοντας δικαιώματα στον Απόλλωνα. Παρόλα αυτά, δεν το πλήρωσε και «κλείδωσε» το τρίποντο (0-2) με το πέναλτι του Κούρτιτς στο 90’+2’ (14ο γκολ) και συνεχίζει το αήττητο σερί του.

Το πάλεψε ο Απόλλων, είχε απίθανη φάση να ισοφαρίσει με τον Τσιλούλη στο 81’ και τελικά γνώρισε ακόμη μία ήττα, στην επιστροφή του Τζανλούκα Φέστα στον πάγκο.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 5-4-1 παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην επιστροφή του στον πάγκο ο Τζανλούκα Φέστα. Στην εστία ο Βέρχουλστ, με τους Μπαξεβανίδη, Ντεντάκη, Λισγάρα, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα στην άμυνα. Κάστρο, Φατιόν τα χαφ, με τους Γιαννιώτα, Παμλίδη στα πλάγια και ο Σίγκνεβιτς μοναδικός προωθημένος.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα, με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην τετράδα της άμυνας. Ο Τσιγγάρας με τον Κούρτιτς στον άξονα, μπροστά τους ο Μουργκ σε ρόλο οργανωτή, με τον Ζίβκοβιτς στο ένα άκρο, τον Βιεϊρίνια στο άλλο και τον Άκπομ σέντερ φορ.

Το ματς

Φουλ πίεση από τον ΠΑΟΚ, που είχε την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο φτιάχνοντας τη μία φάση μετά την άλλη προς την εστία του Βέρχουλστ, με τον Απόλλωνα να… κρατάει στο ξεκίνημα κυρίως λόγω των επεμβάσεων του Βέλγου αλλά και της αστοχίας των φιλοξενούμενων. Στο δίλεπτο 17’-18’ ο Βέρχουλστ έβγαλε με το πόδι το εξ επαφής σουτ του Βιεϊρίνια και ο Άκπομ αστόχησε, με τον Απόλλωνα στο 21’ να έχει την πρώτη του τελική αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Λισγάρα πέρασε άουτ. Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και τελικά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ που άξιζαν, με την άμυνα των γηπεδούχων να αδρανεί και τον Μουργκ με πλασέ να γράφει το 1-0 στο 31ο λεπτό.





Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους ο Απόλλων ξεθάρρεψε, πήρε μέτρα και έφτιαξε δύο καλές φάσεις για να ισοφαρίσει αλλά βρήκε απέναντί του τον Πασχαλάκη που με δύο μεγάλες επεμβάσεις σε Γιαννιώτα (86’) και Γιακιμόφσκι (43’), διατήρησε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ ως το ημίχρονο. Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε, οι φιλοξενούμενοι ήταν νωθροί και μετά το 60ο λεπτό άρχισαν να δίνουν χώρους και δικαιώματα στον Απόλλωνα, με τον Τσιλούλη στο 61’ να απειλεί. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που αποδείχτηκε ουσιαστικά μοιραίος για τους γηπεδούχους αφού είκοσι λεπτά μετά και έπειτα από την πάρε-βάλε πάσα του Μαρτίνες, δεν κατάφερε εξ επαφής να σκοράρει.



Ο ΠΑΟΚ είχε γλιτώσει, αλλά δεν πατούσε καλά και έπαιζε κυρίως άμυνα, όμως σε μια κόντρα-επίθεση ο Σιδηρόπουλος θεώρησε πως υπήρχε ανατροπή του Βέρχουλστ στον Σίντκλεϊ, με τον Κούρτιτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει από την άσπρη βούλα το τελικό 2-0.



MVP: Ο Μουργκ έκανε καλό παιχνίδι και έδειξε πως αξίζει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, ενώ είναι ο ποδοσφαιριστής που ανοίγει τον δρόμο της νίκης για τον ΠΑΟΚ. Επικίνδυνος ποδοσφαιριστής, δημιούργησε για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, κάνοντας καλή εμφάνιση.

Η σφυρίχτρα: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος συνολικά είχε καλή απόδοση, αλλά είχε να διαχειριστεί και μια δύσκολη φάση στο φινάλε με το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού ίσως ο Σίντκλεϊ να αρχίζει να πέφτει πριν την επαφή με τον Βέρχουλστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x