Stoiximan Super League

Πήρε τη μάχη των ουραγών, βύθισε τον ΠΑΣ και ανάσανε η Κηφισιά!

Σε ένα τρελό ματς με πέντε γκολ στα πρώτα 34 λεπτά, η Κηφισιά κατάφερε στο ντεμπούτο του Νίλσεν να λυγίσει με 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα και να τον αφήσει τελευταίο, παίρνοντας η ίδια βαθμολογική ανάσα.

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Νίλσεν και ανάσα για την Κηφισιά! Στο πρώτο ματς με τον Δανό προπονητή στον πάγκο, η ομάδα των Βορείων Προαστίων επικράτησε 4-2 σε ένα… τρελό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Κάπως έτσι και παίρνοντας το ντέρμπι ουραγών, η Κηφισιά κατάφερε να ξεκολλήσει από τον πάτο και να αφήσει εκεί τον ΠΑΣ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν και ένα ματς-εξάποντο στη μάχη της παραμονής.

Μεγάλο ματς από τους Κρισιούμα και Οζέγκοβιτς που ήταν οι πρωταγωνιστές στη δεύτερη φετινή νίκη της Κηφισιάς, με τους Ηπειρώτες να βγάζουν πολλά αμυντικά ζητήματα και να τελειώνουν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκάρο στο 78ο λεπτό.

Τον ΠΑΟΚ υποδέχεται την ερχόμενη Πέμπτη η ομάδα του Νίλσεν, με τον Παναιτωλικό στα Γιάννενα παίζει ο ΠΑΣ σε νέο κομβικό παιχνίδι για την ομάδα του Θανάση Στάικου, έχοντας μόλις μία νίκη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αυτή της 1ης αγωνιστικής κόντρα στην σημερινή αντίπαλο.

Στο μυαλό του κόουτς

Mε 4-3-3 παρέταξε την Κηφισιά στο ντεμπούτο του ο Ντέιβιντ Νίλσεν. Στην εστία ο Αναγνωστόπουλος και οι Μασούρας, Βαφέας, Λαντρ, Παρράς στην τετράδα της άμυνας. Παπασάββας, Ιπαλίμπο, Κωνσταντακόπουλος η τριάδα του άξονα, με τους Μπιφουμά, Κρισιούμα στα πλάγια και ο Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και για τον ΠΑΣ Γιάννινα από τον Θανάση Στάικο. Ο Κλέιμαν στο τέρμα και οι Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης στην άμυνα. Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο στα χαφ, με τους Ροσέρο, Παμλίδη, Λεό να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Το ματς

Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν φρενήρης, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τα γκολ να πέφτουν... βροχή. Μόλις στο 4ο λεπτό η Κηφισιά είχε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν Κρισιούμα με πολύ ωραία ατομική ενέργεια έδωσε στον Κωνσταντακόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος πέρασε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Κρισιούμα έκλεψε και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Οζέγκοβιτς με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους.



Η αντίδραση του ΠΑΣ ήταν άμεση, αφού στο 10’ ο Παμλίδης έκανε την κάθετη στον Ροσέρο ο οποίος έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Μασούρα και εκτέλεσε τον Αναγνωστόπουλο για το 1-1. Η Κηφισιά όμως πήρε… πίσω την χαρά των φιλοξενούμενων στο 11’ όταν ο Κωνσταντακόπουλος βρήκε τον Κρισιούμα και εκείνος με ωραίο τελείωμα από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Κλέιμαν για το 2-1!

Ο ρυθμός παρέμενε τρελός, με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά, απειλώντας συνεχώς η μία την άλλη. Στο 23’ ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαούση, ο Παντελάκης πήρε την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά και νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για το 2-2! Τα γκολ δεν σταμάτησαν εκεί και στο 34ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου προβάδισμα για το 3-2! Συγκεκριμένα, ο Μπιφουμά εκτέλεσε ένα φάουλ σε καλό σημείο με τον Λαντρ να κάνει την προβολή και να σκοράρει από κοντά. Στη συνέχεια είχαμε κάποια νεύρα από πλευράς ΠΑΣ, με τον Παντελάκη και τον Καραχάλιο να κάνουν μαρκαρίσματα στον Οζέγκοβιτς και τον διαιτητή να τους δείχνει την κίτρινη κάρτα, με το 3-2 υπέρ της Κηφισιάς κόντρα στους Γιαννιώτες να παραμένει μέχρι το σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου.







Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Θανάση Στάικο να κάνει τις πρώτες αλλαγές του στο 46’ ρίχνοντας στη μάχη τον Γκάρο και βγάζοντας τον Ριένστρα. Στο 65ο λεπτό ο ΠΑΣ είχε μια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Σόρια έκανε τη σέντρα, ο Κόντε πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει άουτ.



Τα νεύρα από πλευράς ΠΑΣ ήταν αρκετά και κάπως έτσι ήρθε και η δεύτερη κίτρινη στον Γκάρο για φάουλ στον Τετέι, με αποτέλεσμα οι Ηπειρώτες να μένουν με 10 παίκτες. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, πίεσαν και καθάρισαν τελικά το παιχνίδι. Ήταν το 90ο λεπτό όταν ο Οζέγκοβιτς έφυγε στην κόντρα και έγραψε το 4-2, ένα γκολ που έγινε έλεγχος για να μετρήσει από το VAR, με τους παίκτες της Κηφισιάς να τρέχουν έντονα πάνω στον Νίλσεν για να πανηγυρίσουν.



Με το σκορ να μένει ως έχει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η ομάδα των Βορείων Προαστίων πήρε τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα ανεβαίνοντας στους 11 βαθμούς, με τον ΠΑΣ να μένει χωρίς τρίποντο από την πρεμιέρα κόντρα στην Κηφισιά!



MVP: Ο Οζέγκοβιτς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, καθώς πέτυχε τα δυο εκ των τεσσάρων τερμάτων της Κηφισιάς και γενικότερα ήταν πολύ δραστήριος και ιδιαίτερα επικίνδυνος για την άμυνα του ΠΑΣ!

Η σφυρίχτρα: Ο ρέφερι Γκορτσίλας έκανε ένα καλό παιχνίδι. Σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Γκάρο για σκληρό μαρκάρισμα στον Τετέι. Στο γκολ του Οζέγκοβιτς συμβουλεύτηκε το VAR, αφού ο πρώτος βοηθός του το είχε ακυρώσει αρχικά για οφσάιντ.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς μέσα από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x