Μιχάλης Λεάνης

Ο Αγιος Βασίλης να βοηθήσει τον Μπάγεβιτς

SportDay

Η διοίκηση της ΑΕΚ και το τεχνικό τιμ δεν φαίνεται να βρίσκονται σε μία ευθεία όσον αφορά τη μεταγραφική τακτική. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συζητούσε και συζητά τους πιθανούς μεταγραφικούς στόχους με τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του -Μανωλά, Νικολάου και Πανταζή-, δεν φαίνεται όμως να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα «θέλω» ή τα «μπορώ» των Κιντή και Νοτιά. Τα οποία «θέλω» και «μπορώ» της διοίκησης δεν έχουν εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια. Οι διοικούντες αναφέρονται σε ένα μπάτζετ περιορισμένο λόγω οικονομικής στενότητας, χωρίς να διευκρινίζουν απόλυτα το ύψος του.

Πριν από λίγο καιρό ο Μανωλάς βρισκόταν στην Αργεντινή για να ανακαλύψει παίκτες που θα ενίσχυαν το ποδοσφαιρικό δυναμικό της ΑΕΚ. Ο τεχνικός διευθυντής μπορούσε να βλέπει, να συζητά, να βολιδοσκοπεί, όχι όμως και να... αγγίζει, μια και δεν έχει την αρμοδιότητα να κλείνει συμφωνίες. Αν δεν σε συνοδεύει σε αυτές τις αποστολές ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο δικαιούσαι να σπαταλήσεις, εννέα στις δέκα φορές οι συζητήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Ο Ντούσαν θεωρεί –και δικαιολογημένα- ότι υπάρχει καθυστέρηση στο κομμάτι των μεταγραφών.

Και επίσης δικαιολογημένα διατηρεί επιφυλάξεις ως προς το αν θα δαπανηθεί ένα σοβαρό ποσό τον Ιανουάριο για να αποκτηθούν παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα. Παράλληλα πρέπει να επισημάνουμε ότι στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα στις 3 του Δεκέμβρη ο Μπάγεβιτς είχε μιλήσει με τον Γιώργο Κιντή, παρόντος του Στέλιου Μανωλά, ζητώντας οι όποιες μεταγραφές να κλείσουν μέσα σ' αυτόν τον μήνα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να έχει τη χρονική άνεση να αφομοιώσει στην ομάδα το νέο έμψυχο υλικό.

Ο προπονητής δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να υπολογίζει στο ότι οι νέοι παίκτες θα ήταν έτοιμοι να ανταποκριθούν στα δύο μεγάλα ραντεβού της νέας χρονιάς, αυτό με τον Παναθηναϊκό στις 4 του Γενάρη και με τον ΠΑΟΚ στις 11 του ίδιου μήνα. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος, ξέχωρα από την εμπειρία του σε ανάλογες καταστάσεις, για τον οποίο ο Μπάγεβιτς προτιμούσε οι παίκτες αυτοί να προέρχονται από την ελληνική αγορά. Οπως ο Μανιάτης του Πανιωνίου τον οποίο έχει σταμπάρει εδώ και καιρό ο Ντούσαν ή ο Γιαννούλης, ο Περπερίδης του Ηρακλή, αλλά ακόμη και ο Εστογιάνοφ του Πανιωνίου, για τον οποίο είχε ζητήσει να διερευνηθούν οι προθέσεις της διοίκησης των «κυανερύθρων».

Παίκτες δηλαδή που ζουν στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και δεν θα χρειαστεί να αναλώσουν πολύτιμο χρόνο μέχρι να εγκλιματιστούν. Φτάσαμε στο τέλος του μήνα και τίποτα απ' αυτά δεν έχει γίνει. Οι στόχοι της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή αφορούν κυρίως παίκτες του εξωτερικού. Εκεί δείχνει η ομάδα να ρίχνει το μεταγραφικό βάρος. Ο 23χρονος Χοσέ Σάφερ της Ρασίνγκ και ο Ασαβέδο της Σαν Λορέντζο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας. Ποδοσφαιριστές που εγκρίνει και ο Ντούσαν. Οσον αφορά την εγχώρια αγορά, κανένα νέο από το μέτωπο.


Τίποτα όμως δεν έχει κλείσει, τίποτα δεν θεωρείται οριστικό και συνεπώς η ομάδα κινδυνεύει να μην έχει ενισχυθεί ουσιαστικά εν όψει των δύο μεγάλων συναντήσεων στην αρχή της νέας χρονιάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x