Μιχάλης Λεάνης

Μερικά πράγματα που έμαθα

SportDay

Το σκάνδαλο Ζίμενς ήταν το μεγαλύτερο από αυτά που αποκαλύφθηκαν. Βρήκαμε χρηματισμούς, βρήκαμε τα ποσά και τις δαιδαλώδεις σκοτεινές διαδρομές, δεν βρήκαμε όμως τους παραλήπτες. Ενας νέος και φιλόδοξος πολιτικός μπορεί να μας μπλέξει σ' έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο χωρίς να το καταλάβουμε. Ο ταλαντούχος κύριος Σαακασβίλι, πρόεδρος της Γεωργίας, υπολογίζοντας στην αμερικανική στήριξη επιτίθεται στη Νότια Οσετία. Υπολογίζει χωρίς τον Ρώσο ξενοδόχο και ο Καύκασος παίρνει φωτιά.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε το όραμα, ο Ομπάμα είχε τον τρόπο. Στις μέρες μας δεν μετράνε οι ιδέες αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι. Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Ηταν η ρήση του Γιώργου Βουλγαράκη στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ενόσω ήταν υπουργός. Αρα, ο έμπορος ναρκωτικών που βγαίνει έξω με εγγύηση και νόμιμος είναι και ηθικό αυτό που πράττει. Τη διαφορά νόμιμου και νομότυπου οφείλει να την επιλύσει η κυρία Πελέκη. Κάποια στιγμή όλοι οι Ελληνες αναρωτηθήκαμε αν το σπίτι που μένουμε, τα κοινόχρηστα, η παιδική χαρά απέναντι και το ψιλικατζίδικο στη γωνία ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου. Σκέψου να πάρεις προίκα και να διαπιστώσεις ότι ανήκει στον Εφραίμ.

Για όλα φταίει ο Τσίπρας. Οταν δεν φταίει αυτός, φταίει ο Αλαβάνος. Και όταν δεν φταίει ο Αλαβάνος, φταίει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Συνασπισμός ποτέ. Γιατί έχει μάθει να κάθεται φρόνιμα. Επειτα από πολυήμερη απεργία πείνας οι φυλακισμένοι κέρδισαν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Σειρά έχουν τώρα να τα αποκτήσουν και οι ελεύθεροι. Στον ελληνικό αθλητισμό δεν έχει ντόπινγκ, έχει μόνο σκευωρίες και τρικλοποδιές. Δεν υπάρχουν ντοπαρισμένοι, αλλά μόνο θύματα. Και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι που φροντίζουν να τους εξασφαλίζουν το δρομολόγιο θύμα-ήρωας. Ενας πιτσιρικάς νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού δεν είναι κρατική βία, αλλά μεμονωμένο περιστατικό. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αντικειμενική και όχι πολιτική. Για περισσότερες πληροφορίες εντός, κ.κ. Πρετεντέρης και Κοτρώτσος. Γεμίσαμε μικρές και μεγάλες 11ες Σεπτεμβρίου. Το μακελειό της Βομβάης ανακηρύχθηκε σε 11η Σεπτεμβρίου της Ινδίας. Λες και κάνουμε ανταγωνισμό στις τραγωδίες. Ή η ανθρώπινη ζωή έχει φτηνύνει επικίνδυνα ή το μυαλό μας έχει εθιστεί επικίνδυνα σε τραγικές καταστάσεις. Μία σταγόνα ηλιέλαιο σου φτάνει για να πας Θεσσαλονίκη με τα πόδια. Η Μάρα Ζαχαρέα για να μη μείνει άνεργη θα πρέπει να εμφανίζεται σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Επρεπε να έρθουν τα πάνω κάτω στον πλανήτη για να πάρει κεφάλι το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Για να πάρει αυτοδυναμία τι πρέπει να γίνει; Ο γενικός γραμματέας αναρρώνει, ο πολιτισμός παραμένει κατάκοιτος.

Οικονομική κρίση: It’s the end of the world as we know it, and I feel fine. Το έχουν πει οι REM εδώ και είκοσι χρόνια. Για τον Κάρατζιτς και τη δικαιοσύνη το καλύτερο το είπε ο Κουστουρίτσα: «Δικαιοσύνη; Μόνο στα βιβλία του Ντοστογέφσκι τη βρίσκεις». Χάρολντ Πίντερ: νομπελίστας θεατρικός συγγραφέας που ήθελε να τον θυμούνται ως πολιτικό ακτιβιστή. Πόσοι πολιτικοί έχουν σήμερα τα μούτρα να ζητήσουν να τους θυμούνται για το ίδιο;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x