Μιχάλης Λεάνης

Παιχνίδι στα μέτρα της ΑΕΚ

SportDay

Kέρδισε η ΑΕΚ επειδή ήταν αυτή που πέτυχε γκολ. Ηταν κοινό μυστικό ότι το ντέρμπι θα κρινόταν στο ένα τέρμα. Κάτι παραπάνω θα θεωρούνταν πολυτέλεια. Η ΑΕΚ σκόραρε όταν έπρεπε, λίγο πριν οι ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια. Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Το ζήτημα για τον Μπάγεβιτς ήταν να νικήσει στον άξονα τον ΠΑΟΚ, εκεί που είναι το δυνατό σημείο του, και να περάσει το δυνατόν περισσότερες μπαλιές στους επιθετικούς του.

Το σχέδιο έδειξε να λειτουργεί. Σε αυτό, όμως, βοήθησε και ο ΠΑΟΚ με την εμφάνισή του το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ατολμος ο «Δικέφαλος του Βορρά», χωρίς αποφασιστικότητα, με τα άκρα του αδύναμα και διστακτικά, έδειχνε να έχει το μυαλό του περισσότερο στο να τηρήσει την τάξη στα μετόπισθεν, παρά να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο μέτωπο της επίθεσης.

Με τον Μουσλίμοβιτς μόνο και απομονωμένο, με τον Κωνσταντινίδη να μην τολμά να ανέβει, τον Βιεϊρίνια να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και τον Ιβιτς με το σώμα στραμμένο στην άμυνα και το μυαλό στην επίθεση, το δημιουργικό κομμάτι για την ομάδα του Σάντος τελούσε εν υπνώσει. Η «Ενωση» το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Πελετιέρι και Ενσαλίβα ανέλαβαν τη βρόμικη δουλειά απέναντι σε Βερόν και Γκαρσία και τα πήγαν περίφημα. Ο Καφές και σε ρόλο οργανωτικό έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του.

Ενα γκολ χρειαζόταν η ΑΕΚ για να στήσει τον ΠΑΟΚ με την πλάτη στον τοίχο και το πέτυχε ο Τζεμπούρ. Πόσο μετράει στην ψυχολογία του παίκτη ένα γκολ και μάλιστα σε αγώνα ντέρμπι; Βάλτε στο μηχάνημα της ακτινογραφίας την εμφάνιση του Γαλλοαλγερινού στο πρώτο μέρος και συγκρίνετέ τη με αυτή του δεύτερου μέρους. Από εκεί και πέρα το θέμα ήταν πώς θα αντιδρούσε ο «Δικέφαλος του Βορρά». Ο Σάντος στο δεύτερο μισό του αγώνα αποφάσισε να χτυπήσει το παιχνίδι. Εξω ο Ιβιτς, μέσα ο Μπακαγιόκο και το σύστημα αλλάζει σε 4-4-2.

Η πολυκοσμία στο κέντρο δημιούργησε αρρυθμίες στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα, να δείχνει επιτέλους ότι μπορεί να φανεί απειλητικός. Η ομάδα του Σάντος ζητάει να πάρει πίσω αυτό που πέταξε στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Οσα δεν φέρνει, όμως, ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Τα νεύρα του Κοντρέρας του στοίχισαν την αποβολή και η ομάδα του με παίκτη λιγότερο έπρεπε να υπερασπιστεί την άμυνά της στις κόντρα επιθέσεις της ΑΕΚ και από την άλλη να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Η υπόθεση μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάπου εκεί τελειώνουν όλα.

Η ΑΕΚ ήξερε ότι το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαχειριστεί σωστά τον εναπομείναντα έως τη λήξη χρόνο. Στον τομέα αυτό οι ομάδες του Μπάγεβιτς παίρνουν από πολύ καλά έως άριστα. Τη χρειαζόταν αυτή τη νίκη η «Ενωση» και για λόγους αγωνιστικούς αλλά και κυρίως ψυχολογικούς. Δύο Κυριακές, δύο ντέρμπι. Στο ένα κέρδισε, στο άλλο δεν έχασε. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και ότι η λεγόμενη ποιότητα υλικού έως ένα βαθμό έχει να κάνει με το πώς το διαχειρίζεσαι και το αξιοποιείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x