Μιχάλης Λεάνης

Κέρδισε τη μάχη της 6ης θέσης

SportDay

Ενα κεράκι να ανάψουν στον Αρη δίπλα από κάθε στημένη φάση. Και αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι μόνο από τις στημένες μπάλες η ομάδα προκόβει. Εκπληκτική εκτέλεση του Κόκε, διάβασε τη φάση ο παίκτης-εργαλείο Γιάχιτς κι έτσι ο Αρης κατάφερε να σκοράρει. Η φάση που ακολούθησε αυτής του γκολ των «κιτρίνων» είναι ενδεικτική της εικόνας και των αδυναμιών που παρουσιάζει ο φετινός Αρης. Ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα. Ο Κόκε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αργεί να ενεργήσει και έτσι αποτυγχάνει δύο φορές να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να τελειώσει το παιχνίδι.

Η έλλειψη εκρηκτικότητας αλλά και αποτελεσματικότητας του μέχρι πρότινος «φόβου και τρόμου» των αντιπάλων του Αρη φάνηκε για μία ακόμη φορά. Οταν όμως σου δίνεται η ευκαιρία να τελειώσεις ματς όπως το χθεσινό με συνοπτικές διαδικασίες και δεν το κάνεις, λογικό είναι να παιδεύεσαι και να ρισκάρεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η παραγωγικότητα σε τέρματα του φετινού Αρη υπολείπεται της περσινής χρονιάς. Και για αυτό δεν φταίει μόνο το «φαινόμενο Κόκε». Μετά το γκολ, ο Αρης, όπως αναμενόταν, απέκτησε ρυθμό και αποφασιστικότητα.

Βάλτε τις φάσεις που ακολούθησαν μία μία να τις ξαναδείτε. Κανένας από τους ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων» που μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία δεν πατάει την αντίπαλη περιοχή. Νάρκες να είχαν τοποθετήσει οι Πανιώνιοι, κάποιος θαρραλέος θα βρισκόταν να επιχειρήσει την έφοδο. Ο Χαβίτο μόλις ελευθερώνεται σουτάρει στα τυφλά από μακριά. Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Κάλβο. Ως εκ τούτου μένει ένας Λαμπριάκος να βολοδέρνει μόνος στα καρέ του αντιπάλου με τον Κόκε σε ρόλο… περιφερειάρχη. Πώς να εξασφαλίσει λοιπόν η ομάδα το εύκολο γκολ κατ' αυτόν τον τρόπο;

Την ίδια ώρα, τα δύο καθαρόαιμα χαφ, Γκαρσία και Βιτόλο, τρέχουν να καλύψουν τρύπες δεξιά και αριστερά, γράφουν άσκοπα χιλιόμετρα στο ενεργητικό τους, η κούραση βαραίνει νωρίς πόδια και μυαλό με αποτέλεσμα η συνοχή της ομάδας να σπάει και ο αντίπαλος να αναθαρρεύει. Αρκεί αυτός να μην είναι ο Πανιώνιος χωρίς τους Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ, αφού με την απουσία των δύο αυτών πρωτοκλασάτων παικτών η ομάδα χάνει κατά πολύ στους τομείς προσωπικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Το θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι με τους δύο Ουρουγουανούς στην 11άδα του ο Πανιώνιος θα ήταν άλλη ομάδα και συνεπώς θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Αλλά με υποθέσεις εργασίας δεν κερδίζεις τα παιχνίδια. Ο Πανιώνιος έδειξε να μην έχει λύσεις απέναντι σε έναν Αρη που, εκτός των αδυναμιών που προανέφερα, χθες σκόνταφτε και αμυντικά. Συχνές επισκέψεις στα «κίτρινα» καρέ, αλλά από ουσία… μηδέν. Την ίδια ώρα ο γηπεδούχος άλλαζε σχήματα, άλλαζε παίκτες, για να έχει στο τέλος να θυμάται μία μόνο μεγάλη χαμένη ευκαιρία, από τον Βλοντάρτσικ, κάπου στο 80', όταν το παιχνίδι είχε μεταβληθεί σε αναμέτρηση ατάκτων!

Ενα ολόκληρο ημίχρονο να κρατούσε καθυστέρηση ο Δαλούκας, τίποτα δεν θα άλλαζε. Αν οι ομάδες αποφάσιζαν για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων να επαναλάβουν το ματς σήμερα, πάλι ο Αρης θα έβρισκε μια στημένη φάση για να νικήσει τον Πανιώνιο. Για τους «κίτρινους» μετράει το θετικό αποτέλεσμα και ότι κέρδισαν τη μάχη της 6ης θέσης. Το δεύτερο συνεχές θετικό τεστ, χωρίς όμως η απόδοση να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα και με τις αδυναμίες της ομάδας να μην… υποχωρούν. Γεγονός που θα πρέπει να προβληματίζει τους υπευθύνους. Οπως θα πρέπει να προβληματίζει τους «κυανέρυθρους» ότι για μία ακόμη φορά χωρίς τους Ουρουγουανούς η ομάδα έδειξε λίγη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x