Μιχάλης Λεάνης

Ο καπετάν Ερνέστο παρέδωσε τα όπλα!

SportDay

Η συνάντηση των δύο εμπλεκόμενων πλευρών πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο μέρος το οποίο όρισαν ύστερα από συμφωνία. Στη Βάρκιζα! Στον τόπο όπου οι αντάρτες παρέδωσαν τα όπλα, στον ίδιο τόπο παρέδωσε και ο Βαλβέρδε τα δικά του. Από πλευράς κυβερνήσεως παρέστησαν: o πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης με βαριά στην αρχή καρδιά και ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων Γιάννης Χρυσικόπουλος. Από το ΕΠΜ (Ενιαίο Προπονητικό Μέτωπο) παρόντες ο καπετάν Ερνέστο Βαλβέρδε και ο πολιτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Ινιάκι Ιμπάνιεθ, πιο γνωστός ως «αλεπού των Βάσκων».

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι της συνάντησης προηγήθηκε μια άλλη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον εκπρόσωπο των Βρετανικών Συμμαχικών Δυνάμεων Φερνάντο Κοσεντίνο. Ο υπουργός ήθελε να έχει μία σαφή εικόνα σχετικά με την αποστολή βοήθειας από τους Συμμάχους. Αν δηλαδή είναι διατεθειμένοι, όπως ισχυρίζονται, να ενισχύσουν την κυβέρνηση με παίκτες όπως ο Λέτο, με τη μορφή δανείου ή αγοράς. Η συζήτηση των δύο ανδρών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κράτησε περίπου πέντε λεπτά της ώρας, μέσα στα οποία πρόλαβαν και αναφέρθηκαν σε όλες τις παραμέτρους της πολύκροτης υπόθεσης.

Παραμονή του παίκτη, δανεισμός για έναν ακόμα χρόνο, αγορά του ποδοσφαιριστή σε περίπτωση που δεν εκδοθεί η άδεια εργασίας του, συμπεριφορά και σχέσεις με τον προπονητή του. Για να ξεπετάξουν οι δύο άνδρες όλα αυτά τα ζητήματα μέσα σε πέντε λεπτά μάλλον μιλούσαν ταυτόχρονα χωρίς να απαντάει ο ένας στον άλλο!

Στην κύρια συνάντηση των εκπροσώπων τώρα, ο δύσκολος στη διαπραγμάτευση καπετάν Ερνέστο δέχθηκε πίσω τον Λέτο και με τη βούλα, δέχθηκε να παραμείνει μέχρι το τέλος της περιόδου, δέχθηκε την πρόταση παραμονής του για άλλα δύο χρόνια στο λιμάνι, να υπάρχουν καλά μπόνους για τις επιτυχίες, αλλά σε περίπτωση που σκάσει καμία Ανόρθωση και δεν μπει δηλαδή η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, να υπάρχει και μια κατοχύρωση της κυβέρνησης στην περίπτωση που πάει προς την Ιβηρική. Να μην πληρώσει δηλαδή αποζημίωση, όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν.

Κι αυτό το δέχθηκε ο καπετάνιος! Αυτό που δεν συζήτησε ήταν η περίπτωση να βάλει κι από την τσέπη του αν κάτι στραβώσει στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν το συζήτησε όχι επειδή το έθεσε ορθά κοφτά σαν όρο, αλλά διότι απλά δεν τέθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης. Διόλου απίθανο όμως να τεθεί ως κύριο ζήτημα στην επόμενη συνάντηση κορυφής σε ένα μήνα.

Ο καπετάνιος δέχθηκε επίσης το ενδεχόμενο μείωσης των αποδοχών του περί τις 200.000 ευρώ, το δεδομένο ότι από τώρα και στο εξής θα αγωνίζονται οι πιτσιρικάδες, αρκεί να το γνωρίζουν οι δικοί τους, οπότε τέρμα οι εμμονές, και τέλος ότι το μπάτζετ τη μεταγραφική περίοδο που μας έρχεται θα είναι μικρότερο από το περσινό, κάτι που σημαίνει ότι παικταράδες σαν τον Οσκαρ τέλος. Ενας καλός σέντερ φορ θα αγοραστεί και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από μερεμέτια εσωτερικού χώρου, τύπου Κουτσιανικούλη! Σε όλα ο καπετάνιος είπε «ναι». Και τώρα περιμένει τον Απρίλη, μετά την επιστροφή του προέδρου από την Αμερική, τη σύγκληση της Κυβέρνησης Ολυμπιακής Ενότητας και Σωτηρίας και την ορκωμοσία της, για την οποία εγώ όρκο δεν παίρνω.

Πρόχειρο ΤΕΤΡΑΔΙΟ

Σόδομα και Γόμορρα!

«Εντονη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει στο κοινό της Λυρικής Σκηνής το φιλί μεταξύ δύο ανδρών που έβαλε η σκηνοθέτις στην παράσταση "Ρούσαλκα" του Ντβόρζακ. Σε ανακοίνωσή της η ορχήστρα διαχωρίζει τη στάση της και δηλώνει ότι μια τέτοια σκηνοθετική ερμηνεία υπονομεύει τον παραδοσιακό ανδρισμό της Λυρικής και τους αιματηρούς της αγώνες για την ανεξαρτησία του έθνους.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος εφέδρων καταδρομέων της Λυρικής, την ώρα που κατά την πρεμιέρα οι συντελεστές της παράστασης αποδοκιμάστηκαν από μερίδα του φιλόμουσου κοινού με το σύνθημα: "Ζήτω ο πολιτισμός, έξω οι πουσταραίοι". Σε ένδειξη διαμαρτυρίας επίσης, στις επίμαχες στιγμές, η ορχήστρα ερμήνευε αποσπάσματα από άλλα έργα, όπως την εισαγωγή από τον "Αγαπητικό της βοσκοπούλας" και τη δεύτερη σκηνή από τον "Καπετανάκη" του Μουφλουζέλη.

Ενταση επικράτησε και κατά τη δεύτερη παράσταση, όταν ομάδα ακτιβιστών επιχείρησε να διαβάσει κείμενο υποστήριξης στη σκηνοθέτιδα. Κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν με μέλη της ορχήστρας, ένας ακτιβιστής τραυματίστηκε από χτύπημα με κλαρινέτο, ενώ ένας άλλος δέχτηκε δοξαριά από κοντραμπάσο σε φα ματζόρε, με αποτέλεσμα να υποστεί ελαφρά διάσειση. Η ένταση αυτή δημιουργεί περισσότερη ανησυχία, μια και η επόμενη παράσταση που θα ανέβει είναι η μπαρόκ όπερα "Το κλουβί με τις τρελές" του Πισωγλέντι, βασισμένη σε λιμπρέτο του Ντραγκ Κουίν». Το άρθρο–καταγγελία–γροθιά στο στομάχι των Αγγελου Τσέκερη και Γιώργου Κυρίτση δημοσιεύτηκε στην «Athens Voice».

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΕΕΣ

Οι μόνοι ήρωες που δεν απομυθοποιήθηκαν, πλην αυτών που έφυγαν από τη ζωή νωρίς σώζοντας την υστεροφημία τους, είναι οι ήρωες των κόμικς. Οι ήρωες των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων. Και «μεγάλοι» διαβάζαμε κόμικς και διαβάζουμε ακόμη. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε… Τα κόμικς είναι τέχνη. Πρόκειται για αριστουργηματικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους εικονογραφημένες. Αν θέλετε λοιπόν να μοιραστείτε το πάθος και την τρέλα σας για τους χάρτινους ήρωες με κάποιους, σας πληροφορώ ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που σας περιμένουν. Διαβάζω σχετικά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:

«Σε πολύ μικρή ηλικία ο κ. Γιώργος Γεωργέλος συνήθιζε να επισκέπτεται συχνά το περίπτερο του πατέρα του. Μικρόσωμος όπως ήταν, το βλέμμα του έπεφτε πάντοτε στα κόμικς που συνήθως τοποθετούνταν χαμηλά, ακριβώς κάτω από τις εφημερίδες.

Σήμερα ο 46χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ έχει καταφέρει να μαζέψει στο σπίτι του περισσότερα από 10.000 τεύχη, μια συλλογή που κοστολογείται περίπου στις 40.000 ευρώ, ενώ είναι δημιουργός της ιστοσελίδας www. greekcomics.gr, η οποία αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό αρχείο της ιστορίας των κόμικς στη χώρα μας με καταγεγραμμένους 1.747 τίτλους και περισσότερα από 18.000 τεύχη.

Η Λέσχη Φίλων Κόμικς βοηθάει τους συλλέκτες να συμπληρώσουν τις συλλογές τους, χωρίς να ξοδέψουν περιουσίες. "Αρχίσαμε να συναντιόμαστε προκειμένου να γνωριστούμε και από κοντά και να θυμηθούμε ό,τι κάναμε όταν ήμασταν μικροί, όταν διαβάζαμε όλοι μαζί για τους αγαπημένους μας ήρωες. Ετσι, ο καθένας ερχόταν με τη σακούλα του και τα τεύχη που είχε διπλά ή σε περισσότερα αντίτυπα και τα αντάλλασσε με άλλα που έλειπαν από τη δική του συλλογή. Αυτές οι συναντήσεις έγιναν γνωστές ως "Συναντήσεις της σακούλας". Επιπλέον, αν κάποιος βρει ένα τεύχος σε καλή τιμή, το προωθεί σε όποιον θελήσει να το πάρει. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε ενισχύσει πολύ και το κοινό της επαρχίας, το οποίο έχει πάντα περισσότερες δυσκολίες να βρει αυτό που θέλει», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γεωργέλος. Ρεπορτάζ Γιώργος Αράπογλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x