Μιχάλης Λεάνης

Περιμένοντας τα πλέι οφ

SportDay

Oτι θα κατακτούσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το γνωρίζαμε. Ακόμα κι αν έχανε σήμερα ή τέλος πάντων τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής δεν του έδιναν τον τίτλο, θα γινόταν την επόμενη. Οτι ο Θρασύβουλος βρίσκεται στη Β' Εθνική επίσης το ξέραμε.

Οπως και ότι οι πιθανότητες του ΟΦΗ με τον Πανσερραϊκό να παραμείνουν στην κατηγορία είναι ελάχιστες. Τι απομένει; Η μάχη της δεύτερης θέσης, η οποία πέρυσι, για όσους το έχουν ξεχάσει, έδωσε φέτος στον Παναθηναϊκό αρκετά εκατομμύρια ευρώ, και ποιες ομάδες θα μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ.

Ετσι όπως έχουν σχεδιάσει το συγκεκριμένο σύστημα οι ιθύνοντες της Σούπερ Λίγκας τούτη τη χρονική στιγμή και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα μπουν στη μάχη των πλέι οφ με δύο βαθμούς και η Λάρισα με μηδέν.

Θα είναι, όμως, η Λάρισα; Σίγουρα το χθεσινό «διπλό» μέσα στην έδρα του Ηρακλή τη διατήρησε τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Αρη, ο οποίος επίσης πήρε «διπλό» στην έδρα του Πανσερραϊκού. Η Ξάνθη «αυτοκτόνησε» μετά την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη και όλα δείχνουν ότι δύο ομάδες (Λάρισα και Αρης) θα διεκδικήσουν τη μία θέση που μένει ανοιχτή στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.

Τι θα γίνει στα πλέι οφ δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε σήμερα. Σίγουρα, όμως, θα έχουν ενδιαφέρον. Με τον πιο σταθερό ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα θέλει και του χρόνου να αγωνιστεί στον Τσάμπιονς Λιγκ, την ΑΕΚ, η οποία μετράει έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα, και ή τη Λάρισα, η οποία με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου ενισχύθηκε σημαντικά, ή τον Αρη, ο οποίος παραμένει, αν και ντεφορμέ, επικίνδυνος αντίπαλος για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x