Μιχάλης Λεάνης

Σιγά, παιδιά, να οργανωθούμε!

SportDay

Nα φτιάξουμε επιτροπές ελέγχου και διαφάνειας. Να πιάσουμε τα σύνορα και απ' όπου αλλού μπορούν να μπουκάρουν και να ελέγξουμε επί τόπου αν όλοι αυτοί οι παίκτες που πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας φέρουν επάνω τους σφραγίδα γνησιότητας σαν τα αμνοερίφια στις κρεαταγορές. Πολύ φοβάμαι κομπίνα στη μέση. Οτι πάνε να μας πασάρουν τους ιμιτασιόν και όχι τους γνήσιους. Θέλει πολλή προσοχή διότι στο παρελθόν –στο πρόσφατο μάλιστα- την έχουμε πατήσει πολύ άσχημα. Ξοδέψαμε ένα σκασμό λεφτά για κόμπρες, για αόρατους τοίχους, για σαύρες, για ξανθούς γύπες και αηδονοπερίστερα και στο τέλος μάς βγήκαν της Περιπατητικής Σχολής, μαθητές του Αριστοτέλη.

Ας είναι, μια ζωή την έχουμε. Οι μεταγραφές μοιάζουν σαν ένα βράδυ στα μπουζούκια. Το πρόγραμμα μπορεί να αποδειχθεί φόλα, αλλά αυτό που μετράει είναι η λεζάντα. Πόσα λεφτά ξόδεψες και πόσο ντόρο δημιούργησες για να σε πάρουν χαμπάρι οι θαμώνες. Από όλους όσους ενισχύθηκαν στην περσινή μεταγραφική περίοδο, μόνο δύο ομάδες βγήκαν πραγματικά κερδισμένες. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Τι κοινό έχουν; Οτι κανένας από τους δύο δεν αγόρασε ποδοσφαιριστή πρώτο όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά, παίκτη αεροδρομίου, όπως τον αποκαλούν στην πιάτσα. Ο Λέτο ήρθε δανεικός από τη Λίβερπουλ και ούτε ο πιο φανατικός οπαδός από το ΚΟΡ δεν θα στοιχημάτιζε για την αξία του, αφού αποκλείεται να είχε ολοκληρωμένη εικόνα. Ο Ντουντού θεωρείτο πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά ως όνομα ήταν λιγότερο ηχηρό από αυτό του Ριβάλντο ή του Καρεμπέ.

Τέλος για το ταλέντο του Ντιόγο λέγονταν πολλά και γράφονταν περισσότερα, αλλά κανείς δεν έβαζε το χέρι του στη φωτιά για έναν παίκτη που αγωνιζόταν στην άλλη μεριά του πλανήτη και δεν τον είχε δει ποτέ! Ο ΠΑΟΚ τώρα χτύπησε διάνα με τους Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς. Οι δυο τους πακετάκι, αν η μοίρα το έφερνε και υπέγραφαν στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, από την γκρίνια και τη μουρμούρα διόλου απίθανο να τραυματιζόταν και οι δύο στην πρώτη φιλική αναμέτρηση. Ποιος Κοντρέρας; Πού τον θυμήθηκαν; Μουσλίμοβιτς; Παίκτη με μούσλι με φέρνουν; Ποδοσφαιριστή ή γιαούρτι ζητήσαμε; Αυτές είναι οι μεταγραφάρες που μας υποσχέθηκαν; Αυτά θα έλεγαν και θα είχαν δίκιο στην... αδικία τους. Ετσι έμαθαν, έτσι αντιδρούν.

Μόνο ο Κονσεϊσάο ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά κι αυτός δύσκολα θα έμπαινε στη λίστα των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με τα γούστα του μέσου οπαδού. Ακολούθησαν ο παντελώς άγνωστος στο ευρύ κοινό Σορλέν και το τρίτο όνομα σε κέντρο στην παραλιακή, σύμφωνα με τα κριτήρια των φιλάθλων, ο Λίνο. Και οι δύο αποδείχθηκαν πολύ καλές επιλογές. Με αυτούς ο «Δικέφαλος» τερματίζει δεύτερος την ίδια ώρα που άλλοι ακόμα συλλογίζονται πού έκαναν λάθος. Ενα λάθος που, όπως όλα δείχνουν, σκέφτονται να επαναλάβουν. Αν όλοι αυτοί οι παίκτες που διαβάζουμε αυτή την περίοδο σκεφτόντουσαν σοβαρά να έρθουν για να αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα, τότε το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές των αγγλικών ομάδων στους πρόσφατους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα ήταν για τα θύματα του «Χίλσμπορο», αλλά επειδή δεν πρόκειται να ξαναπατήσει παίκτης της προκοπής στη χώρα τους. Ενας κύκλος κλείνει, και γι' αυτό πενθούν! Ολοι θα καταλήξουν στην Ελλάδα.

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΕΕΣ

Αποζημίωση λόγω βλακείας

Τα βραβεία πήραν το όνομά τους από την 81χρονη Stella Liebeck, η οποία έχυσε ζεστό καφέ πάνω της και έκανε αγωγή στα McDonald's την οποία φυσικά και κέρδισε. Η υπόθεση ενέπνευσε τη δημιουργία των Stella Awards για τις πιο γελοίες και εξωφρενικές αγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι νικητές ήταν:

5η Θέση: H Kathleen Robertson από Austin κέρδισε 80.000 δολάρια κάνοντας αγωγή σε ένα κατάστημα επίπλων αφού στραμπούλιξε τον αστράγαλό της στο κατάστημα. Η κ. Robertson έπεσε κάτω όταν σκόνταψε πάνω σε ένα μικρό παιδί. Φυσικά οι ιδιοκτήτες έμειναν έκπληκτοι όταν κλήθηκαν να πληρώσουν αφού το άτακτο παιδί ήταν γιος της κύριας!
5η Θέση (Ισοπαλία): Ο 19χρονος Carl Truman από Los Angeles κέρδισε 74.000 δολάρια και ιατρικά έξοδα όταν ο γείτονάς του πέρασε με το αυτοκίνητό του πάνω απ' το χέρι του. Φυσικά ο Truman δεν πρόσεξε ότι ήταν κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει τις ζάντες από τους τροχούς.

5η Θέση (Ισοπαλία 2): Ο Terrence Dickson από την Pennsylvania έφευγε από το σπίτι που είχε κλέψει μέσα από το γκαράζ. Δεν κατάφερε όμως να βγει έξω καθώς η αυτόματη πόρτα του γκαράζ είχε χαλάσει, ενώ δεν μπορούσε να μπει πίσω στο σπίτι διότι η πόρτα είχε κλείσει. Μια και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού βρίσκονταν σε διακοπές για 8 μέρες, ο κ. Dickson παρέμεινε κλειδωμένος στο γκαράζ πίνοντας Pepsi και τρώγοντας φαγητό του σκύλου. Κίνησε αγωγή για ψυχολογικό στρες και κέρδισε 500.000 δολάρια...

4η Θέση: Ο Jerry Williams από το Arkansas κέρδισε 14.500 δολάρια και κάλυψη ιατρικών εξόδων όταν τον δάγκωσε στον κώλο ο σκύλος του γείτονα. Οι ένορκοι ήταν επιεικείς επειδή θεώρησαν ότι ο σκύλος προκλήθηκε μια και ήταν δεμένος την ώρα που ο Williams προσπαθούσε να τον πυροβολήσει.

3η Θέση: Ενα εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια αναγκάστηκε να πληρώσει αποζημίωση 113.500 δολάρια όταν η Amber Carson γλίστρησε πάνω σε ένα αναψυκτικό και έσπασε τη λεκάνη της πέφτοντας στο πάτωμα. Το αναψυκτικό βρισκόταν στο πάτωμα επειδή ένα λεπτό προηγουμένως το είχε πετάξει στον φίλο της με τον οποίο τσακωνόταν!

2η Θέση: Η Kara Walton από το Delaware κέρδισε την αγωγή που κατέθεσε σε ιδιοκτήτη νυκτερινού κλαμπ όταν έπεσε από το παραθυράκι της τουαλέτας σπάζοντας και τα 2 μπροστινά δόντια της. Η Walton προσπαθούσε να φύγει από το κλαμπ από το παράθυρο για να μην πληρώσει τον λογαριασμό. Κέρδισε 12.000 δολάρια.

1η Θέση (Αξια): H νικήτρια της χρονιάς είναι η κυρία Mere Grazinski από την Oklahoma. Η κ. Grazinski αγόρασε ένα τροχόσπιτο μήκους 32 ποδών. Επιστρέφοντας σπίτι από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στον αυτοκινητόδρομο έβαλε το cruise control στα 70 μίλια και άφησε το τιμόνι για να πάει να φτιάξει σάντουιτς! Φυσικά το τροχόσπιτο ξέφυγε από την πορεία του και αναποδογύρισε κτυπώντας με φόρα... Η κ. Grazinski έκανε αγωγή στην εταιρεία κατασκευής του τροχόσπιτου διότι κανείς δεν τη συμβούλεψε ότι το cruise control δεν είναι και αυτόματος πιλότος. Κέρδισε 1.750.000 δολάρια και ένα καινούργιο τροχόσπιτο. Η εταιρεία αναγκάστηκε να αλλάξει τα εγχειρίδιά της για την περίπτωση που υπάρχουν κι άλλοι ηλίθιοι σαν την κυρία!

Πρόχειρο ΤΕΤΡΑΔΙΟ

Πες τα, Ανδρέα, για μια Αθήνα νέα!

Απόσπασμα από το άρθρο του Ανδρέα Ρουμελιώτη από τη στήλη του Ράδιο Ε με τίτλο: «Επαναρυθμίστε το Ρυθμιστικό»:

«ΔΕΝ κατανοώ διατί, λέξω και ερώ, για την ερχόμενη 20ετία το σχέδιο Σουφλιά, το ρυθμιστικό, προβλέπει πολεοδόμηση στην Αττική 20% με 8 εκατομμυριόπουλα πληθυσμό!

ΑΜΑ μαζευτούμε 8 από τα 11 εκατομμύρια εδώ, ημείς "θα την κάνουμε", αφού αγοράσουμε μπιρ παρά το σπιτάκι τους στο χωριό. Διότι με αρνητική αναλογία γεννήσεων - θανάτων, μείωση θα 'χουμε στον ιθαγενή πληθυσμό? εκτός αν έρθει η μισή Αφρική και Ασία να εγκατασταθεί εδώ...

ΑΠ' ό,τι ψυλλιάζομαι, πάμε για μιαν ακόμη 20ετία αντιπαροχής και αμπέν-μπετό, σαν εκείνη του '60-'70 με τον φρυδά τον θείο της εθνικής ανοικοδόμησης αρχηγό. Που "σκοτώναμε" για τρεις κι εξήντα το σπιτάκι με τον κήπο και τις κοτούλες στο χωριό και χρεωνόμασταν για να αποκτήσουμε ένα τριαράκι μες στο καυσαέριο, ονειρικό...

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να διαφυλάξουμε το Γουδή και του παλιού αεροδρομίου το πάρκο το μητροπολιτικό. Αλλά και το Πεδίον του Αρεως, το Χαϊδάρι κι ό,τι απέμεινε από την Πάρνηθα και τον Υμηττό. Η Αθήνα είχε την τύχη να διατηρήσει κάποιες οάσεις πρασίνου επειδή το κράτος το μετεμφυλιακό έφτιαξε εκεί στρατόπεδα για να παραφυλάνε τα φαντάρια πίσω από τα δέντρα μπας και αντιμετωπίσουν τον ανύπαρκτο κίνδυνο, τον κομμουνιστικό... Οσες ανάσες οξυγόνου μάς απέμειναν τις οφείλουμε στων “εθνικοφρόνων” τον παραλογισμό. Στους ίδιους που έκαναν σαν τα μούτρα τους την Αθήνα, σαν τη Μαρία την άσχημη, με άναρχη δόμηση, μες στη μόλυνση και το μπετό...».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x