Μιχάλης Λεάνης

Η Λάρισα στην Ευρώπη, ο Αρης σε απολογία!

SportDay

Από βενζίνη μένεις. Από λάστιχο μένεις. Από κάρβουνα μένεις. Μόνο από μετρητά δεν μένεις, επειδή στις μέρες μας μετράει πολύ το μετρητό! Και η Λάρισα στο μετρητό αποδείχθηκε ανώτερη. Μέτρησε δύο ολόκληρους πολύτιμους βαθμούς περισσότερους από τον Αρη. Γεγονός που της εξασφαλίζει πανάξια την κατάκτηση της 5ης θέσης και την έξοδο στην Ευρώπη. Η αγωνία κράτησε μόλις δώδεκα με δεκατρία λεπτά. Σκόραρε ο Μετίν και όλα μετά κύλησαν ψύχραιμα και φυσιολογικά. Σε αντίθεση με όλα όσα συνέβαιναν την ίδια ώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Αρης βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά στα πρώτα κιόλας 45 λεπτά. Και τι γκολ; Σουτάρα του Αργεντινού Πόνσε στη συμβολή των δοκαριών του Σηφάκη και «μύτο», όπως λέγαμε πιτσιρικάδες στην αλάνα, του Ξενοφώντα Γήττα που έπιασε στον ύπνο όλη την άμυνα των «κιτρίνων». Και οι λιγοστές ελπίδες για την ανατροπή έφτιαξαν βαλίτσες και ετοιμάστηκαν για αναχώρηση. Οσο το αποτέλεσμα στη Λιβαδειά παρέμενε νικηφόρο για τη Λάρισα, το μόνο που μετρούσε για τον Αρη ήταν μια νίκη γοήτρου. Που τελικά ήρθε.

Με τον τρόπο, βέβαια, που επιτεύχθηκε εκθέτει πολλούς. Για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Μαζίνιο έδειξε στα δύσκολα καθαρό μυαλό, πάθος, πραγματική διάθεση για ανατροπή, αποφασιστικότητα, γύρισε το εις βάρος της σκορ (για δεύτερη φορά φέτος, η πρώτη ήταν με τον Θρασύβουλο. Τα συμπεράσματα δικά σας) και το κυριότερο, είχε λύσεις με όνομα: Κάμπορα.

Ο παίκτης ήρθε τον Γενάρη και μέχρι την αυλαία του πρωταθλήματος πρόλαβε και βρήκε δίχτυα πέντε φορές. Τα χθεσινά γκολ, που όσον αφορά την επίτευξή τους μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, δείχνουν παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα. Ο,τι δηλαδή χρειαζόταν η ομάδα σχεδόν όλη την αγωνιστική περίοδο. Μόνο που κάποιοι άργησαν να το πάρουν χαμπάρι! Αν το πήραν... Επρεπε, λοιπόν, να βρεθεί τιμωρημένος ο υπέρβαρος και μαλωμένος φέτος με τα δίχτυα Κόκε για να μονοπωλήσει ενέργειες και τελικές προσπάθειες ο Κάμπορα.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Πρίττα. Εψαχναν για χαφ όλη τη χρονιά, μια και η μεσαία γραμμή των «κιτρίνων» εδώ και καιρό μπάζει νερά, και τελικά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ανακάλυψαν την περίπτωση Πρίττα. Βρείτε αντίστοιχα ποιοι απουσίαζαν από την αρχική ενδεκάδα και θα ανακαλύψετε γιατί εδέησε ο Πρίττας να ξεκινάει βασικός λίγο πριν μπουν τα… κουφώματα και παραδοθεί το έργο.

Δεν είναι ώρα να επεκταθώ σε άλλους ποδοσφαιριστές που αδικήθηκαν κατάφωρα φέτος. Οσο για το πάθος, αυτό κι αν είναι μυστήριο. Το μισό να είχε επιδείξει η ομάδα στα κρίσιμα ματς απ' αυτό που επέδειξε χθες, θα είχε εξασφαλίσει περπατώντας την 5η προνομιούχο θέση. Αυτά είναι τα ποδοσφαιρικά ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολούν τους φίλους του Αρη. Να απαιτήσουν μάλιστα απαντήσεις από το προπονητικό τιμ αλλά και απ' όσους επηρέαζαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν αποφάσεις και επιλογές. Σε αυτά να ρίξουν το βάρος και όχι στο ποιος θα είναι ο «μια απ’ τα ίδια» επόμενος πρόεδρος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x