Μιχάλης Λεάνης

Εχω το οριτζινάλε, το ελληνικό!

SportDay

Οταν ο Ολυμπιακός κατακτά τον τίτλο από τον Μάρτη, είναι φιναλίστ στο Κύπελλο κι όπως κάθε χρόνο το μόνο σίγουρο είναι… η αβεβαιότητα για το αν ο προπονητής θα παραμείνει στον πάγκο την επόμενη σεζόν. Το σκηνικό θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που την επανάληψή του την έχουν για γούρι. Να μη χαλάσει το σερί με τα μπερδέματα και περάσει το πρωτάθλημα σε άλλα χέρια.

Οταν στον Παναθηναϊκό για μια ακόμα χρονιά δεν κατακτούν το πρωτάθλημα, θεωρούν ότι ο «αιώνιος» δεν το κέρδισε αλλά το έχασαν αυτοί, χωρίς όμως να μπορούν να διορθώσουν το λάθος που επαναλαμβάνεται. Οταν επίσης οι οπαδοί του «τριφυλλιού» δεν ξέρουν με ποιον να τα βάλουν. Με τον μονομετοχικό που τα έβαλαν και πέρυσι, με τον πολυμετοχικό που δεν πραγματοποίησε τα όνειρά τους, με τον Βύντρα που άρχισε να σκοράρει, με αυτούς που μιλάνε, με αυτούς που σιωπούν, με τον Τεν Κάτε και τις 32 διαφορετικές ενδεκάδες του ή με αυτόν που πρότεινε τους παίκτες που φέτος θα έκαναν τη διαφορά;

Οταν στην ΑΕΚ προσθέτουν άλλη μία περίοδο χωρίς πρωτάθλημα, αφαιρούν τα πλέι οφ για να ελπίζουν, πολλαπλασιάζουν τα χρέη και διαιρούν προέδρους, μπας και στο τέλος τούς κάτσει κάποιος. Οταν ο τελικός Κυπέλλου έρχεται σαν παρηγοριά, αλλά δεν λυτρώνει πια κανέναν. Οταν οι δημοσιογραφικές «αποκαλύψεις» είναι πιο σημαντικές από την πορεία και την εξέλιξη της ίδιας της ομάδας.

Οταν στο γήπεδο του φτωχού, αλλά τίμιου «Θρασύβουλα» πίσω από τα γκολπόστ παρκάρουν ένα ασθενοφόρο κι ένα όχημα της Πυροσβεστικής, που σημαίνει γι' αυτούς που ξέρουν να ερμηνεύουν τα σημάδια, ότι το ματς που διεξάγεται στη Φυλή είναι ντέρμπι και τα «μαγικά χαρτάκια» sold out.

Οταν ο Λεβαδειακός σώζεται 3 αγωνιστικές πριν από το τέλος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον πρόεδρο Κομπότη να υπερηφανεύεται ότι έσωσε την ομάδα νωρίς. Οταν επίσης πίσω από το ένα τέρμα βρίσκουμε παρκαρισμένη μια πομόνα και ένα ασθενοφόρο –και όχι όχημα της Πυροσβεστικής–, για να διαφέρουμε σε κάτι από τον «Θρασύβουλα».

Οταν στον Αρη, με 8-9 ξένους στη βασική ενδεκάδα, όλοι τους με συμβόλαια που δύσκολα θα είχαν την τύχη να υπογράψουν Ελληνες ποδοσφαιριστές και αλλάζοντας τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, νομίζουν ότι έχουν φτιάξει ομάδα έτοιμη για τίτλους και διακρίσεις.

Οταν η Ξάνθη στην τελική κατάταξη καταλαμβάνει μια θέση παραπάνω από το σύνολο των ανακοινώσεων που εξέδωσε καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, διαμαρτυρόμενη για την κακή αντιμετώπιση που είχε από τη διαιτησία.

Οταν διαιτητής για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ορίζεται αυτός που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα παράπονα απ' όσες ομάδες έχει σφυρίξει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οταν ένας προπονητής αποφασίζει και τολμά την τελευταία αδιάφορη αγωνιστική να ρίξει πιτσιρικάδες στο παιχνίδι και μετά το βαρύ σκορ της ήττας αναλαμβάνει την ευθύνη για την κακή εμφάνιση της ομάδας! Ποια ευθύνη, φίλε Ζίφκα; Τα παιδιά πρώτη φορά έπαιζαν μαζί. Παιχνίδια θέλουν για να ωριμάσουν. Αν είναι να κάνεις το σωστό και να έχεις ενοχές, τότε τζάμπα το τόλμησες.

Πρόχειρο ΤΕΤΡΑΔΙΟ

Απλά μαθηματικά

Ενας επιχειρηματίας έστειλε ένα fax στη σύζυγό του.

«Προς την αγαπημένη μου σύζυγο.
Θα καταλάβεις σίγουρα ότι έχω κάποιες ανάγκες στις οποίες εσύ μετά τα 54 σου χρόνια δεν μπορείς πια να ικανοποιήσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί σου και σε εκτιμώ ως μία καλή σύζυγο. Για τον λόγο αυτό, αφού διαβάσεις αυτό το fax, ελπίζω ότι δεν θα ερμηνεύσεις λανθασμένα το γεγονός ότι θα περάσω το βράδυ με τη 18χρονη γραμματέα μου στο ξενοδοχείο "Comfort Inn Hotel". Σε παρακαλώ μην αναστατώνεσαι. Θα γυρίσω στο σπίτι πριν από τα μεσάνυχτα».

Οταν ο άνδρας επέστρεψε σπίτι, βρήκε την παρακάτω επιστολή στην τραπεζαρία:
«Αγαπημένε μου σύζυγε,
Ελαβα το fax σου και σε ευχαριστώ για την ειλικρίνειά σου. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σου υπενθυμίσω ότι και εσύ επίσης είσαι 54 χρόνων.

Ταυτόχρονα θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι την ώρα που το διαβάζεις αυτό θα είμαι στο ξενοδοχείο "Fiesta" με τον Μιχάλη, τον προπονητή μου στο τένις, ο οποίος, όπως και η γραμματέας σου, είναι 18 ετών. Ως επιτυχημένος επιχειρηματίας και με τις εξαιρετικές γνώσεις σου στα Μαθηματικά θα καταλάβεις ότι είμαστε στην ίδια κατάσταση, αν και με μία μικρή διαφορά: το 18 χωράει πολλές περισσότερες φορές στο 54 απ' ό,τι χωράει το 54 στο 18.
Για τον λόγο αυτό δεν θα επιστρέψω πριν από το αυριανό μεσημεριανό».

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΕΕΣ

Γιατί οι Ελληνες δεν μπορούν να συμμετέχουν στη Formula 1:

1) Ο Ελληνας δεν μπορεί να οδηγεί σε κανονικό δρόμο, χωρίς λακκούβες, σαμαράκια, σκαψίματα της ΔΕΗ. Συνέπεια αυτού θα ήταν να κοιμηθεί στο τιμόνι.

2) Τα μονοθέσια στη Formula 1 δεν διαθέτουν κόρνα. Πώς θα μπορέσει να σπάσει τα νεύρα του προπορευόμενου;

3) Τα αυτοκίνητα της Formula 1 δεν διαθέτουν τασάκι, ράδιο CD Player, υδραυλική φραπεδιέρα, θήκη για το κινητό και ειδική θήκη για τα γυαλιά ηλίου. Η οδήγηση γίνεται βαρετή...

4) Επίσης τα αυτοκίνητα της Formula 1 δεν έχουν μέρος για να βάλει το μαξιλαράκι που γράφει «I LOVE YOU», το αρκουδάκι που του χάρισε το «μωρό» του, το μπρελόκ του Ολυμπιακού, το μαγνητάκι που γράφει «Μπαμπά μην τρέχεις», το σκόρδο, τη χάντρα και κάνα-δυο άλλα χαϊμαλιά.

5) Δεν μπορεί να βγάλει το χέρι του έξω για να μουντζώσει.

6) Στην πίστα της Formula 1 υπάρχει μόνο ένα φανάρι, το οποίο δεν μπορεί να το παραβιάσει, ούτε να κορνάρει για να ξεκινήσει ο μ@λ@κ@ς που είναι μπροστά, ούτε μπορεί να ξεκινήσει όποτε του καπνίσει ή να κάνει πως δεν το είδε ή ακόμα και να σταματήσει έπειτα από αυτό.

7) Στη Formula 1 η ζώνη ασφαλείας είναι υποχρεωτική.

8) Από τα πιτ στοπ δεν μπορεί να βγει «κομμάτια», όπως θα έκανε ξεπαρκάροντας.

9) Στη Formula 1 δεν υπάρχουν διασταυρώσεις με προτεραιότητα για να τις παραβιάσει.

10) Οταν κάποιος τον προσπεράσει στην πίστα, δεν είναι καθόλου μ@λ@κ@ς και άχρηστος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x