Μιχάλης Λεάνης

Ο καλύτερος όλων των εποχών

SportDay

Οταν μια ομάδα είναι μεγάλη το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που την αντιμετωπίζει ο αντίπαλος. Και η ΤΣΣΚΑ χθες μας έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ακόμα κι όταν οι Ρώσοι έφτασαν στον πόντο, δεν πίστεψαν ότι μπορούν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Κι αυτό έκρινε τον χθεσινό τελικό. O Παναθηναϊκός έκανε μία πολύ μεγάλη εμφάνιση. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» έδωσαν δύο τελικούς. Εναν με τον Ολυμπιακό, που δεν είναι καθόλου εύκολο να συγκρούεσαι με τον «αιώνιο» αντίπαλό σου, και έναν με την ΤΣΣΚΑ, την ομάδα που έχει έξι ευρωπαϊκά!

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Επίθεση και άμυνα είχαν εκπληκτική ισορροπία. Η άμυνα άφησε τους Ρώσους στους 28 πόντους (!) στα πρώτα 20 λεπτά. Οι «πράσινοι» σταμάτησαν στους 48! Εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο της μηχανής του Ομπράντοβιτς είναι και τα μόλις πέντε λάθη του πρώτου ημιχρόνου. Η ΤΣΣΚΑ θα αντιδρούσε.

Ηταν δεδομένο. Δούλεψε την άμυνά της και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει λύσεις ούτε μέσα από την προσωπικότητα των παικτών του ούτε μέσα από ομαδική προσπάθεια. Ο Μεσίνα έφερε τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση. Πήγε τις επιθέσεις του στη ρακέτα, ποντάροντας στην κούραση των «πρασίνων». Και το πέτυχε. Αλλά και πάλι, όταν οι Ρώσοι έχουν 17-0 σερί, ο Παναθηναϊκός βρίσκει τρόπους για να ξαναγίνει ο οδηγός του αγώνα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε τη συμβολή του Περπέρογλου. Ενός παίκτη που δείχνει πως αποκτά δίπλα σε αυτόφωτους παίκτες τη δική του προσωπικότητα και τη δική του λάμψη.

Οσον αφορά τα τελευταία λεπτά, εκεί μετράει η προσωπικότητα των παικτών και το πώς διαχειρίζεται ο πάγκος τα κρίσιμα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να αντιδρά και αυτό οφείλεται στο ότι είναι η ομάδα των μεγάλων διοργανώσεων, των παικτών που καταξιώνονται μέσα από αυτά τα ματς. Ο πέμπτος τίτλος είναι ένα κατόρθωμα ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα σε επίπεδο ομαδικών αθλημάτων. Απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού και η καλύτερη όλων των εποχών για το ελληνικό μπάσκετ και δείχνει ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει. Ο Παναθηναϊκός δεν γράφει ιστορία. Είναι ιστορία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x