Μιχάλης Λεάνης

Ευτυχώς που είχε έμπνευση ο Καραγκούνης!

SportDay

Θα πρέπει να ξέρουν τα παιδιά με τα σορτσάκια ότι το καλοκαίρι μπήκε με άσχημες διαθέσεις και η φύση γύρω μάς καλεί. Ετσι, δύσκολα χαλαλίζει κάποιος την Κυριακή του. Αν, λοιπόν, σκοπεύουν και στις υπόλοιπες αγωνιστικές να παίξουν ποδόσφαιρο σαν κι αυτό που παρακολουθήσαμε στην Τούμπα, τότε και με το ζόρι να βάζουν μέσα τους οπαδούς, αυτοί θα βρίσκουν τρόπο να δραπετεύουν και να εξαφανίζονται. Κακοποίηση του ποδοσφαίρου.

Δύο ομάδες για 90 λεπτά τυραννούσαν την μπάλα, που αν είχε στόμα να μιλήσει, θα κατέφευγε στην επιτροπή υπεράσπισης άψυχων αντικειμένων. Ειλικρινά, δεν περίμενα να δω τόσο κακό ποδόσφαιρο από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα στα πλέι οφ με στόχο τη διεκδίκηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης. Να πω ότι δεν περίμενα να χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού ο Κάκκος, ψέματα θα πω.

Περιμένω τα πάντα! Και δεδομένης της έλλειψης δυνατοτήτων που χαρακτηρίζει τον χειρότερο Ελληνα διαιτητή των τελευταίων χρόνων, θεωρώ ότι δεν τα πήγε άσχημα. Θα μπορούσε να τα είχε πάει και χειρότερα. Ελπίζω να του δοθεί τουλάχιστον ακόμα μία ευκαιρία.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ κέντρο, μα πολύ κέντρο, πολλή τακτική, πολύ νταηλίκι, πολλή κλοτσιά, κάτι αγκωνιές, κάμποσες κλοτσιές, αρκετές παράλληλες πάσες, σχεδόν κανένα ξεμαρκάρισμα, μία αποβολή με πρωταγωνιστή τον λάτρη της κόκκινης Γκαρσία, ένα τσούρμο κίτρινες και μία ευκαιρία, αυτή του Ρουκάβινα στο 43', που κόντεψε να χαλάσει την πιάτσα.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε αλλαγές από τους πάγκους, αλλά άμα στραβώσει κάτι από την αρχή άντε μετά να στρώσουν οι ομάδες. Τι είχε στραβώσει; Ο Σάντος είχε την έμπνευση να κρατήσει τον Βερόν στον πάγκο και να ρίξει μέσα τον Γκαρσία. Ο Γκαρσία με τη σειρά του είχε την έμπνευση να ρίξει κλοτσιές και ο Πορτογάλος γρήγορα βρέθηκε προδομένος από τα σχέδιά του.

Ο Ιβιτς ήταν ο αδύναμος κρίκος και η μεσαία γραμμή, αφοσιωμένη στην πολλή τακτική, δεν ακολούθησε ούτε μία φορά τη σύμμαχο επιθετική γραμμή. Κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως, δεν σκοράρεις. Ο Παναθηναϊκός μια απ' τα ίδια. Ενδεκάδα έμπνευσης Τεν Κάτε, χωρίς συνοχή και χωρίς δημιουργικότητα. Το δεύτερο μέρος, αναμενόμενο. Ο ΠΑΟΚ θα κλεινόταν πίσω και θα περίμενε για την κόντρα, ενώ ο ΠΑΟ θα έκανε επίθεση. Δεν ήταν αναμενόμενο, όμως, να επιτεθεί ανορθόδοξα.

Ούτε ήταν αναμενόμενο να μη βοηθήσει καμία από τις αλλαγές. Οι «πράσινοι», με παίκτη παραπάνω και με την ψυχολογία υπέρ τους, κατόρθωσαν το απίθανο. Τις ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο να τις έχει ο ΠΑΟΚ, που δικαιολογημένα τα βάζει με την τύχη του που σε εκείνο το εκρηκτικό τρίλεπτο μετά το 79' δεν κατάφερε να σκοράρει. Το κατόρθωσε, όμως, ο Παναθηναϊκός, χωρίς να το οφείλει σε καμία τακτική και σε καμία ανάπτυξη.

Το χρωστάει στην ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Καραγκούνη, που κατάλαβε ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ είχε σκάσει, αποφάσισε να πάρει τη φάση πάνω του και να την τελειώσει με έναν εντυπωσιακό τρόπο, χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο «διπλό» στην ομάδα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x