Μιχάλης Λεάνης

Τους ταιριάζει η ισοπαλία

SportDay

Ακόμα ένα παιχνίδι, ακόμα ένα ντέρμπι που η ποιότητα ήταν κάτω του μετρίου. Ενα ακόμα ματς που αποδεικνύει ότι η Σούπερ Λίγκα είναι ένα πρωτάθλημα λαθών. Στο 25' βγάζει η κρατική τηλεόραση το στατιστικό στοιχείο ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν προλάβει να κάνουν 39 λάθη! Απίστευτο!

Ο Παναθηναϊκός είναι μία απίστευτα προβλέψιμη ομάδα. Δίχως πλάνο. Ολες, μα όλες οι επιθέσεις των «πρασίνων» πρέπει να περάσουν από τα πόδια του Καραγκούνη. Ο οποίος Καραγκούνης από την υπερπροσπάθειά του στην Τούμπα και από τη θέληση που τον διέκρινε και στο χθεσινό ματς «έσκασε» μετά το 60'. Αλήθεια στην Παιανία ψάχνουν μόνο για έναν σέντερ φορ το καλοκαίρι; Η ομάδα χθες είχε στο πρώτο ημίχρονο μία κλασική ευκαιρία (σ.σ.: Σαλπιγγίδης) και δύο πέναλτι (δώρα από την ΑΕΚ). Πέτυχε ένα γκολ! Ποιος από τους επιθετικούς των «πρασίνων» δείχνει ικανός να τελειώσει άνετα τις φάσεις;

Απέναντί τους ο Παναθηναϊκός και ο Τεν Κάτε είχαν μία άμυνα που έπαιζε πρώτη φορά φέτος. Αλεξόπουλος και Μαϊστόροβιτς δεν βρίσκονταν. Ο Κουτρομάνος περίμενε βοήθειες από τον Τζεμπούρ (!) για να κλείσει Σπυρόπουλο και Καραγκούνη. Στα χαφ ο Πελετιέρι ήταν εξαφανισμένος (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο). Ο Μπλάνκο ήταν σε πολύ κακή μέρα. Κι όμως, οι «πράσινοι» έκαναν όλη κι όλη μία φάση! Δίχως πλάνο, δίχως παίκτη να κάνει την ατομική ενέργεια (εξαιρείται ο Καραγκούνης).

Οσοι πίστευαν ότι ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο γελάστηκαν. Ο Τεν Κάτε δεν βοήθησε την ομάδα. Η ΑΕΚ ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε για κάτι παραπάνω. Ηθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα και το πέτυχε. Ο Ολλανδός φαίνεται πως έχει «τσακωθεί» με τους ποιοτικούς παίκτες. Ο Νίνης εκτός αποστολής (!). Ο Ιβανσιτς επίσης. Διάβασα στο ρεπορτάζ ότι όταν το έμαθε δεν είπε κουβέντα.

Ευτυχώς είναι Αυστριακός και όχι Ελληνας. Στον πάγκο Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος. Δύο παίκτες που μπορούν να μπουκάρουν στην περιοχή. Οταν αποφασίζει να τους βάλει η ΑΕΚ έχει πάρει τα πάνω της. Εχει χάσει δύο ευκαιρίες (μία με Μπλάνκο και μία με Τζεμπούρ) και δείχνει να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει τον βαθμό και, γιατί όχι, και τους βαθμούς. Εκτός των άλλων, βάζει τον Βραζιλιάνο στα πλάγια! Δίχως τον Σκόκο (έφυγε τραυματίας) και με τους περισσότερους παίκτες να είναι σε άσχημη κατάσταση η ΑΕΚ παίρνει βαθμό χρήσιμο για τη συνέχεια των πλέι οφ.

Ποια η χθεσινή διαφορά των δύο ομάδων; Οτι ο Παναθηναϊκός δεν ήξερε πώς να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Στο Δ.Σ. ο Τεν Κάτε είχε πει ότι η ομάδα δεν πήγε καλά στα μικρά παιχνίδια, ρίχνοντας ευθύνες στους ποδοσφαιριστές. Η απάντηση του Τζίγκερ ήταν χαρακτηριστική. «Γιατί, έχει κερδίσει η ομάδα κάνα ντέρμπι;». Καλή ερώτηση εν όψει καλοκαιρινού προγραμματισμού και για το αν θα παραμείνει ο Τεν Κάτε στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x