Μιχάλης Λεάνης

Ι love this AEK

SportDay

Aν κάποιος κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος έλεγε στους οπαδούς της ΑΕΚ να μην ανησυχούν για όσα βλέπουν, επειδή η ομάδα στα πλέι οφ θα παίζει την καλύτερη μπάλα, θα έχει την καλύτερη κυκλοφορία και τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα στις ευκαιρίες, τότε δύο τινά θα συνέβαιναν. Ή θα του κρεμούσαν την ταμπέλα «ο γραφικός» και κάθε φορά που θα απουσίαζε θα τον φώναζαν για να διασκεδάσουν ή θα τον βουτούσαν τίποτα... τσακάλια και θα τον πήγαιναν στην Αννίτα Πάνια ή, στην καλύτερη, στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο».

Τελικά, όμως, ο... τρελός δικαιώνεται. Η ΑΕΚ παίζει την καλύτερη μπάλα από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ. Και μη σηκωθεί κανένας και πει ότι έπαιζε με αντίπαλο ο οποίος είχε παίκτη λιγότερο, γιατί θα τον παραπέμψω στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, για να μου πει πόσες ευκαιρίες είχαν οι «πράσινοι» στο δεύτερο μέρος, αγωνιζόμενοι με αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ΑΕΚ χθες προηγήθηκε, αλλά μετά ακολούθησαν μπελάδες. Αυτό είναι ένα κεφάλαιο από τα μαθήματα της ΑΕΚ το οποίο οι παίκτες δεν το έχουν αφομοιώσει. Από τη στιγμή που προηγούνται γρήγορα, πρέπει να κάνουν το παιχνίδι παρελθόν.

Στα του ματς. Ο Τζεμπούρ πετυχαίνει γκολάρα, η ΑΕΚ μπαίνει μπροστά και μετά πέφτουν οι ασφάλειες. Τι μεσολάβησε; Η αλλαγή του συστήματος από 4-4-2 σε 4-3-3 της ΑΕΚ και, ότι το κέντρο του ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χάνει ευκαιρίες. Μία του Βιεϊρίνια, δύο του Μπακαγιόκο. Ο Ιβιτς δεν τη χάνει, όμως, και φέρνει το ματς στα ίσα. Μετά ακολουθεί η αποβολή του Σορλέν και όλα γίνονται πιο εύκολα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ επιβάλλει τον ρυθμό της. Δεν σταματάει δευτερόλεπτο να επιτίθεται και θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ από όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Αν από αυτές τις ευκαιρίες η μόνη η οποία μεταφράστηκε σε γκολ είναι αυτή του Σκόκο, δεν λέει πολλά. Αυτό που μετράει είναι ότι η μεταμορφωμένη προς το καλύτερο ΑΕΚ πατάει περιοχή και δημιουργεί προσπάθειες για γκολ. Αυτό είναι το μεγάλο της όπλο για τη συνέχεια.

Λίγα λόγια για τον ΠΑΟΚ. Εχει καταφέρει τίποτα ο «Δικεφάλος του Βορρά» στα πλέι οφ; Πιστεύω πως ναι. Να απογοητεύσει όλους αυτούς που τον είδαν για πρώτο φαβορί. Η ομάδα δείχνει να μην αντέχει τη δοκιμασία των παιχνιδιών. Η γκρίνια για τα πλέι οφ της βγαίνει αγωνιστικά. Δεν έχει καθαρό μυαλό ούτε βάθος στον πάγκο και συνεπώς λύσεις. Χειρότερο σερί δεν θα περίμενε ούτε και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του ΠΑΟΚ.

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο πουλέν μου. Τον Κάκκο. Σήμερα έκανε το βήμα παραπάνω. Από κακός ήταν μέτριος. Αυτό που μένει είναι η εφαρμογή του θεωρήματος που λέει ότι αν η ομάδα που πετυχαίνει αμφισβητούμενο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά πετύχει κανονικό γκολ, τότε ακυρώνεται. Υπάρχει και ένα άλλο, εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο. Στα παιχνίδια με τον Κάκκο ο ΠΑΟΚ υποχρεούται να τελειώνει το ματς με παίκτη λιγότερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x