Μιχάλης Λεάνης

Ο Κάκκος, ο Κολίνα και η μαστίχα!

SportDay

Ο Σορλέν δέχεται νωρίς την κίτρινη κάρτα. Αυστηρή η απόφαση του Κάκκου, αλλά από τον Κερκυραίο ρέφερι όλα να τα περιμένεις. Στο 45' και κάτι ο Γάλλος κάνει φάουλ στον Σκόκο, ο Κάκκος το σφυρίζει και μαζί του σφυρίζουν τα νεύρα του Σορλέν. Χειροκροτεί ειρωνικά την απόφαση του διαιτητή, του λέει «μπράβο», δείχνει ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ο άρχων του αγώνα σκοτεινιάζει και αποφασίζει να τιμωρήσει τον παίκτη του «Δικεφάλου» παραδειγματικά. Χωρίς δεύτερη σκέψη… δεύτερη κίτρινη, που ισοδυναμεί με αποβολή.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο περιστατικό, το οποίο διηγήθηκε χρόνια πριν ο πολύς κύριος Γκασκόιν στο ιταλικό ποδοσφαιρικό περιοδικό «Guerin Sportivo». Ματς στο «Ολίμπικο», με τον «Γκας» να φοράει τη φανέλα της Λάτσιο. Διαιτητής ο Κολίνα. Από τα πρώτα λεπτά ο Αγγλος έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι και μοιράζει κλοτσιές με μεγάλη άνεση και μεγαλοπρέπεια. Κάποια στιγμή –δεν έχει συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα– παίρνει αμπάριζα έναν αντίπαλο και τον ξαπλώνει στο χόρτο. Το μενού του σεφ Κολίνα προβλέπει φάουλ με γαρνιτούρα κίτρινη κάρτα.

Ο «Γκας» εκνευρίζεται. Είναι, βλέπετε, μαθημένος αλλιώς. Αυτού του είδους τα μαρκαρίσματα στην Αγγλία όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά επιβάλλονται κιόλας, για να μη σου πάρει τον αέρα ο αντίπαλος. Ο Γκασκόιν δεν θέλει πολύ για να φιτιλιαστεί. Θεωρώντας την απόφαση του Κολίνα άδικη και αυστηρή, αποφασίζει να του κάνει τη ζωή δύσκολη και να τεστάρει τις αντοχές του. «Στην έδρα μου παίζω», σκέφτεται, «κάτσε να δούμε πού το πάει». Σε κάθε σφύριγμα του διεθνούς ρέφερι που χωρούσε αμφισβήτηση έτρεχε πρώτος να διαμαρτυρηθεί. Μαζί του ξεσηκώνεται και η κερκίδα. «Τώρα με τον κόσμο πλάι μου τον στρίμωξα για τα καλά», σκέφτεται. Αποφασίζει να γίνει η σκιά του Κολίνα. Σε ένα σουτ έξω από την περιοχή οι παίκτες της Λάτσιο ζητούν κόρνερ. Ο Κολίνα δείχνει άουτ. Ο «Γκας» αρχίζει να φωνάζει.

Ο Κολίνα τον πλησιάζει και του ζητάει να ηρεμήσει. Υστερα από λίγο αφορμή για νέα κόντρα γίνεται ένα αμφισβητήσιμο πλάγιο άουτ. Ο Αγγλος διαμαρτύρεται έντονα. Ο Κολίνα τον πλησιάζει και του υπενθυμίζει ήρεμα ότι έχει ήδη κίτρινη κάρτα. Το ματς έχει μετατραπεί σε μονομαχία Κολίνα – Γκασκόιν. Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος ο διαιτητής σφυρίζει επιθετικό φάουλ σε μια επίθεση της Λάτσιο. Ο παίκτης που υπέπεσε στην παράβαση διαμαρτύρεται έντονα. Τσουπ, στη διαμαρτυρία κολλάει και ο «Γκας», ο οποίος αρχίζει και τα ρίχνει στον Κολίνα σε έντονο ύφος.

Ο Ιταλός διαιτητής με χαρακτηριστικές κινήσεις τού ζητάει να πάει κοντά του. Ο Γκας άλλο που δεν θέλει. Τον πλησιάζει και συνεχίζει να διαμαρτύρεται. Ο Κολίνα βάζει το χέρι του στην τσέπη, «ωχ, την πάτησα», σκέφτεται ο Αγγλος, «θα μου τη βγάλει την κάρτα», αλλά ο μεγάλος ρέφερι βγάζει… μια μαστίχα, τη δίνει στον «Γκας» και του λέει: «Μάσα τη για να μη μιλάς και ηρέμησε». Αυτό ήταν. Ο λύκος έγινε αρνάκι. Πήρε την τσίχλα και έμεινε να τον κοιτάει με θαυμασμό. «Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Με σεβάστηκε απόλυτα. Κι εμένα και τα νεύρα μου. Σειρά μου να τον σεβαστώ κι εγώ. Εκλεισα το στόμα μου με φερμουάρ και δεν το ξανάνοιξα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού», δήλωσε χαμογελώντας ο μεγάλος «Γκας». Συγκρίνετε τα δύο περιστατικά και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x