Μιχάλης Λεάνης

Κιλκίς – Αλαμπάμα

SportDay

Eκεί στην ξένη χώρα, αχ τι στενοχώρια! Υποφέρω με αυτά που πληροφορούμαι. Εχω κλειστεί σε ένα δωμάτιο κάπου στο Φλαμίνιο και δεν θέλω ούτε άνθρωπο να συναντήσω ούτε πουλί πετούμενο. Αν το τηλέφωνό μου χτυπήσει και μου επιβεβαιώσουν ότι οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αυτοχειρία. Λέω να το πράξω με μία κίνηση συμβολική: να καταπιώ το αεροπορικό εισιτήριο και να πνιγώ από αυτό που θα με γυρνούσε πίσω στα πάτρια εδάφη. Οσοι καταλάβουν τον συμβολισμό, καλώς. Για τους άλλους δεν έχω τίποτα να πω.

Οπως δεν έχω να πω τίποτα και μόνο να οδηγηθώ στην απέλπιδα αυτή πράξη με την απόφαση του Παναθηναϊκού να προτείνει για το πόστο του αρχιδιαιτητή τον καθηγητή Παναγιώτη Βαρούχα. Το άλλο μέτωπο του Ολυμπιακού πρότεινε τον Κύρο Βασάρα. Εντάξει. Λίγο γιατί όλοι αγαπάμε τη ζωή μας και δεν θέλω να φτάσω στο απροχώρητο, λίγο γιατί θέλω να μπαίνω πάντα και στη σκέψη του άλλου, θεωρώ και εγώ ότι ο Βασάρας δεν κάνει.

Παρ' όλο που οποιονδήποτε και αν ρωτήσεις στην ΟΥΕΦA, δεν πρόκειται να σου απαντήσει «Vasaras who?» και οι περισσότεροι θα εκφραστούν θετικά για το πρόσωπό του. Δεν κάνει, ρε παιδί μου. Γιατί τον γουστάρουν οι ξένοι, γιατί εμείς έχουμε άλλη νοοτροπία, γιατί αλλιώς σφύριζε στην Ευρώπη, λίγο πιο παιχνιδιάρικα, ενώ στην Ελλάδα σφύριζε πιο στακάτα, γιατί τον πρότεινε ο αντίπαλος, γιατί έχει βάλει κιλά, γιατί, γιατί, γιατί... Αν δεν γουστάρω κάτι, δικαιολογίες βρίσκω πολλές. Αλλά από το να μη γουστάρεις τον Βασάρα μέχρι να προτείνεις τον Βαρούχα η απόσταση είναι Κιλκίς - Αλαμπάμα.

Θα προτιμούσα ο ΠΑΟ να πει ότι από τη στιγμή που ο αντίπαλος προτείνει τον Βασάρα, εμείς επειδή δεν έχουμε κάποιον άλλο να προτείνουμε, σκεφτόμαστε να φέρουμε ένα τελευταίας τεχνολογίας ρομπότ από την Κορέα, να το εγκαταστήσουμε στην ΚΕΔ και μέσω μιας αίθουσας ηλεκτρονικά εξοπλισμένης, την οποία δεν θα ακουμπάει χέρι ανθρώπου, να ελέγχουμε το θέμα της διαιτησίας. Η πρόταση θα έμοιαζε με φουτουριστικό παραμύθι, αλλά ειλικρινά την προτιμώ. Από την άλλη, δεν τη θεωρώ καθόλου δίκαιη, διότι υποτιμά τα υπόλοιπα μέλη της «Αθλητικής Κυριακής».

Εκτός αν επειδή η ΚΕΔ θα είναι πενταμελής, ο ΠΑΟ σκέφτεται τον Βαρούχα να τον πλαισιώσει με τον Παπαδημητρίου, με τον φίλο Αντώνη Κατσαρό, που είμαι σίγουρος ότι δεν θα δεχτεί και θα παραιτηθεί, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον Βασίλη Κωνσταντίνου, με την Αννα Καραμανλή, που θα τη βοηθούσε πολύ στην πολιτική καριέρα της, και στον ρόλο του σχεδιασμού ο Κώστας Βερνίκος με την πολυετή εμπειρία του. Πείτε μου ότι είναι αυτό το σχέδιο, να το καταπιώ το εισιτήριο.

Ο Βαρούχας, τον οποίο έχει καταχεριάσει σε κριτικές στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός για τις ετυμηγορίες του σε αμφισβητούμενες φάσεις, χρειάζεται να δει τρεις φορές το βίντεο για να αποφασίσει. Αρα στην απόφαση με τη μία... τη χάσαμε τη φάση, πατριώτη! Και μετά είναι και κάτι άλλο. Ολες μου οι Κυριακές είναι συνδεδεμένες με τη φράση του Βαρούχα «κάνει συμμετοχή ο κόκκινος, ο πράσινος δεν κάνει συμμετοχή, άρα έχουμε παράβαση». Αυτό το «κάνει συμμετοχή» αδυνατώ να το στερηθώ. Πληρώνω ως Ελληνας φορολογούμενος και απαιτώ να το έχω κάθε Κυριακή. Δεν θα μου το στερήσει κανένας Πατέρας.

ΥΓ.: Καλά, ο Παναθηναϊκός για τους δικούς του λόγους θα προτείνει τον Βαρούχα. Οι υπόλοιποι που ακολούθησαν στην ψηφοφορία, ο Αρης, ο ΠΑΟΚ, ο Εργοτέλης, ο Λεβαδειακός, ο Πανθρακικός και ο Πανιώνιος, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εκφραστεί με τα χειρότερα για τον καθηγητή, θα συμφωνήσουν με την πρόταση;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x