Μιχάλης Λεάνης

Η ΑΕΚ δεν είχε «Κάρα», αλλά ο ΠΑΟ τον έχει!

SportDay

Τα πράγματα στο χθεσινό παιχνίδι ήταν απλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο έμπειρη ομάδα, με περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και παίκτες που ξέρουν να αντιδρούν σε τέτοια ματς. Γι' αυτό τερμάτισε και φέτος στην πρώτη θέση των πλέι οφ. Για όσους δεν είδατε το παιχνίδι, μη νομίζετε ότι χάσατε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ματς γιατί πολύ απλά έχει στις τάξεις του τον Γιώργο Καραγκούνη.

Αν αυτός έπαιζε στην ΑΕΚ, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Πάλι ο «Κάρα» έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Είδε ότι οι άλλοι δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις φάσεις (αρχικά Μπλάνκο, μετά Σαλπιγγίδης) και είπε να τους δείξει πώς γίνεται η δουλειά. Πέρασε και τον Σάχα και μετά ανετράπη. Μετά είπε και να μοιράσει. Εβγαλε έτοιμο γκολ στον Ρουκάβινα και το παιχνίδι τελείωσε.

Οταν αυτή η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσει. Ο ενθουσιασμός των παικτών του Μπάγεβιτς κράτησε ένα τέταρτο και ο Μπλάνκο διέλυσε το δοκάρι αντί για τα δίχτυα στη φάση των πρώτων λεπτών, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Τι είδαμε μετά; Ενα κρεσέντο του Γιώργαρου. Ο Καραγκούνης έδειξε πόσο σημαντικός είναι γι' αυτή την ομάδα. Εδειξε στον Σαλπιγγίδη πώς πρέπει να αντιδρά όταν βγαίνει απέναντι στον τερματοφύλακα. Εδειξε στον Σκόκο πού δίνεις την μπάλα όταν πλαγιοκοπείς την άμυνα και μπαίνεις μέσα στην περιοχή. Εδειξε πως παρά τα χρόνια, αν γουστάρεις να παίζεις μπάλα τρέχεις ακατάπαυστα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Φανταστείτε το σενάριο που σας είπα προηγουμένως. Δηλαδή τον Καραγκούνη να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Πρώτον, πώς θα έβαζε γκολ ο Παναθηναϊκός; Δεύτερον, η ΑΕΚ δεν θα ήταν πολύ πιο απειλητική από ό,τι χθες; Τρίτον, ο Σιμάο μάλλον θα έπαιρνε κόκκινη κάρτα μαρκάροντας τον «Κάρα». Τέταρτον, η ΑΕΚ θα είχε προσωπικότητα στον χώρο του κέντρου. Πέμπτον, ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε προσωπικότητα στον χώρο του κέντρου. Και η αρίθμηση δεν πρόκειται να τελειώσει...

ΥΓ.: Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να δούμε μπάλα σε αυτό το κακόμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα; ΠΑΟΚ και Λάρισα βαθμολογικά αδιάφοροι, σε παιχνίδι-αγγαρεία και με γεμάτο στάδιο, αλλά δεν έκαναν ούτε μία φάση σε 90 λεπτά αγώνα! Αφού δεν ήθελαν να παίξουν για την πάρτη τους, ας το έκαναν γι' αυτούς τους φιλάθλους που πλήρωσαν για να δουν μπαλίτσα... Αλλά πού; Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Και το ένα γκολ επιτυχία είναι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x