Μιχάλης Λεάνης

Πετάει, πετάει ο Αντωνίου;

SportDay

Στις μέρες μας τα παιδιά στις γειτονιές δεν παίζουν «πετάει, πετάει ο γάιδαρος». Να ρωτούν ακόμα και περιπαικτικά αν πετάει το γαϊδούρι το θεωρούν κουτό αλλά κυρίως ξεπερασμένο. Εχουν, λοιπόν, αντικαταστήσει το συμπαθές τετράποδο με άλλα πρόσωπα. Τα πιο ψαγμένα παιδιά ρωτάνε: Πετάει, πετάει ο Χριστοφοράκος; Πετάααει! Πετάει –πετάει ο Καραβέλας; Πετάααει! Αυτά δε που είναι κολλημένα με την μπάλα θέτουν την ερώτηση ως εξής: Πετάει, πετάει ο Αντωνίου; Πετάααει! Η αλήθεια είναι ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν βαρεθεί να βλέπουν σε φωτογραφίες τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας στο αεροδρόμιο. Ακόμα και η AEGEAN, αν δεν την προλάβει η φίλα προσκείμενη προς την «πράσινη» ΠΑΕ Ολυμπιακή, σκέφτεται πολύ σοβαρά να εντάξει στη νέα της καμπάνια τον Κώστα Αντωνίου.

«Πετάξαμε με τον Κώστα Αντωνίου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με απόλυτη ασφάλεια, σιγουριά και ακρίβεια. Γιατί όχι και με εσάς;» Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κάτι τέτοιο θα λέει το νέο σποτ. Ο Αντωνίου με βαλίτσες, ο Αντωνίου με σακβουαγιάζ, ο Αντωνίου light passenger, ο Αντωνίου πάντα σε κίνηση σαν τα ηλεκτρόνια. Στο σπίτι του οι δικοί του παραπονιούνται. Οχι γιατί απουσιάζει τον περισσότερο καιρό. Αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς του, το γνωρίζουν και συνεπώς το αντιμετωπίζουν με κατανόηση. Διαμαρτύρονται γιατί από τα πολλά ταξίδια ακόμα και όταν είναι σπίτι, ο Αντωνίου βάζει την ηλεκτρική σκούπα στην πρίζα να ακούει και να αισθάνεται τον ήχο της τουρμπίνας, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να φάει.

Εχει συνηθίσει να τρώει στ' αεροπλάνα και του κακοφαίνεται. Του έχει μείνει κουσούρι. Εχει τόσες φωτογραφίες στον αερολιμένα όσες δεν έχει στους αγωνιστικούς χώρους, τους οποίους υπηρέτησε για δεκαετίες. Εχει περισσότερα ταξίδια και από τον Γκιούλιβερ και έχει βρεθεί ψηλά στα σύννεφα περισσότερες φορές κι από τον Νιλς Χόλγκερσον. Εχει μάθει την Αργεντινή απ' έξω και ανακατωτά. Στο Μπουένος Αϊρες οι ταξιτζήδες όχι μόνο τον γνωρίζουν προσωπικά, αλλά τον συμβουλεύονται για οδούς που αγνοούν (Talk and drive είναι το παρατσούκλι του στη χώρα του Μαραντόνα) και πώς να αποφεύγουν το μποτιλιάρισμα.

Εχει δει τόσους ποδοσφαιριστές που στην Panini σκέφτονται πολύ σοβαρά να τον χρησιμοποιήσουν στη θέση του σύμβουλου έκδοσης στο τελευταίο άλμπουμ με παίκτες από τη Λατινική Αμερική. Γνωρίζει τόσα γι' αυτούς, που αμφιβάλλω αν ο Σωτηρακόπουλος θα τολμούσε να αναμετρηθεί μαζί του σε ένα παιχνίδι γνώσεων.

Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Πίσω από τα ταξίδια του τεχνικού διευθυντή δεν κρύβονται ο Ρικέλμε και ο Μπεκρίνιο ντε Λιόμα ούτε ο Χόρχε Καταπιόλα. Ο Κώστας Αντωνίου αποτελεί κομμάτι ενός σατανικού σχεδίου που έχει οργανώσει η «πράσινη» ΠΑΕ. Πηγαίνει στο αεροδρόμιο, αλλά δεν πετάει. Ναι, καλά διαβάσατε. Κάνει check in, περνάει τον έλεγχο διαβατηρίων, φωτογραφίζετε άλλοτε σπρώχνοντας ένα καρότσι κι άλλοτε χωρίς αυτό, φτάνει στην έξοδο με κατεύθυνση την πίστα του αεροδρομίου και εκεί τον περιμένει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο τον μεταφέρει σε vip’s αίθουσα αναμονής. Διανυκτερεύει για δυο-τρία βράδια και επιστρέφει θριαμβευτής και κατάκοπος από την ίδια είσοδο για να συναντήσει τους δημοσιογράφους που τον περιμένουν.

Φεύγοντας από το αεροδρόμιο δεν πάει σπίτι του, αλλά από ένα μυστικό δρόμο στο ξενοδοχείο απέναντι. Εκεί κάθεται τρεις μερούλες, αλλάζει ρούχα, αποσκευές και look, παίρνει νέες διαταγές από τη βάση του και εμφανίζεται και πάλι έτοιμος στον αερολιμένα για νέα αναχώρηση. Οσο συνεχίζουν οι κατάσκοποι των άλλων ομάδων σε Ελλάδα και Ευρώπη να προσπαθούν να πληροφορηθούν για τους παίκτες από τη Λατινική Αμερική που έχει στα σχέδιά του ο Παναθηναϊκός με σκοπό να τους υφαρπάξουν, το σατανικό σχέδιο με τον ιπτάμενο Αντωνίου θα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x