Μιχάλης Λεάνης

Πύραυλος «Κρουζ», Χούλιο Κρουζ

SportDay

Ο παραλογισμός που έχει πιάσει αρκετούς για το θέμα του Χούλιο Κρουζ είναι πέρα από κάθε όριο. Και δεν μιλάω για τον παραλογισμό που σε πιάνει όταν ενθουσιάζεσαι υπερβολικά με κάτι. Αυτό θα ήταν άκρως λογικό στην περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού. Αναφέρομαι σε κάποια μηνύματα που έστελναν κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ανέφεραν ότι αν τελικά πραγματοποιηθεί, δεν θα πρόκειται για κάποια σπουδαία μεταγραφή. Οτι το όραμα που έχουν υποσχεθεί οι διοικούντες δεν συνάδει με την ηλικία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Αυτό που έχω να πω εγώ είναι πως είτε πάρει τον Τομ Κρουζ, είτε την Πενέλοπε Κρουζ, είτε τον Χούλιο Κρουζ ο Παναθηναϊκός θα κάνει τη διαφορά. Επειδή όμως μιλάμε για ποδόσφαιρο, ας επικεντρωθούμε στον Χούλιο. Ο οποίος μπορεί να μη δίνει το περιβόητο όραμα, αλλά τη διαφορά εντός γηπέδου θα την κάνει και με το παραπάνω. Πιο τρανταχτή απόδειξη από το γεγονός ότι τον χρησιμοποιούσε στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Ιντερ ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν υπάρχει.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με υψηλή τεχνική, άψογο κοντρόλ, εξαιρετικό στο ένας εναντίον ενός, που σκοράρει με ευκολία και πάρα πολλούς τρόπους, με εμπειρίες και παραστάσεις που σπάνια συναντάς. Εχει αγωνιστεί 18 φορές με την εθνική Αργεντινής, έπαιζε επί επτά χρόνια σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα και έχει προτάσεις από Λάτσιο και Παλέρμο. Δείγμα του ότι τον υπολογίζουν οι Ιταλοί και δεν περνάει απαρατήρητος. Λέτε να μην ξέρουν κάτι;

Με την απόκτηση του Κρουζ μπορεί να μη φτιάχνεις την ομάδα της επόμενης πενταετίας, αλλά παίρνεις σίγουρη λύση, απ' αυτές που στον Παναθηναϊκό σπάνια βλέπουν τα τελευταία χρόνια. Από την «πράσινη» επίθεση λείπει πάρα πολύ ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σε κάθε παιχνίδι. Ενας παίκτης σαν τον Κρουζ, ο οποίος τελειώνει τις φάσεις με ευκολία, έχει τεράστια αποτελεσματικότητα και μπορεί να σκοράρει σε συνεχή παιχνίδια, δεν υπάρχει στο ρόστερ. Ο Αργεντινός μπαίνει στην κορυφή της επίθεσης και σου προσφέρει σιγουριά.

Τα τρία εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο που ζητάει είναι μια συζήτηση που αν γίνει, δεν θα έχει αρχή, μέση και τέλος. Κάποιοι μπορεί να τα θεωρούν πολλά, κάποιοι άλλοι όχι. Η ουσία παραμένει μια και μοναδική: με τον Κρουζ στο ρόστερ του, ο Χενκ Τεν Κάτε θα έχει έναν καλό λόγο να πιστεύει ότι η αναποτελεσματικότητα της περσινής χρονιάς και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες θα φαντάζουν μακρινές και άσχημες αναμνήσεις για τον ίδιο και την ομάδα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x